/ Allmänt /

SUCH A SUNDAY
Kunglig lysning i Storkyrkan (Slottskyrkan) kl. 11.00.Bild: Dagens expressen

Elitloppet
Mors Dag

Sista söndagen i maj. Den här söndagen är det mycket som är på gång! Lite för alla smaker. Är man royalist, så glädjs man säkert åt att det lyser för Victoria och hennes Daniel. För er som inte vet vad lysning är, har jag hittat en förklaring på "vår kommande lysning" på nätet som lyder:

I de nordiska länderna har lysning gått till så att prästen under tre på varandra följande kyrkosöndagar i samband med huvudgudstjänsten utlyser att två av församlingens medlemmar tänker ingå äktenskap. Om kontrahenterna (brudgummen och bruden) kommer från olika församlingar sker lysningen på båda orterna. På så sätt ges församlingen, som förväntas känna det blivande brudparet, tillfälle att påpeka eventuella hinder för vigseln. Historiskt tros kampen mot äktenskap mellan syskon och andra nära släktingar ha utgjort motivet till lysningen, men löften om ett liv i celibat, redan ingånget äktenskap eller tvångsäktenskap har också anförts som hindersskäl.

Jag får väl lyckönska det blivande brudparet och hoppas de kommer att trivas på Haga, där jag vandrat många gånger, då jag bodde i Solna.


Dagens stora händelse för min egen del är Elitloppet som går av stapeln kl. 17.05 i tv 4. Årets startfält lär vara tufft, så det är svårt att tippa en vinnare. Jag vet att Åke Svanstedt är favorit i Heat två med Torvald Palema. I vanliga fall hade jag hoppats på en seger för Svanstedt. Denna kusk är en duktig yrkesman; men han har burit sig mycket illa åt. Tycker synd om hästarna. Den här anledningen gör att jag hoppas att antingen Olle Goop, Stefan Hultman eller Stig H har en chans i år. Just nu är Luckly Jim och Torvald Palema favoriterna, men det är ju en och en halv timme till start så mycket kan hända.


Enligt SCB fanns det 2,6 miljoner mammor i vårt land år 2008. Att de har en egen dag tycker jag si och så om. Är inte lilla mamma värd att bry sig om varje dag? Man kan ju ge henne frukost andra dagar eller hjälpa henne med saker året runt. Jag blir lite irriterad på dessa olika dagar som finns att fira. Det är en affärsidé för att tjäna pengar på vårt oftast dåliga samvete. När det är mors eller fars dag åker de barn, som annars har fullt upp men bor i närheten, hem med en bukett blommor för att det är ju en sådan dag som mor eller far förväntar sig ett besök. Själv förstår jag inte det tankesättet, men jag är uppvuxen i en annan tidsperiod. För mig är det en självklarhet att ge omtanke om människor alla årets dagar. Vi vet inte hur länge vi finns, så varför inte ta till vara på den tid vi har. Hur som helst: Grattis alla Mammor!

När jag äter middag idag tänder jag ett ljus och tänker på min egen mamma som gick bort alldeles för tidigt, 54 år gammal!

Ha en bra kommande vecka!

/ Ec
/ Allmänt /

VART VAR DU MORFAR? - DU SOM ÄR MIN SKYDDSÄNGEL -

smile glittersTidig onsdagkväll. Den här onsdagen har jag verkligen funderat över vart morfar har varit någonstans. En sak vet jag med bestämdhet, nämligen att han inte haft sitt vakande öga över mig idag. En dag som har inneburit små men ändå förargliga incidenter för mig. Dagar då man inte skulle klivit upp ur sängen, om man hade vetat hur dagen skulle bli. Då allt går fel på något sätt, då ena saken händer efter den andra. Nu så här på kvällskvisten kan jag bara le åt min onsdag och tacka Gud för att jag inte har haft något viktigt att göra eller någon tid att passa, som ett plan. Jag hade vägrat att flyga just idag. Planet hade säkert störtat eller så hade jag blivit av med mitt bagage, rullstolen etc. Tack och lov hade jag en lugn dag!

Det började som sagt redan tidigt i morse. Jag var ju tvungen att stiga upp och börja den nya dagen med att sätta mig på toaletten, för min mage bråkade våldsamt med mig. Den gör så ibland. Självklart var det falskt alarm. När jag klädde mig, tog jag  på mig ett par vita byxor och en blus med isydd väst. Natuligtvis med vitt i botten. När jag var klar med morgonbestyren, så lagade jag en kopp kaffe. Gick ut i uterummet, där solen sken in och tänkte njuta av kaffet före jag gav mig iväg ner till city. Efter en stund, skulle jag förklara något för min assistent - jag är en person med ivrigt kroppsspråk, så vips hade jag lyckats hälla ut nästan en halv kopp kaffe på mig och uterummets golv. Det såg ut som en hel flod! In och byta än en gång, men under tiden jag bytte, bestämde jag mig för att inte gå ner i city för vem vet hur den stadsturen skulle ha blivit. Så jag har endast gett mig ut till en matbutik, där jag handlade kattströ och kattmat. Där kan man gå utan att korsa någon stor gata.

I morgon är en annan dag. Hoppas någon däruppe gillar mig bättre då, så det blir en helt vanlig torsdag med diverse hushållsgöromål. Men jag måste erkänna att ett avbrott från det vanliga skapar lite spänning i tillvaron, annars vore det på tok för trist och enformigt.

Trevlig kväll och torsdag på er!
/Ec
/ Allmänt /

EN SÖNDAGKVÄLL I MAJ
Det är ganska sent. Snart övergår Pingsthelgen till att bli vardag. Många av oss har en helt vanlig vecka att se fram emot. En vecka som vi inte vet någonting om och hur den blir för oss. Visst har vi anteckningar i våra kalendrar om vad vi ska göra under vecka 21, men än så länge är den tom på upplevelser.Vi kan bara ana och önska hur den blir utefter vad som står i kalendrarna. 

Min egen vecka ser än så länge ganska behaglig ut med bara ett möte i morgon. Jag hoppas på att jag får svar på mina prover och röntgen. Likså hoppas jag att det blir fint väder, så jag kan byta garderob och lägga undan vinterkläderna. Jag funderar på att gå ut och shoppa, men bara lite. Sedan skulle det vara bra om jag hann med att vårstäda köket det vill säga att torka av alla skåp och kanske byta till en tunnare gardin, så köket blev sommarfräscht. Alldeles nyss sa jag att veckan såg behaglig ut - Vad är då den här planeringen - ?:)

God Natt på er, sov gott!
/Ec