/ LIVETS NJUTNINGAR /

MAMMAS RULLTÅRTA MED SMÖRKRÄM

Bild Google
 
Jag älskar mjuka kakor och då rulltårtor. De bakverken tillhör verkligen livets njutningar om de är hembakade förstås. Igår bakade jag mammas rulltårta med smörkräm, för jag blev så sugen. Om jag får säga det själv, lyckades jag att få till den. Den smakade som jag minns den! Om någon vill testa att baka, så publicerar jag receptet här:
 
Ingredienser:
2 ägg
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
 
Smörkräm:
100 g smör
1 äggula
4 msk florsocker
1 msk cacao eller saften och skalet från en hel citron
2 tsk vaniljsocker
 
Allt till smörkrämen blandas och rörs mjukt och smidigt.
 
Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  2. Blanda i vetemjölet blandat med bakpulvret
  3. Tillsätt vattnet
  4. Häll smeten på ett smort bakplåtspapper där kanterna vinklas upp och läggs på en långpanna
  5. Bred ut smeten till ett jämnt lager
  6. Grädda i ca 250 graders ugn i ca fem minuter
  7. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper
  8. Bred nu ut smörkrämen (man kan även ha sylt, mos eller färska bär)
  9. Rulla ihop kakan och pensla med vatten
Rulltårtans  ursprungslamd är Kina, men den har bakats sedan länge i våra Europiska länder.
 
/Ec
/ MY POEMS /

LÄNGTAN EFTER BERÖRING

 
 
År 2004 skrev jag en text som jag döpte till "beröring" I kväll vill jag publicera delar av den där texten. Alla känner vi någon gång längtan efter beröring - där ord är överflödiga, där man ändå vet vad den andra vill säga.
När jag vet att jag ska utföra något viktigt kommer den här längtan efter en ärlig och sann beröring vilken har som mål att få mig att tro på mig själv, att jag trots allt klarar av svåra saker.
 
Jag måste erkänna att jag längtar efter beröring av det här slaget i försommartid. Varför, vet jag inte. Det är bara så...
 
Delar av min text lyder:
 
....."En mycket behaglig känsla spred sig.
Sällskapet med dig gör mig till en annan individ –
Lugnare och tryggare på något sätt.
 
Du böjde dig ner och lät mig komma in i din famn.
Vi stod så en stund och kände av stämningen.
Du sade något till mig tyst, så att bara jag skulle höra.
Jag kände hur mina kinder blev röda –
Du ler på ditt smått självklara sätt.
Det där sättet som är så gåtfullt för mig,
Men även så naturligt för mig"....

 

Copyright Ewacarin Holmqvist 

 
/ TV & RADIO /

OM SÖNDAGEN DEN 25:E MAJ 2014

Bild Elitloppets hemsida 2014
 
Den sista söndagen i maj är det full sommar i min hemstad. Inte något moln syns på himeln bara en svag bris känns genom fönstret, då jag författar dagens inlägg. Min klädsel är också tunn och sval - en storskjorta i något tunt tyg och en svart bikinikjol - Den senare går jag nog inte så gärna till city med eftersom jag tycker den är i kortaste laget efter min ålder. Idag blir det en eftermiddag och kväll framför teven så...Värmen är behaglig hela 20 grader. Idag är det en sådan där skön försommardag som vi har längtat efter så länge.Underbart! Nu är det gott att leva! 
 
Det händer mycket i Sverige den här söndagen i maj. Vi svenskar har ett viktigt val att göra -  rösta i Eu-valet - Det här är redan avklarat för min del, jag gick och poströstade i veckan. Jag hoppas på att många utnyttjar den här möjligheten att säga sin mening. Själv är jag för individens frihet i alla sammanhang och jag tycker också att det är viktigt att hänga med i vår världsutveckling och rädda det som kan räddas. Tycker att det är fel att bara se på vad som sker - vara passiv och låta andra bestämma -
 
Söndagen den 25;e maj går också ElitloppetSolvalla. "Elitloppshelgen räknas med sina över 50 000 besökare som ett av Stockholms största evenemang. En gång om året samlas aktiva, hästägare, travfans och nyfikna besökare för att skapa den folkfest som gjort Elitloppet känt som ett idrottsevenemang man återkommer till. Välkommen till en helg som fyra år i rad utsetts till sommarens mest uppmärksammade idrottsevenemang, enligt Eventbarometern (2009 och 2010) och Conny Communication med hjälp av Retriever (2011 och 2012)".(Källa Elitloppets hemsida)

 

Den här söndagen har blivit helig för mig. Tror inte att jag har missat ett elitlopp sedan 1990, men det har varit sällan att jag har spelat något, men idag har jag köpt en egen DD för 32:-, sedan har några vänner och jag skaffat en Harry Boy för 50:- vardera. Så det ska bli spännande att se loppen i eftermiddag. Om vi eller jag vinner är bara bonus, men det skulle vara trevligt om det blev en slant. Då skulle jag köpa lite kläder, fixa mitt hår plus ge mina katter en ny korg eller klätterträd. Men jag får se...

 

/Ec