/ Allmänt /

ETT ÅR HAR GÅTT, ETT ANNAT TAR VID


HAPPY NEW YEAR!!

         FROM

Ewacarin


Obs! Bilderna i det här inlägget är hämtade från Wickes hemsida

Av Ewacarin Holmqvist             
/ Allmänt /

DET BLEV EN "LAGOM" JUL

Det är sista söndagen av år 2008 och julen har redan tassat ut genom dörren. Märkligt,, den går så fort. Julen år 2008 var något underlig - Den var inte som alla andra jular, men ändå mycket fridefull och skön. Lagom till den här stora högtiden infann sig olika typer av influenser runt mig, men själv har jag inte drabbats. - Inte än så länge - Kanske var det orsaken till att det fanns tid för eftertanke. En annan sak som jag uppskattade, konstigt nog eftersom jag är en matglad person, var: Det var så lagom med mat, så jag tog lite sill en gång, en annan gång åt jag revben till middag. Risgrynsgröten hade jag till frukost en julmorgon osv. Det gjorde att jag inte blev övermätt utan kunde verkligen njuta av den goda maten.  kort sagt: Det blev en "lagom" jul i år. Lagom mycket mat, lagom mycket klappar förutom min kaffebryggare med kvarn, lagom mycket juldekrorationer av olika slag i lägenheten, lagom med julmusik, lagom med tevetittande och lagom mycket med gemenskap. Det kändes skönt under hela julen.

Jag kunde inte låta bli att publicera den här bilden, för det var så vacker. Det är så jag skulle vilja att mina jular såg ut. Alldeles, alldeles underbart med ren vit snö, men det är och förblir en dröm. Men nu har vädret vänt, så att det är flera kallgrader även på dagen, men ingen snö här i min stad än så länge. Om vi åker bara 6 mil uppåt i Skåne, så finns snön där, så vem vet när den börjar falla här hos mig. Min assistent/vän och jag öppnade fönstret i uterummet för att få lite luft, men vi tyckte att det var kallt, så vi stängde snabbt. Inte ens katterna ville sitta på sin bräda, som vi har byggt åt dem, och titta ut.

Kvällen kommer jag att avsluta med att se nyheterna i lugn och ro tillsammans med en kopp te. Sedan är det nog dags att krypa till sängs och kanske lyssna lite på radion...

Hoppas ni har det gott därute samt är rädda om varandra!


Av Ewacarin Holmqvist 

/ Allmänt /

WHAT A GIFT - JAG SOM ÄLSKAR NYBRYGGT KAFFE -
Så är julafton över och klapparna öppnade. Nästa hela december har det stått ett stort paket i hörnet med en juladress till mig. Min hankatt har suttit på det här paketet. En gång försökte jag ta en bild på honom, men det blev för mörkt. Synd för han såg så gullig ut!

I denna stora julklapp fanns den här kaffebryggaren med inbyggd kvarn! What a gift for a coffelover! Det var min vän som gav mig den i julklapp. Vi brukar inte ge varandra så dyra julklappar eller presenter, men i år blev det så. Naturligtvis är jag överlycklig för tillskottet i köket. Jag som älskar nybryggt kaffe kan dricka detta så ofta jag vill och alltid njuta av min kaffekopp!

Den här kaffebryggaren har många olika finesser. Den har till exempel ett kolfilter som filtrerar bort ämnen ur vattnet. Det gör att kaffet blir godare och renare. Sedan kan jag ställa in vilka styrka jag vill ha kaffet plus att jag kan förprogrammera det ett helt dygn i förväg. Det bästa med  julklappen är att den har en inbyggd kvarn. Jag behöver bara ställa in hur många koppar jag vill brygga, så maler den det här antalet direkt ner i kannan. Därmed får man alltid nybryggt kaffe. Det går förståss att laga kaffe med malet, men det är just kvarnen som är grejen!

Tusen Tusen Tack min trogne vän för den här klappen! Den kommer jag att ha i många år och du kommer alltid att få gott kaffe hos mig.


Av Ewacarin Holmqvist