/ Allmänt /

OM LIVET HUR DET HAR BLIVIT. OM VÄNSKAP.Under den senaste tiden har jag, och jag vet inte varför, funderat ganska mycket över begreppet "vänskap". Kanske känner jag mig ensam eller så saknar jag mina två nära väninnor som numera inte finns i det här livet. Båda två fick lämna oss här på jorden alldeles för tidigt. De var jämngamla med mig.


Jag tycker att ibland finns det saker och ting som är så orättvist och jag har frågat mig många gånger vad det är för mening med allt som sker runt omkring oss. Små oskyldiga barn som knappast har börjat leva faller offer för någon som vill hämnas. Det är så grymt. För längesedan övergav jag min illusion om att livet var ljust och enkelt att leva. Idag har det blivit ännu svårare att förstå. Den nya tekniken som är positiv på många områden innebär också en fara som blivit mer uppenbar ju längre tiden har gått. Faran att information om oss kan råka hamna i fel händer. Det här är svårt för var och en av oss att kontrollera.


Själv märker jag att jag inte är lika öppen och känner tillit till mina medmänniskor som jag var tidigare. Jag är mera försiktig och tystare. Tänker på vem jag talar med och hur jag säger saker och ting, för att inte bli misstolkad. En misstolkning som kan komma att få fruktansvärda konsekvenser. Den tiden är förbi då jag kunde vara spontan och "slänga käft" eftersom alla visste att jag var sådan och alla förstod att det var bara skoj. Numera är jag alltid på min vakt före jag säger något. Det gör att jag många gånger struntar i att säga något och därmed blir jag ensam med mina tankar och känslor.  


Nu åter till begreppet "vänskap". Så här står det i encyklopedin om vänskap: "Vänskap"'' är en relation mellan vänner, som till exempel kan grunda sig i pålitlighet eller kärlek. Många menar att man i vänskap ska kunna lita på varandra och kunna dela hemligheter.   


Hur stor roll spelar vänskap för mig? Jag vill säga att den betyder oändligt mycket för mig det vill säga den äkta och nära vänskapen som bara uppstår mellan ett fåtal människor. De som finns där, när vi mest behöver dem, de som vi kan ringa under dygnets alla timmar, de som vi kan vara som vi är och ändå bli accepterade. De som vi kan dela glädje och sorg med.


Hur skulle jag ha klarat mig utan mina nära vänner? Ja ärligt talat, vet jag inte. När mitt liv inte är himmelstormande så vet jag att ni finns där och drar upp mig och säger: " Du kan inte ge upp nu", för innerst inne vill du inte göra det" "Gör ett bra jobb"! Tack mina nära vänner att ni finns!


Ha en fortsatt bra helg därute!

  

Av Ewacarin Holmqvist

/ Allmänt /

BLAND TROSOR OCH NAGELLACK
 


Idag har jag verkligen både gjort det ena och det andra. Min mamma lärde mig redan som barn hur viktigt det var/är att vara ren och snygg under. " Du vet inte när du hamnar på sjukhus" Hon var också mycket noga med att håret var fräscht, annars "spelar det ingen roll hur fina kläder du har på dig".

Så när en av våra mest kända affärskedjor för damkonfektion hade stora rabatter på hela sitt sortiment inkl. smink o.dyl. så passade jag på att köpa lite nytt som inte syns så ofta och så ett nytt nagellack som går i den aprikosa/rosa tonen. Idag kändes våren långt borta, men ändå var det vårfärger jag köpte. Förr fick vi ju hålla till godo med svarta och vita underkläder, men idag finns nästan hela färgskalan. Den här boxertrosan som ni ser på bilden är nu min, fast i en läcker orange/aprikos.

I kväll var det så dags för en anställningsintervju för en förhoppningsvis blivande vikarie. Intervjun gick bra. Personen i fråga var en öppen, positv,  mogen och trygg tjej. Jag beslutade mig för att ge henne en chans, så jag bokade in en bredvidgång med henne. Vi får se hur det går...

Så den här dagen har varit lyckad, förutom min onda rygg som känns som ett öppet sår och som musklerna har knutit sig. Nen jag har en bra värksalva, så den smörjer jag mig med, då jag lägger mig för att kunna sova. Kanske går  det över snart....Hoppas kan jag ju!

Sov Gott alla därute!


Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

OM NÅGRA TIMMAR ÄR DET EN ALLDELES VANLIG VARDAG IGEN...


Snart är påskhelgen 2008 över, så passa på och njut av dess sista timmar. I morgon är det en annan dag förvisso, men det är också en alldeles vanlig vardag, dock slipper vi måndag men ändå vardag efter en extra lång helg. Själv tycker jag inte om måndagar. De är så sega på något vis och långa. Vänta lite, det finns numera en ljusglimt att det är den här veckodagen, det höll jag på att glömma. Från och med januari i år  brukar jag börja min vecka med  massage liksom jag  brukar sluta veckan med den här sköna behandlingsform. Alltså finns det något bra med att det är veckans tristaste dag.

Fortfarande är vädret ostabilt i Skåne som det har varit under hela påskhelgen. Vid lunchtid snöade det och nu regnar det, så det är nog någon varmgrad. Jag misstänker att det sjunker i kväll på nytt. Idag hade jag tänkt mig att ta en promenad för jag blir så dåsig av att jämt vara inne dag efter dag. Någon däruppe satte stopp för det där! Nog lika bra, för jag känner mig så underlig i kroppen. På  förmiddagen kan jag må som vanligt (och då tror jag att jag är helt okej), medan jag kan må"tjuvtjockt" några timmar senare samma dag. Märkligt! Det är så trist för jag är både trött, ledsen och irriterad på mitt hälsotillstånd just nu. Kunde inte det bryta ut ordentligt och sedan gå över, men det är tydligen för mycket begärt!

I kväll ska jag ta det lugnt. Bara göra det nödvändigaste inför morgondagen och kanske avsluta kvällen med att titta på Valanderfilmen som sänds på teve 4 kl. 21 och som heter "fotografen". Det kan också vara möjligt att jag fördriver min kväll med att skriva några rader till en vän, om jag orkar....

Min kommande vecka blir tuff, så jag behöver verkligen vila i kväll. I morgon ska jag gå endagarskurs rörande arbetsmiljö och på onsdagskväll har jag en anställningsintervju för en kanske blivande vikarie Men sen så.....är det torsdag och då har jag bokat in massage... om jag är helt okej förstås!

Ha nu en bra vecka och hoppas våren är på väg till er därute!

Av Ewacarin Holmqvist