/ Allmänt /

SÅ ÄR DET FREDAG IGEN...

Min egen bild juni 2017
 
Så är det fredag på nytt och sista dagen i juni. Framför oss står en weekend på lut. Jag skulle tro att det kommer att bli en regnig sådan. Någon sa att det skulle regna tolv dagar under två veckor framöver. Visst är den svenska sommaren kort, men ännu har det inte varit någon sommar - Bara några enstaka dagar - Det är lite trist eftersom juni är så ljuvlig med sin grönska och sin blomsterprakt. Just i början av sommaren har vi så många drömmar och förhoppningar om hur den här årstiden ska bli. Över väder och död råder ingen, så vi får se vad varje dag för med sig och försöka göra det bästa av verkligheten. "Varför gråta över spilld mjölk"? Hos mig har det varit regnskurar hela dagen,så det är skönt att vara inomhus.
 
Som mina trogna läsare vet är fredagar min dag i veckan,då jag sköter om mig från topp till tå. I eftermiddags har jag röjt mitt hem, så när jag sitter och skriver det här inlägget så luktar det gott i lägenheten. I kväll blir det "fredagsmys" med ett par vänner. Vi kommer nog att se på teve och prata om stort och smått. Resten av helgen kommer jag att vila, för det behöver jag! Saknar att få vara ensam och ha mitt privatliv ifred. Måste ta tag i det snart. Försöker få stunder för mig själv även om det är svårt!
 
I veckan upptäckte jag att mitt favoritkaffe har försvunnit från alla butiker, så jag började leta på nätet efter det. Då hade mathem min sort. Jag behövde lite annat, så sagt och gjort gjorde jag en beställning igår efter lunch och satte leverans mellan 08 - 12 idag. Klockan 09.20 i morse ringde det på porttelefonen. Det här med att köpa mat via nätet är både bekvämt och praktiskt, men man måste vara prismedveten. När man är sjuk är det ett utmärkt alternativt. Jag kommer att beställa flera gånger om de har extrapris. Tänk vad det går framåt med allting...
 
 
/Ec
 
 
/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 7 2017

 
 
Den här lite molniga, då regnet hänger i luften, är det härligt att krypa upp i soffan och lägga i en rulle i Dvd-spelaren. Idag kände jag för att se något romantiskt drama med vackra miljöer. Filmtipset nummer sju är ett drama  av Bethany Rooney med Eva LaRue och Angie Dickinson. Filmmanuset har skrivits av Daniella Steel och det är ett drama från 1996. Tyvärr går den inte längre att köpa, men den kanske finns i någon låda i ett varushus någonstans. Själv fick jag filmen av en vän, så jag har den i mitt filmbibliotek. Titeln är Remembrance. Den här rullen är 90 minuter lång.
 
Dvd:s handling:
"VANESSA FULLERTON kan aldrig glömma den dag när hon som liten flicka fick reda på att hennes mor hade blivit brutalt mördad. Som vuxen hittar hon äntligen den styrka som krävs för att avslöja sanningen om sin mors liv. Det hon upptäcker är en skrämmande berättelse om en kvinna som offrade allt för kärleken. När maken dör i kriget, tvingas modern ensam axla ansvaret för dottern. När kärleken åter kommer in i hennes liv för den med sig en man som bär på en mörk hemlighet. En hemlighet som får ödesdigra konsekvenser ..." ( Källa discshop) 
 
Ibland är det skönt att inte tänka utan bara bli serverad en handling på ett fat! Remembrance är en sådan film.
 
 
/Ec
 
/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

"ALLT TAR SLUT EN DAG"

Bild Google
 
Idag lånar jag pappas ord till en nära vän, när de talades vid i telefon den allra sista gången. Pappas ord ljöd: "Allt tar slut en dag"- Det gjorde det för Michael Nyqvist tisdagen den 27e juni 2017. Nyqvists familj lät meddela TT den tragiska nyheten i går kväll och bad media lämna dem i fred. Michael har varit sjuk en tid, men han fortsatte arbeta in i det sista och han hade flera projekt på gång. Den berömda skådespelaren blev bara 56 år. Bara de nära visste om hans sjukdom. Så sent som i januari i år  tog han emot ett pris och då skojade han och sa att han skulle göra en ny grej, men nu vet vi svaret. Det var verklighet. Hans månansikte var på grund av sjukdomen. Han trotsade sin allvarliga sjukdom i mars i år och var med på premiären i Köpenhamn av filmem, som skulle bli hans sista, "Du försvinner".
 
Lite om Michael Nyqvist:
"Michael Nyqvist var adopterad och tillbringade sitt första levnadsår på barnhem. Hans biologiske far är italiensk och har tidigare bott i Marocko. Om sin adoption och om sökandet efter sina biologiska föräldrar berättar han i sin självbiografiska bok När barnet lagt sig.

Han utbildadade sig vid Teaterhögskolan i Malmö. Nyqvist blev första gången känd för allmänheten med den första omgången Beckfilmer 1997–1998, där han spelade polisen John Banck. Han har medverkat i ett flertal Lars Norén-pjäser, bland annat de uppmärksammade Personkrets 3:1 och Skuggpojkarna.

Nyqvist var till sin död en del av den fasta ensemblen på Kungliga Dramatiska Teatern.Hans stora genombrott skedde med rollen som bonden Benny i Kjell Sundvalls Grabben i graven bredvid, en roll han belönades med en Guldbagge för. År 2004 spelade han huvudrollen i publiksuccén Så som i himmelen. Nyqvist spelade även rollen som Mikael Blomkvist i filmatiseringen av Stieg Larssons Millennium-böcker".(Källa Vikipedia)

Susanne Cederberg, en nära vän till Michael Nyqvist sedan runt tio år sedan, gjorde en dokumentär om honom som finns nu på Svt play att se. I den här säger Michael: "Jag blir rädd inför varje nytt jobb, varje ny roll, och känner att jag kommer att dö med den" Michael gick med på att de skulle spela in en dokumentär om honom för ett år sedan. Idag finns filmen kvar.

Om jag skulle välja någon film med den nyss bortgångne skådisen, så skulle det bli "Grabben i graven bredvid", där Michael spelar en bonde. Jag blir fångad av hans uttrycktssätt. Han använde hela sitt ansikte för att få fram olika känslor. En annan film som jag får gåshud av är "min så kallade pappa" Michaels verktyg var hans eget ansikte. Jag kommer att skaffa "den allvarsamma leken" och ha den i mitt filmarkiv.

Idag sörjer hela filmvärlden en stor, duktig och omtyckt vän, men alla vackra minnen finns kvar. Än en gång har cancern kommit i vägen för någon som hade så mycket mer att ge. Det är så orättvist men så är livet. "Allt tar slut en dag", men vi vet inte när. Kanske är det tur att vara ovetande... 

Kära Michael, tack för allt du gav mig!

 

 
/Ec