/ Allmänt /

EN SEN AUGUSTIKVÄLL
Den sista lördagen i augusti 2011. Klockan är över 22.00. Regnet smattrar mot sovrumsfönstret.  Det är skönt att ha ett hem som är varmt och sprider ett välbehag som är inte alla förunnat i vårt samhälle. Jag njuter av lugnet och stillheten som finns här hemma. Mina två katter ligger på min säng och sover så sött. Min vän/assistent sitter i vardagsrummet här intill och tittar på kvällens långfilm i en av Tv-kanalerna. Jag föredrar att inte somna vid teven i kväll utan i sängen om någon timme ungefär. Det är orsaken att jag inte tittar på filmen.

Jag hoppas och vill tro att jag har bättre nytta av en god nattsömn under vilken jag hämtar kraft och energi. Kanske blir det en sovmorgon i morgon eller så lyssnar jag en stund på Mannheimer & Tengby på P4 före jag stiger upp. Det är ett små mysigt program som innehåller lite av varje. Vet inte varför jag tycker om sådana program både i radio och teve. Tycker om när man kan gå från och till program med många olika teman varje gång. Tror att det passar min personlighet att ganska snabbt byta ämne. Det är likadant med bloggfenomenet. När ett inlägg är publicerat, kan jag börja på nästa inlägg med ett helt annat ämne.

Vecka 34 har varit lite stressig. Var tvungen att fixa saker i mitt hem såsom renbädda, tvätta duschdraperiet, byta min nya spotlight inte en gång utan två gånger. Emma, min honkatt, behövde mat. All hennes mat köper jag i en djuraffär, så jag passade på att gå dit när solen visade sig mer än en timme. Har också hämtat jackan från skräddaren som har satt i ny blixtlås. Förutom det här har jag ägnat mig åt min roll som nätverksperson och arbetsledare. Verksamheten inom NHR har kommit igång, så jag har att göra de dagar jag sitter vid datorn för deras räkning. Hoppas nästa vecka blir lite lugnare än den som har varit, så jag får en aning tid för mig själv.

Nu ska jag gå ut i köket och se om jag kan ta en kvällsmacka och en kopp te innan jag lägger mig...

Sov gott i Sverige och USA!

/Ec
/ Allmänt /

SNART NY VECKA MED FULL GAS VID DATORN
Söndag. Efter en härlig lång välbehövlig sovmorgon, klev jag upp och frukosterade i lugn och ro. Idag blev ett kokt ägg, en liten plocktallrik med lite av varje. Jag avslutade det hela med en kopp kaffe. Det har varit en så kallad "fixahelg" den här weekenden. Tillsammans med min assistent/vän har jag satt upp nya spotlights i mitt sovrum, installerat nytt fjärrsystem i lägenheten, så jag kan tända och släcka lamporna på egen hand. Det är skönt att kunna göra lite själv utan att få hjälp med allting. Jag har också limmat en stor kruka som det gick en stor bit av vid mitt inbrott tidigt i våras.

Medan jag skriver det här inlägget, lyser solen från en molnfri himmel. En svag bris anas från det öppna fönstret. Tog nog på mig lite för höstaktiga kläder för jag är varm. Alltså har sommaren kommit tillbaka på visit här i Skåne. För hur länge vet ju ingen, men visst är det typiskt - nu när skolorna drar igång sin allra första skolvecka för höstterminen - Det är så det brukar vara, så jag är inte alls förvånad.

I vecka 33 ägnade jag mig åt saker som en kvinna behöver göra ibland - inköp av diverse kläder - Dessutom upptäckte jag att det var rea och en butik hade rea på rean. Där köpte jag två märkespikétröjor för under vad en kostar i normala fall. Jag köpte också fem nya T-shirt i bra kvalité för en billig slant. När jag gick och strosade fick jag plötsligt se ett par unika blå stretchjeans. Gick in och köpte dem för en billig peng. Dessutom fick Kjell & Compani och Claes Ohlsson ett besök. Hos dessa herrar köpte jag lim, spotlights och fjärrsystemen.

I veckan som gick blev jag äntligen färdig att uppsöka en frisör som kunde klippa mig. Salongen firade dessutom något under hela augusti, så jag betalade ett lägre pris. Det är skönt att alla trassliga toppar är försvunna, men det känns ovant.

Min ambition inför vecka 34 är att den blir en "stilla" vecka, vilket betyder att jag tänker vara hemma och sitta vid datorn och arbeta som nätverksperson. Kanske jag tar igen tid för förra veckan om det behövs. Nu är de flesta av oss tillbaka från sommarens fröjder och ledigheter. Jag tycker att det är ganska skönt på något vis att livet återvänder till vanliga  rutiner, men jag älskar höstens lugn.

 Ha en bra kommade vecka!

/Ec

/ Allmänt /

OM EN LUGN FÖRMIDDAG. OM ATT SKÖTA OM SIG. OM ETT MÖTESöndag vid lunchtid. För mig är det morgon ännu. Jag steg upp ca klockan elva. I natt har jag sovit så där ljuvligt gott som man kan göra när man har en stämmning av lugn inom sig Till frukost blev det "vardagsfrukost" det vill säga en skål havregrynsgröt med en aning lyx - det var ju helg - med färska jordgubbar. Nej inte svenska för jag misstänker att de är slut för säsongen- De som min assistent/vän och jag åt var nog från ett land i Europa, men de var underbart söta och goda. Efter gröten blev det kaffe så klart och lite skämt.

Just nu försöker solen titta fram genom molnen. Det verkar hoppfullt efter de senaste veckors gråväder med regn. Vill så gärna kunna gå ut i hyreshusets stora trädgård och äta min lunch ännu några gånger före höstens intåg på allvar. Skulle gärna vilja bättra på min D-vitamin så mitt värde höjs. Nåja, jag får se vad som sker och om tiden medger några korta solstunder. Jag kan ju förena nytta med nöje så när jag ska fixa till mina naglar, kan jag göra detta utomhus.

Förutom att jag ska arbeta för NHR, ska jag klippa mig i morgon kväll. Min salong har öppet till klockan åtta på kvällarna. Det ska bli skönt, för mina toppar är så slitna. Tänker också slänga i lite färg i veckan, så håret ser tjockare ut och det grå försvinner för en tid. Tycker att det är härligt att sköta om sig då och då. I alla fall blir jag som en ny människa. Kanske jag ska färga mina ögonfransar. Med den nya tekniken tar det bara 10 minuter för mig att bli klar. Att ha fägat dem är mycket bekvämt för då behöver jag inte använda någon mascara.

Jag ska också träffa en vän som jag inte sett på mycket länge. Ibland kommer saker emellan som omöjliggör att möte uppskjuts gång efter gång. Det ska bli grymt trevligt att ses.

Ha en bra vecka!

/Ec