/ Allmänt /

SISTA FREDAGSKVÄLLEN I SEPTEMBER 2011Ur led är tiden. När jag var färdig med min personliga hygien som även innefattade föna plus locka håret samt lade en diskret make-up, så tog jag min lunchtallrik och gick ut i hyreshusets trädgård. Värmen kom emot mig och solen lyste från en blå himmel. Är det verkligen den första oktober i morgon, tänkte jag, där jag satt och sakta åt min lunch. Hade svårt att förstå vädret. Här nere i Skåne hade vi inte så varmt i somras. Juli och augusti var som höst - kyliga och regniga månader - Men nu den sista dagen i september var det som en varm sommardag. Ur led är verkligen tiden, men det är bara att tacka och ta emot och fylla på sitt D-vitamins förråd före hösten och vintern kommer.

Så är det kväll med lite mys i tevesoffan medan jag tittar på kvalfinalen av Idol. Vad en vecka går fort. Jag hinner inte med allt jag har tänkt och önskat hinna med. Den där lilla stunden "time for myself" får stryka på foten alltför ofta numera. Den tid då jag tar en tidning eller bok och läser eller skriver ett personligt brev/mail eller bara går en promenad det blir ofta uppskjutit till morgondagen och när den kommer till nästa morgondag och så vidare. Min tid för mig själv blir oftast att sova för att hämta krafter numera för att orka med min vardag. Tycker att det är ledsamt för jag upplever att jag har mindre tid för socialt umgänge och att gå på konserter och teater. Men å andra sidan har den sortens nöjen blivit alltför kostsamt för att kunna gå på. Brukar unna mig att gå på julkonsert för att få stämningen inom mig.

Nu står min middag på bordet. Idag bjuder köket på kokt köttkorv, senapssås och kokt potatis, vilket jag tycker mycket om. Jag är således tvungen att avluta det här inlägget.

Ha en fin helg!
/Ec
/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NR 6 2011: RIKITIKITAVI
Den här gången vill jag tipsa om en biografi som kom ut 2011-09-22, alltså alldeles nyss. Den heter Rikitikitavi är utgiven av Wahlström & Widstrand. Författaren till boken är Rikard Wolff. Den kostar inbunden 189: Kr hos Bokus på nätet. Finns även som ljudbok (cd-skiva) och mp3-bok. Inläsare av ljudboken är författaren själv.

 Beskrivning:

"Skådespelaren och artisten Rikard Wolff debuterar med en självbiografisk berättelse om nu och då, om platser, händelser och möten som varit avgörande i livet. Från uppväxten i Gubbängens radhuslängor, över tonåren i Karlstad och livet på teaterskolan i Skara. Från de omvälvande åren i åttiotalets Stockholm till idag. Här möter vi familjen Wolff, vänner, kollegor och kärlekar och inte minst Rikard Wolff själv - sidor som vi inte tidigare har sett, berättelser som vi inte tidigare har hört.

Lite om Rikard Wolff:

"
Rikard Wolff är en av våra mest folkkära artister. Han har gett ut nio album med både egna texter och tolkningar av andra, bland annat av favoriter som Édith Piaf. Som skådespelare debuterade han under åttiotalet på Teater Galeasen och Unga Klara, och har sedan dess setts såväl på film och tv som på scen i en rad uppmärksammade och hyllade produktioner. Han är aktuell hösten 2010 med Änglagård - tredje gången gillt och på Stockholms stadsteater gör han under 2010 och 2011 den för honom specialskrivna föreställningen Maria Callas - obesvarat liv. (källa: Bokus)

Boken är illustrerad med foton samt innehåller en CD med tio nyinspelade låtar.

Den här boken verkar vara något att ha i handen eller i öronen i höstmörkret. Så snart jag får en slant över kommer jag att köpa den.

/Ec
/ Allmänt /

EN KVÄLL MED FLERA SORTERS NJUTNINGAR
Lördag kväll 22.00. I kväll har jag bara softat. Grymt skönt! Ätit gott som jag försöker göra i helgen. Under middagen tittade jag på Go´kväll med Ebba, där hennes huvudgäst var Rickard Wolff. Nu kommer han ut med sin självbiografi, så det var antagligen mycket därför han var hos Ebba. I veckan läste jag att den här duktige skådisen har en allvarlig lungsjukdom. R W är bara 53 år, så det är lite för tidigt att ta det där allra sista planet för visst har han mycket kvar att ge oss. Som alltid när det är Ebba så har programmet en del smink, frisyr och klädestips, men jag gillar henne. I Go´kväll lördag står även en "godisnisse" i ett hörn och gör diverse läckerheter i form av efterrätter. I kväll gjorde han en paj som jag tänker testa någon gång.

Under en del av programmet "Tack för Musiken" i SVT med Niklas Strömstedt, där Lars Winnerbeck var gäst åt jag kvällens efterrätt som bestod av citronfromage toppad med en klick grädde och färska hallon. Otroligt gott! Jag smålog när Winnerbeck berättade att han lyssnade på Gyllene Tider och plattan Puls på 90-talet. Så spelade L W en låt om Stockholm som var ganska hygglig. 

Men en artist som jag har kommit att höra på sedan hon var med i "Moreus med mera" är Veronica Maggio. Hennes låt "snälla, bli min" är bara så grymt bra textmässigt. Inte sämre blev det av att Benny Andersson satt vid pianot. Alldeles nyss lade jag in den här låten i mina favoritlåtar på spotify. Där det går lätt för mig att lyssna på den då jag sitter vid datorn.

Nej, nu ska jag dricka mitt kvällste och varva ner. Snart är det dags att krypa till kojs. I morgon blir det ingen sovmorgon utan full fart. Jag ska ta en lång och härlig dusch, så jag ser någorlunda respektabel ut vid intervjun senare på dagen. Jag ska helst hinna med att sammanställa nya intervjufrågor. Så det blir en söndag med jobb!

Godnatt på er i Sverige, ha en bra vecka!

/
Ec