/ BLOGGBLAD 2019 /

BLOGGBLAD NUMMER 3 2017

 
Det är sista lördagen i april och långhelg för många av oss. Jag tycker det är skönt att ha tre dagar till återhämtning under vilken jag kan ta mig för vad jag har lust med..Nåja, om jag ska vara riktigt ärlig, så kommer jag att "arbeta" lite i morgon med min adminstration, men större delen av söndagen tänker jag vara ledig. Det är ju valborgmässoafton i morgon. Då samlas en del av oss kring en brasa och sjunger in våren. I år har jag upplevt att april månad har varit kall och regnig. För en stund sedan kom min vän/assistent utifrån och var alldeles skyblöt.Hoppas regnet upphör till i morgon, så vi svenskar kan vara torra vid majbrasorna, men det är nog en fördel om vi sätter på oss varmt. Själv kommer jag att vara hemma och njuta av det är helg. Kanske äta något gott vilket är vårlikt. Det är min förhoppning att när vi vänder blad i kalendern på måndag, så blir det också riktig vår. Tänk, att kunna ta sin kaffemugg och gå ut och sätta sig mot en husvägg och få lite sol på näsan.Underbart!
 
Långhelgen kommer jag att tillbringa med de assistenter som varit hos mig länge. På något sätt har vi utarbetat ett system genom åren som gör att de läser mig utan att jag behöver använda min talbricka till varje grej. Om man har ett talhandikapp, sä är det här något som jag uppskattar. Jag brukar säga att mitt talhandikapp tar så mycket längre tid i min vardag och ofta händer det att jag är tyst för att få saker gjorda - något som jag upplever som mindre bra, men som är min verklighet. - Alltså kallpratar jag sällan numera. Kanske är det här en fördel, för när jag väl talar, så är det något viktigt. När jag har assistenter som jag haft länge kan jag slappna av, även om jag är tvungen att göra en del "jobb", så är det ändå vilsamt och det finns en trygghet i det hela som bara finns och när den är runt mig - Ja då är det behagligt och då laddar jag upp batterierna. Vill poängtera starkt att fast de assistenterna som känt mig länge, så visar de respekt och de är mycket lyhörda för vad jag behöver och önskar. Jag i min tur visar de respekt för det fina arbete som de utför. Att vara personlig assistent är inte något lätt yrke. Det finns både ljus och mörker, skratt och tårar, lycka och sorg i yrket. Kan man skilja mellan fest och vardag så tror jag att man kan trivas ganska bra i yrket samt personkemin är A och O.
 
April har varit stressig, en del besök på sjukhus för min fistel skull. Läkarbesöket efter påsk resulterade i ny röntgen den 16:e maj för att se om den har krympt sedan februari.Som om inte det var nog med min fistel i bukhinnan, så har psoriasisen satt fart ordentligt. Just nu kallas jag för "pricken!. Den 10:e maj har jag en akuttid på hud i Lund, där jag är patient. Då får vi diskutera åtgärder. Före alla läkarbesök måste jag gå och ta prover en vecka före vart besök. Så maj månad blir stressig men jag måste priotera min hälsa och assistans. Det är tyvärr så att det går ut över mitt skrivande och en hel del annat. Jag är ledsen över det, men vad göra. Hoppas det blir lugn och ro snart så jag kan ägna mig åt det jag helst vill och kan på egen hand - Skriva - Så håll ut kära läsare, om april månad har varit knapert med inlägg på den här sidan, så hoppas jag att maj blir något lite bättre på den fronten.
 
Det har klarnat upp sedan i eftermiddags. Hoppas att det håller i sig, så jag kan ta en promenad i morgon om så bara till Folkets Park här snett över. Kanske för att ta nya foto av träden och bara för att komma ut och få en nypa luft, om än storstadsluft och luften med avgaser, så är det utomhusluft!
 
Den här lördsagskvällen blir det en kväll tillsammans med min vän/assistent och teven. Ibland är denna sysslosättning eller brist på densamma så skön, särskilt om jag vet att det är helg även i två dagar ytterligare. Kanske dricker jag den cidern jag påbörjade igår och lite godis från i påskas. En riktigt mysig kväll!
 
 
/Ec
 
/ Allmänt /

NYTT PÅ NAGEL- OCH DOFTFRONTEN

Min egen bild april 2017
 
Veckan började i hastigt tempo, men det var ju självvalt. Efter en stunds lyssnande på "Halvvägs av Fredrik Reinfeldt som jag just nu läser via min mobil. Har laddat appen Bookbeat, något jag inte ångrar. Äntligen kan jag läsa eller rättare sagt höra böcker igen! Underbart! Sedan snart två veckor tillbaka, så sitter jag i sängen på morgonen och kvällen före jag möter dagen och innan en dag är slut. Det är min egentid!
 
