/ TV & RADIO /

I KVÄLL STARTAR EN NY SÄSONG AV "SÅ MYCKET BÄTTRE"

 bild: Metro
 
I kväll kommer jag och min vän/assistent att sitta i min tevesoffa under 85-95 minuter som vi har gjort så många gånger tidigare. Vi kommer att  njuta !.Varför? Jag talar om "Så mycket bättre". Nu är det så dags för tv4 att börja sända den nionde säsongen av det här populära musikprogrammet. Utan tvekan är det en av mina bästa stunder iveckan, underi nio veckor, som jag verkligen kan koppla av.
 
Lite om programmet
"Så mycket bättre är ett reality-TV-program på TV4 som hade premiär 23 oktober 2010. I programmet medverkar svenska artister som bor tillsammans under åtta dagar. Varje artist har en egen dag tillägnad sig och under dagen ska de andra artisterna framföra egna versioner av artistens låtar. Inspelningsplatsen är Pensionatet Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland"(Källa Wikipedia) I fjor hade programmet  i genomsnitt 1 438 000 tittare.
 
 Årets deltagare
"Dansbandskungen har sålt över 13 miljoner album. Han var den första att presenteras som en av årets medverkande i ”Så mycket bättre”. -Det ska bli spännande möten, säger Christer Sjögren 67 om sin medverkan
 
Charlotte Perrelli, 43 Eurovisionvinnaren är klar för ”Så mycket bättre”. Perrelli vann Melodifestivalen 1999 och 2008. I samband med att det blev klart att hon skulle vara med avslöjade hon även att hon var gravid. "Kan bara säga att som jag skrattat och gråtit! Så bra versioner så jag finner inte ord! Herregud så tacksam jag är och vilka låtar de valt! Kärlek!" skriver artisten på sin blogg efter sin medverkan.
 
Rapparen  Ulises In fante  Azocar,30, mer känd som ”Stor” har släppt tre soloalbum och även jobbat och skrivit musik åt artister som Linda Pira. Han har hyllats av recensenter och vunnit både en Grammis och P3 Guld.– Det ska bli jätteroligt, säger han om sin medverkan
 
Artisten Linnea Henriksson  31 kom fyra i ”Idol” 2010 och ska göra årets VM-låt tillsammans med Gyllene Tider.Jag tycker jättemycket om programmet och har kollat i alla år. Det ska bli lyxigt och häftigt att göra, säger Linnea Henriksson.
 
Eric  Gadd,  53 Soulstjärnan har haft en lång framgångsrik karriär, med tre grammisvinster som årets artist. Han är klar för ”Så mycket bättre” bekräftar TV4. Jag älskar programmet. Jag tycker att det är en otroligt spännande grej att få tolka andras musik. Det ska också bli kul att få höra sina låtar i andra tolkningar. Jag har redan börjar jobba på min första tolkning, berättar Gadd
 
Louise  Hoffsten,  53 Artisten Louise Hoffsten fick sitt stora genombrott 1993 med albumet ”Rythm & blonde” och hits som ”Let the best man win” och ”Hit me with your lovething”.År 2012 medverkade hon i både SVT:s ”Stjärnorna på slottet” och TV4:s ”Körslaget” och 2013 tog hon sig till final i Melodifestivalen med låten ”Only the dead fish follow the stream”.
 
Albin Lee Meldau, 30 Albin Lee Meldau är lite av en doldis i årets ”Så mycket bättre”. Hans låt ”Lou Lou” från 2016 har dock streamats 18 miljoner gånger på  sportify"(Källa Elin Slättberg, expressen)
 
 
 
.
/Ec
 
 
 
 
 
/ BLOGGBLAD 2018 /

BLOGGBLAD NUMER 8 2018

 
Förlåt att det har gått lite tid sedan jag skrev på den här sidan. Tiden rinner mellan fingrarna! Nu är det helg - under jag kan ägna mig åt avkoppling och att umgås med personer som står mig mycket nära. Skönt! - På lördagarna får jag njuta av kaffe på sängen. Sedan när jag stigit upp och gjort mig i ordning för dagen, får jag en "lyxplocktallrik" till frukost,vilken avslutas ofta med en kopp kaffe.Kan jag ha det bättre? Tror inte det!
 
