/ Allmänt /

OM TORSDAGEN DEN 28:E JANUARI 2010.
Torsdageftermiddag klockan 14.00. Solen lyser även idag. Kylan har minskat i grader under dagen, vilket gör att gårdagens nysnö mest blir till slask och ser förfärlig ut - en grå sörja. Då snöröjningen är tämligen dålig, utom de större gatorna, är man tvungen att attackera denna sörjan med full fart om man vill gå över gatan - annars fastnar man i modden. Tala om att man får ha styrka för att komma någonstans. - Det såg nog roligt ut när min assistent hjälpte mig att skjuta min Permobil framåt i de höga vallarna kring övergångsställena, men det bjöd vi på. När vi kom hem kunde jag inte köra runt i lägemheten, utan jag fick ställa mig på en plats i köket, tills hjulen hade töat och min assistent kunde torka upp spåren efter mig. Det är ju torsdag, min städdag, så det passade bra att jag gick ut just i förmiddags.

Nu är det vår i mina fönster och på mitt soffbord i vardagsrummet står två buntar tulpaner i olika färger - säsongens första - Fast det är vinter utomhus, kan man ju njuta av vårens blommor och ett litet tänt ljus när man tittar på teve. Jag är mycket för mysfaktorer. De skapar guldkant åt vardagen.

Trevlig torsdag önskar jag er!


Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

JAG TROTSADE KÖLDEN OCH GAV MIG UT EFTER LÖSTE
Tisdagen den 26:e januari cirka 15.00. Har precis kommit hem efter att jag har varit i city för första gången på mycket länge. I morse vid åtta-tiden hade vi hela tio kallgrader, men ingen blåst. Den ska komma in senare Än så länge lyser solen och jag vill påstå att det var riktigt skönt att trotsa kölden för att gå till city för att bland annat köpa ett par nya tesorter i min specialbutik. Ut med julteerna och in med en aning vårkänsla (även bland dryckerna).

Medan jag var ute, gick jag förbi ett Apotek, där jag köpte två rör Barocca för att förhindra fler sjukdomsveckor under den närmsta tiden. Nu vill jag vara frisk och komma igång med allt jag brukar göra, så kosta vad det vill av vitaminer, färsk frukt och grönsaker samt en varm mössa. Men alla mössor kryper upp på mig. Förr var det meningen att mössorna skulle varma öronen, men nu ska tydligen det vara ett snyggt inslag i ens klädsel? Numera är det inte svårt för ungdomar att ha mössa - det är ju inne - Att de sedan är varma, det har nog mindre betydelse. Ack ja, tiderna förändras...

På hemvägen gick jag in på Lagerhaus, där jag hittade 2 runda dukar i modefärgen för våren - djuplila - och ett litet ljus i samma färg. Det ska jag sätta i en liten glasskål med vit singel omkring på köksbordet.

Ha nu en fortsatt bra tisdag!


Av Ewacarin Holmqvist  
/ Allmänt /

SÖNDAGEN DEN 24:E JANUARI 2010. EN RESUMÉ
Det är tidig söndagförmiddag. Klockan är lite över tio. När jag nyss öppnade fönstret i mitt uterum för att vädra, var det sex kallgrader och snön ligger fortfarande kvar på taken. Idag lyser solen, så det känns lite skönare än att ha det här gråtrisra väder som gör att man aldrig vaknar och känner sig pigg. Se hur länge solen har vänligheten att förgylla tillvaron. I fjol hade vi knappast någon vinter alls, men i år har vi fått känna på vad kylla och vinter vill säga. Det är tydligen inte slut med vinter ännu. Innan jag gick in och satte mig här, så lyssnade jag på tv4:s vädret, som kunde berätta att vintern fortsätter som det ser ut i dagsläget. För min del längtar jag ut för att andas "utomhusluft". Det spelar ingen roll vilken typ av väder det är, bara jag kommer ut. I förra veckan var jag ute en liten sväng för att fylla på mitt "dryckesförråd" (som saft, olika sorters krämer, mjölk samt mat till katterna). Jag längtar att kunna gå  en rejäl runda utan att känna mig sjuk.

Nu tror jag att jag är återställd - Nu är det bara att få tillbaka krafterna. För er som orkar läsa så kommer här ett sammandrag av min sjukdomstid: Den 11:e december sa jag åt min kvinnliga assistent att jag nog började bli sjuk på något sätt för jag var så trött. Min farhåga blev ett faktum, för på måndagen därefter låg jag med feber. Den bara steg, så på onsdagskvällen den 16:e december åkte jag in på UMAS, där jag blev inlagd.

Det visade sig att jag hade fått lunginflammation och de satte in antibiotika. Den första sorten bet inte på mig, men nästa gjorde det. Det förde med sig att antibiotikan slog ut min tarmflora. Därför fick jag kraftiga diaréer även efter att jag hade slutat med den. När jag kände mig någorlunda bra i magen, fick jag en släng av magsjuka som just då blev svårare. När jag repat mig till cirka 70 procent, i onsdags, så drabbades jag av ett njurstensanfall som höll på i åtta timmar.

Igår, lördag, kunde jag äta middag för första gången sedan den 10:e december utan problem och det var också första dagen jag inte hade ont i magen. Fortfarande är jag ganska trött, men hur ska jag vara efter en sådan här pärs av bara dyck och sängliggande.

Det här skrev jag inte för ni ska tycka synd om mig, utan jag ville berätta varför jag bara har skrivit enstaka inlägg under december och januari.

Men nu ser jag framåt och hoppas som sagt att jag får tillbaka krafterna fort. Det är olikt mig att vara sjuk och till och med sängliggande. Jag är en person som gillar att ha att göra och dessutom är jag "ett fan av livet".


Av Ewacarin Holmqvist