 Jag steg upp och drack mitt morgonte i all hast. Trots att det regnade, blåste och var ruskigt kallt, ville jag så gärna rusa ner i city och köpa lite lyx nu när det snart ska bli vår. Dessutom skulle jag ha två anställninggsintervjuer på eftermiddagen, så jag ville se proper ut. Första intrycket är alltid det man minns! Nåväl två minuter innan mitt närmsta köpcentra slog upp dörrarna, fanns jag på plats. Gick direkt till den butiken där de sålde mitt lyx. Dagen innan hade jag kollat var det fanns. Jag hade ju inte tid att gå och leta över hela centrat.
 
Snart höll jag årets CK "One Summer" och Essies nagellack 275 i min hand, men min plånbok var lättare på vägen hem än på vägen till city. Smålog på hemvägen, kunde höra pappas ord som sade: "Du har dyr smak på allt". Vad han menade med ordet allt tror jag han även lade in män. Kanske hade han rätt, eftersom jag lever singel vid min ålder.
 
När jag tvättat håret och klippt topparna samt satt upp det i en svans, kunde jag inte hålla mig längre. Jag hämtade CK One Summer och sprayade några sprut. Åh, vad jag njöt av doften! Han kan det där att få fram underbara friska dofter. I år beskrivs hans sommar så här: "

One Summer är en limited edition doft i begränsad upplaga. En förlängning av den ikoniska CK One - energisk, ljus och frisk. CK One Summer är en unisex doft för både män och kvinnor inspirerad av den brinnande hettan i öknen, en svalkande och uppfriskande doft som fångar den elektriska energin och värmen från solen.Toppnoter: Gurka, Citron, Lime.Hjärtnoter: Ingefära, vitpeppar, saffran. Basnoter: Musk, guiacträ.".( källa grandparfym)

Efter lunch och mellan två maskiner hann jag med att måla ett lager av mitt nya Essie 275 vilket beskrivs så här: "Essie 275 A Cut Above är ett nagellack av högsta kvalitet från det älskade och kända varumärket Essie som är det självklara färgvalet för skönhetsexperter, branschfolk, kändisar och konsumenter. Välkommen in i Essies värld av färgsprakande nagellack av hög kvalitet och breda sortiment med klassiska och trendiga färger".(Källa grandparfym)

 

Så här blev färgen på min hand! Själv är jag nöjd!

 
/Ec

 

 
/ Allmänt /

FINA NAGLAR I VÅR

 
 Bild: Metromode
 
 Ni som har följt mig länge, vet att jag har tre passioner i livet: Mitt hår ska vara nytvättat och väl fixat.Jag känner mig inte klädd utan någon god doft. Mina naglar bör se välvårdade ut. När det blir vår, rusar jag ner i city för att kolla in vårens olika modefärger samt luktar på årets "One Summer". Den har redan kommit och den ska jag tillföra min parfymsamling.Men jag köper den via nätet, där den är billigare än i city.
 
Det här inlägget ska handla om vårens största nagellackstrender. De är åtta stycken enligt tidningen "Chic":
 

1. Korta naglar
Korta naglar fortsätter att vara trendigt i vår. Gärna i en neutral färg, rosa eller vitt–

2. Vita naglar
En av vårens största nageltrender är vita naglar. Enkelt, snyggt och passar till allt!

3.  Röda naglar
Röda naglar slår aldrig fel och är perfekt att bära i vår. Satsa på en ljusare nyans!

4. Mjuka rosa färger
En annan stor trend i vår är ljusrosa naglar. Rosa är en typisk vårfärg och matchar perfekt med vårens stora klädtrender.

5. Minimalistisk design
Enkla mönster och ljusa färger är en annan nageltrend i vår. Snyggt och enkelt!

6. Grafiska mönster
Gör våren extra rolig med grafiska mönster på naglarna. De piffar upp vilken outfit som helst.

 7. Metallic
Metallic var en het nageltrend förra året och trenden fortsätter även i vår
 

8. Neutrala naglar 
Förutom grafiska mönster och mycket färg är även enkla naglar trendigt i vår. Genomskinligt nagellack eller en neutral färg passar perfekt.(Källa Tidningen "Chic")

Sedan metgalan i maj har blanka naglar blivit det högsta modet. Mirror nails, spegelnaglar, kromnaglar, eller crome power nails. vad vi än ska kalla dem är de helt otroligt snygga.(Källa Metromode)

Jag håller med och ska försöka fixa ett nytt modernt  lack nästa vecka, så jag kan ha spegelnaglar till valborg -och första maj, fast jag är 60+.Det betyder mycket för mig att känna mig snygg!

 
/Ec

 

 
.