I veckorna har jag en del att göra såsom fixa här hemma, matlagning gärna långkok som jag kan frysa in i portioner. I tisdags gjorde jag kålpudding som jag delade upp i först 4 gånger 2 portioner och sedan två skålar med fyra portioner i varje skål. Jag gick till min köttaffär som ligger ett stenkast bort från mig. Där maler de färsen medan kunden väntar. De har superfin skinkfärs för bara 45:-/kilo. Till all den här kålpudding kostade köttet 120:- och ett vitkålshuvud på tre kilo viket jag köpte på torget nära mig. Om några timmar ska jag äta kålpudding, kokt potatis och hemlagad sås samt rårörda lingon. Har provsmakat den, så jag vet att den är god i alla fall i min smak.. Nu hoppas jag att min vän/assistent tycker likadant!
 
Som ni vet, så är vi inne i mitten av oktober kalendermässigt, men vädermässigt kunde vi varit i mitten av augusti. Hos mig är det en sensommardag med så där tjugo varmgrader, svag vind och blå himmel. Ur led är tiden. Det är bara morgnar och kvällar som är normala. Med det här vädret är det svårt att klä sig. Ska man ta en jacka eller inte? Ser polotröja för höstlikt ut? För någon vecka sedan, beställde jag en del höstkläder till min garderob samtidigt som jag lade undan sommarplaggen. Tyvärr har jag inte fått något sms vilket meddelar att jag kan hämta ut ett paket. Efter den här helgen måste jag nog spåra det för jag har en misstanke att vädret vänder och då behöver jag innehållet i paketet.
 
I veckan som gick, blev jag friskförklarad från kir.mottagningen i min stad. Där har jag gått för en fistel i bukhinnan som uppkom i samband med en bukoperation som jag gjorde hösten 2016. Ur den här fisteln har det läkt galla och jag har haft plåster. I slutet av augusti upphörde det att rinna. Inte vet jag, om mina Humira-injektioner har gjort att det har läkt. Det visste inte min kirurg heller, men han tyckte att det var en bra fråga. Det är så otroligt underbart att slippa en procedur mindre - att lägga om eller vakna på natten av att det rinner! - Ett problem fattigare i min tillvaro som tar tid.
 
När jag har lust och tid så har jag påbörjat mitt skrivprojekt vilket har legat nere ett par år, främst för att jag var tvungen att tänkapå min hälsa. Men nu glöder min "skrivtarm" (om det finns någoon sådan) och jag går in i min egen bubbla då och då. Det känns mycket tillfredsställande. Har letat upp ett bokförlag som jag vill testa att skicka in till. Hoppas att jag blir färdig till december. Vet ju att det kommer att ta tid innan jag får svar. En dröm hade varit att min bok kom ut sommaren år 2020 i samband med att jag fyller 70. Drömma kan man ju alltid...
 
 /Ec
Kommentarer (0)
Helger, avkoppling, / Hälsa / min garderob / mitt skrivande
/ LIVETS NJUTNINGAR /

THAIKYCKLING MED WOKGRÖNSAKER OCH RÖD CURRY

Bild: Google
 
I kväll ska min vän/assistent testa en för oss ny maträtt.Spännande! I min familj var vi glada för att testa på något nytt. Jag minns hur ofta mamma och jag bläddade i "Allt om Mat" på fredagsförmiddagarna för att finna nytt som vi kunde laga och testa på våra  "försökskaniner" vilka oftta var mina föräldrars bästa vänner. Det var sällan som den nya rätten fick tummen ner. Ofta blev den något av en höjdare. Jag hoppas att min thaikyckling blir en höjdare i mitt kök.
 
Detta behöver du till 4 personer:
500 gram kycklingfiléer som mar skär i ätbitar
1 påse Classic Wokgrönsaker
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
1 påse Röd Curry Santa Maria
3 tsk salt
1,5 msk kycklingfond eller buljong
 
Gör så här:
Skär kycklingfilén i mindre bitar eller strimla den. Genomstek dem i olja i stekpanna. Salta, krydda med  häll i påsen med curryn och pressa i vitlöken. Rör om. Lägg ner wokgrönsakerna och häll över kokosmjölken. Häll i  kycklingfonden. Låt puttra 15-20 min, rör om då och då.
 
Till serveringen:
Jag tänker ha äggnuddlar till, men det går säkert att servera rätten med ris till.
 
 /Ec