/ Allmänt /

EN HÖSTAKTIG MÅNDAG. OM MIN HAND SOM FÅTT NOG:)
Måndag vid lunchtid. Har just kommit in efter en kort promenad till stans kända torg. Nu är det verkligen höst. Det är en ganska gråtrist dag och det blåser.Regnet hänger i luften. Jag som aldrig brukar ha vante, hur kallt det må vara, drog på en på min högra hand. Den hand som jag kör min Permobil med för att behålla värmen i handen. Börjar jag bli gammal? :) Nja, men den egentliga orsaken är att jag fått en inflammation i en muskel i handen vilket gör ständigt ont, men ännu mer om jag blir kall. Det här är ett elände eftersom jag är så beroende av just högerhanden. Inte kan jag be min vän/MM komma varje dag eller flytta in under ett antal veckor. Det skulle bli både kostsamt och jag tror inte det skulle bli så populärt hos hans fru, som då skulle bli ensam med två småbarn. Så jag får snällt ta till andra knep. Vante är ett sådant. Ett annat är att använda linement som värmer och som tar bort värken i ett X antal timmar. Ett tredje knep är att vila handen. Det är mindre bra. Inte kan jag vara tyst utan att kommunicera med min omgivning under en längre tid eller göra en timeout från mitt bloggande. Det finns inte i min bok. Då skulle jag bli så rastlös, irriterad etc, värre än jag är, då jag håller på att gå ner i vikt. Så jag tror jag ska ändå be min MM komma lite ofta och massera min onda handled. 

Efter min lilla lunch som idag består av en liten sallad och en kopp kaffe (den första jag dricker idag fast klockan har hunnit passera tolvslaget mitt på dagen, ett litet mysterium att jag ändå är vaken), ska jag beställa lite höstkläder från nätet. När jag tittar in i garderoben finns det inte mycket att ta på sig. Det här gör mig också en aning tokig. Jag är ju klädgalen. Det har jag alltid varit. Ni skulle kunna frågat min pappa, som tyckte att jag borde skaffa mig en rik man, för "du har dyr smak". Men den mannen har jag aldrig hittat. För att återge vad pappa sade om den saken och jag undrar om inte det ligger något i det. Han menade också att jag hade en kräsen smak då det gällde män. De skulle se ut på ett visst sätt men också vara snabba att snappa samt ha skägg. Pappa  kände sin dotter:). När jag inte har funnit någon, så får jag leta kläder på nätet.

Ha en bra måndag och vecka!
/Ec
/

MY AWESOME RISOTTOBILD: NÄTET


INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER:

 4 dl avorioris

2 schalottenlökar eller 1 gul lök

1-2 msk margarin eller smör

1 dl vitt vin eller matlagningsvin

8-9 dl hönsbuljong

1-2 dl färskriven parmesanost

Salt och peppar

 
   GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Hacka löken fint.
  2. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken mjuk
  3. Häll i riset och fräs med löken i 2-3 minuter
  4. Tillsätt vinet.
  5. Späd i omgångar med buljongen under omrörning.
  6. Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på.
  7. Koka på svag värme ca 20 minuter tills riset känns mjukt.
  8. Rör i parmesanen, salt och peppar

 

  

Detta är ett grundrecept. Idag hade jag i tärnad kassler och färska champinjoner i bitar. Det blev en lyckad söndagsmåltid och jag blev mycket mätt.


Ha en bra vecka!
/Ec 

/

GRATINERAD SVAMPSMÖRGÅSbILD: recept.nuTidig fredagskväll. Så är det fredag och dags för en skön kväll framför teven. För er som kan ha fredagsmys publicerar jag min gratinerade svampsmörgås.
Det här behöver man:

100 g färska champijoner
100 g färska  kantareller
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
svartpeppar
salt
1,5 dl gräddmjölk
skivat formfranska

Beredning:

1. Skär den skölja svampen i bitar
2. Fräs svampen i margarinet
3. Strö över vetemjölet
4. Rör om och krydda
5. Späd med gräddmjölken
6. Bred svampen på smörgåsen
7. Grädda i 7-10 minuter i 225 graders ugn


Låt er väl smaka!
/Ec