/ Allmänt /

GOTT NYTT ÅR
Så är dagen här, då det gamla året ska lägga sig att dö och det nya tar vid.

Det är så det är varje nyårsafton. En underlig känsla. Jag som har svårt för avsked vill gärna hålla fast i det gamla året in i det sista före jag kastar mig in i det nya. Det gamla känns vant och tryggt. Jag vet inte alls hur det nya 2011 blir och det är just det här som för med sig en känsla som jag inte tycker om att ha inombords. Blir det nya året ljust, eller mörkt? Kommer jag att få behålla mina nära vänner? Kommer jag att vara frisk hela nästkommande år, så jag kan fortsätta att utöva min stora passion - skrivandet.

Kommer jag att utvecklas som arbetsledare? Jag hoppas det, för även om jag har haft hand om personal sedan 1985, alltså långt före lagen blev lag 1994, så är jag tvungen att hänga med och kanske också vara en annan sorts ledare än vad jag var i början. Det är stimulerande och jag tror att jag utvecklas på så sätt. 

Vad kommer min nya uppgift som diagnosombud bland annat på riksplanet, hos en av Sveriges största handikapporganisationer, att innebära och föra med sig i förlängningen? Det är en märklig känsla, men också en skön och behaglig sådan att vara tillbaka, där jag lagt så mycket tid och kraft för ca 35 år sedan  Många av de som fanns där då, har lämnat organisationen av olika anledningar. Idag är det nytt folk på kansliet men likväl känns det som att komma hem, men nu kommer jag att dela upp min tid och kraft på andra saker. Idag har jag tänkt lägga ner tre timmar tre dagar per vecka till ombudsuppgiften.Jag är tvungen att se till så att hemmet ser någorlunda ut, att katterna har det bra och att jag hinner med min passion. Dessutom kommer alltid assistansen i första rummet. 

Och kommer Victoria och Daniel att bli föräldrar under året som nu står för dörren? Hur kommer det att se ut i Europa år 2011. Hur många oskyldiga människor ska mista livet i olika katastrofer, terrorhot etc. Kommer detta att innebära minskad trygghet, då man vistras på gator och torg, reser omkring och så vidare. Trots detta tycker jag liksom, vår stadsminister, att vi ska kunna leva som vi alltid gör. Vi måste ju leva och fungera i vår vardag. Kan vi inte det, så vore det för sorgligt.

Det finns många frågor en sådan här dag, men det finns så klart inga svar ännu. De kommer efterhand. Förhoppningen är att år 2011 blir ett bra år för oss alla, för Sverige och för Europa samt för världen som helhet. Att demokratin och tryckfriheten bör beaktas, även om det är svårt i vissa delar av världen. ord som frihet och individualism bör stå i centrum även på äldre dar. I Sverige måste det finnas olika val för den enskilda männskan. Mindre egoism och större tolerans skulle jag vilja se under år 2011.

Gott Nytt År!

/Ec
/ Allmänt /

GOTT SLUT
 Näst sista dagen på året är molnig, trist och ganska kall ( ca 6 kallgrader). Det sägs att det ska komma nysnö i natt men samtidigt ska det bli mildare under nyår men blåst. Nåväl, jag får väl se hur det blir. Den här eftermiddagen ägnar jag mig åt lite av varje såsom: checkar min personals timlistor som jag sedan skickar iväg på lördag, så de även får lön för december, handlar smått och gott till nyår, tvättar upp det som fanns i tvättkorgen, gör en dessert till i morgon kväll.  Om jag hinner, ska jag dekorera om mitt julfat till ett nyårsfat, men tiden springer så jag tvivlar starkt på att jag gör det. Jag vill gärna att det ska märkas att ett nytt år står vid dörren. Kanske små värmeljuskoppar i olika färger och design kunde vara trevligt.

Framförallt kollar jag upp Emma som skadade sig i ett hopp sent igår kväll. Hon haltar när hon springer, så antagligen har hon sträckt sig i hoppet. Tänk vad en olycka kan hända snabbt och naturligtvis ska det hända dagen före en helg. Jag och "husse" får observera Emma under nyår

Om några timmar blir det repris på lillejulaftons mys med en smårätt som passar till årets slut. Det blir samma personer som kommer som för en vecka sedan. Det är gott att sitta bland vänner och koppla av. Man har ju bara ett liv, så det gäller att njuta av det och ta vara på de stunder som är vilsamma.

Sänder en hälsning och ett tack till alla läsare som tittat in till mig under årets lopp. Utan er hade jag lagt ner den här sidan. Passar också på att önska ett Gott Slut var än ni befinner er. Hoppas ni tar hand om varandra, för livet är för kort att slösas bort.

/Ec
/ Allmänt /

JULEN ÖVER - NU STÅR STRAX NYÅR FÖR DÖRREN
Nu är den glada julen slut, slut slut

Julen år 2010 var magisk. Maten var lagom och suveränt god. Jag hade smyckat min lägenhet med lagom mycket ljus, glitter och guld. Lagom mycket klappar (nyttosaker) och tomten var snäll. Julgodiset var gott och lagom det också.

På annandagen började min näsa rinna, men jag har inte fått någon feber eller ont i kroppen. Idag är jag redan lite bättre. Det är ju vardag - En ganska lugn vecka och fortfarande har vi snö och kyla hos mig. Svårt att ta sig ut, men vad gör väl det? Då kan jag titta på den första boxen av Krönikan (den danska TV-serien som gick för ett antal år sedan) som är så grymt bra. Tänk på hur mycket pengar jag sparar på att vara inomhus. Därute håller Reaorna på som bäst.

Nu får jag ladda om inför det nya året, ser fram emot nyårsaftom med såväl behagliga som obehagliga känslor...Ett nytt år börjar med tomma blad i kalendern. Jag är ju författaren, så det är ju upp tll mig vad jag fyller den med.

Låt varje dag famna det förflutna
med sitt minne
och framtiden med sin längtan.

Okänd tänkare


Ha en bra tisdag!
/Ec