/ Allmänt /

EN DAG ATT MINNAS I DET SVENSKA KUNGAHUSET

 Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist utanför Slottet i dag. Bilden är hämtad från Expressen
 
Klockan 16.30 i eftermiddags mötte de så pressen för att meddela att de har förlovat sig. Det tredje kungabarnet har således fått sin käresta. Paret kommer att gifta sig under nästa sommar år 2015.  Idag är en lyckans dag för Sofia och mig, säger prins Carl Philip.
 
Vem är då Sofia Hellqvist?
"Sofia Hellqvist föddes den 6 december 1984 i Täby och växte upp i Älvdalen, Dalarna. Sofia Hellqvist studerade vid Institute of English and Business i New York, där hon utbildades i redovisning, med inriktning mot affärsutveckling. Sofia har även studerat vid Stockholms Universitet där hon läst ett flertal kurser, så som global etik, barn- och ungdomsvetenskap, barns kommunikation och FN:s konvention om barnets rättigheter i teori och svensk praktik". (Källa Svensk Damtidning)
 
Ringen
"- Prinsen har alla möjligheter i världen att köpa vilken storlek han vill men att han väljer en smakfull och något modest storlek visar bara att han känner sin kvinna väl. Man vill aldrig ta av sig sin förlovningsring och eftersom Sofia ofta reser till Sydafrika för sitt välgörenhetsarbete vill man inte bära alltför stora diamanter. Det visar en viss ödmjukhet, säger hon". (Källa Expressen)
 
 
Bild Svensk Damtidning
 
 
/Ec
 
 
 
 
/ LIVETS NJUTNINGAR /

UNDERBAR SOMMARPRESENT

 
Bild: Kicks
 
Sådan fin och härlig sommarpresent jag fick i torsdagskväll - Hugo Boss har kommit med en sommardoft 2014 som heter Boss Orange Woman. Den är helt underbar, men jag är en Bossälskare så det vore konstigt om jag inte hade gillat hans nya doft. När jag skriver det här inlägget sitter den på mig och den doftar verkligen frisk och somrig utan att vara söt. Jag passar på att tacka den person som jag fick min sommarpresent av. Den ska jag verkligen bära med glädje den här sommaren och även fram i höst. Hösten som kommer att bli min på många olika sätt.
 
här beskrivs Hugo Boss Orange Woman:
" En fängslande doft som är inspirerad av den mångfacetterade kvinnan och karaktäriserar en modern kvinnlighet. Omsluter passionen och kreativiteten i BOSS Orange, en av linjerna i modehuset. Noter: Äpple, Vita Blommor, Apelsinblomma, Kanel, Vanilj och Sandelträ.
 
Jag är en parfymfreak av stora mått. Jag småler och minns pappas ord därhemma på Gregersgatan i min hemstad: "Hoppas du gifter dig med en kille som har en tjock plånbok, för du är dyr i drift”. Men kära pappa någon kille eller man med mycket pengar på bankomatkortet har jag inte än idag, men min svaghet för lyxiga dofter och att se proper ut finns ju nedärvt i mina gener. Det går aldrig ur så länge jag lever! 
 
 /Ec
 
 
/ FILM, TEATER OCH MUSIK / TV & RADIO /

EN ÖMSINT DOKUMENTÄR SOM GICK RAKT IN I MITT HJÄRTA

Bild: Öppet Arkiv Bloggen
 
År 2004 gjorde Agneta Bernardzon en dokumentär med titeln "Med sommaren kommer längtan". Filmen sändes i repris i går och den är på 59 minuter. Jag råkade sätta mig vid teven just när den skulle börja och det är jag glad för. Bernardzons dokumentär gick rakt in i mitt hjärta. Alla borde se den här härliga filmen.Tycker att det är viktigt att inse att inte alla är sjuka eller behöver daglig tillsyn av samhällets resurser. Hos somliga äldre är det bara kroppen eller "skalet" som är tilltuffsat. 
 
"Med sommaren kommer längtan"  "berättar om livet på stadsmissionens pensionärskollo Stenfasta. Hit åker ett antal människor, flera över 100 år, under ett par sommarveckor. Ingen verkar för gammal för något. Den trista ensamma vintern är långt borta. Man skrattar, umgås, vandrar, samtalar och lyssnar. Livsöden och sorger delas. Glädje och längtan får här levas ut. Det är ärliga och raka svar på svåra ämnen som döden, tro och saknad av tidigare vänner och livskamrater. Men mest av allt är det glädje och humor. Lusten att berätta. Tid att lyssna. Kraften att njuta och fånga dagen som kommer ur gemenskapen".(Källa Öppet Arkiv Bloggen)
 
Lillie och Einar bilden ovan är 93 år och över 100 år. De berättar om kärleken. Lillie menar att den inte har något med åren att göra. Einar kallar den numera för tillgivenhet. De träffas året om för att ha lite gemenskap. Deras partners finns j inte längre. Det är så rörande att se hur alla tar hand om varandra, men det finns mycket bus och skratt i filmen som gör den levande inramad i en underbar miljö.
 
Det är en dokumentär om den aldrig upphörande önskan att vara nära och tillsammans. Så länge det finns liv finns det längtan.
 
"Med sommaren kommer längtan" är ett filmtips till er. Jag tror inte att ni blir oberörda utan bär med er filmen inom er länge länge.
 
/Ec