/ MY POEMS /

VARFÖR JUST DU?

 
 
 

 

 

Vi möts under en period i livet,

För att sedan skiljas igen av olika orsaker.

Jag har somnat och vaknat tillsammans med dig,

Tyckt att vi har varit genier framför datorn -

När vI har löst någon htmlkod till min hemsida, -

Ibland har vi haft våra diskussioner om livet

Ibland har gråten och skrattet varit nära.

Då och då har jag känt din hand i min.

 

Du har ett sätt som jag behöver i mitt liv.

Du gör mig lugn i min tillvaro.

Du finns där, då det behövs med ditt stillsamma sätt.

Någon gång kan dina ögon glittra till,

Medan de ibland kan vara sorgsna.

Ögonblick som jag nu kommer att bära med mig.

De som är alldeles mina egna.

 

Jag kommer att minnas vår tid med ömhet.

Ditt sätt att väcka mig och ditt leende när du

Märkte hur trött jag var.

Ditt sätt att dra av mössan på en perrong

Så att luggen stod upp.

Ditt sätt att behandla mina katter på.

Allt det här kommer jag att minnas med ömhet

 

Jag blundar och önskar

Så det gör ont i hjärtat

Att vi hade fått mer tid av livet tillsammans

Så jag kunde lära dig mer hur mitt liv är.

Livets öde ville annorlunda:

Och jag blundar ännu en gång

Och önskar att du gör rätt val

För du är en underbar människa

I alla fall har jag den uppfattningen

 

Jag kommer att sakna dig otroligt
men jag brukar resa mig igen så småningom

Men just nu undrar jag:

Varför just du?

 

 

                                             © 2012

                                             Ewacarin Holmqvist

 

/ Allmänt /

SÅ ÄR OS I LONDON 2012 IGÅNG

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla Bilder: Google
 
OS. invigningen i London tog 80 000 åskådare och miljarder tv.tittare genom historia och nutid,De trettionde sommarspelen  i ordningen hyllade  det brittiska, såväl i fråga om den industriella revolutionen,som underhållningsmässigt och idrottsligt.
 
"Och innan OS-idrottarna tågade in på arenan hade såväl Rowan Atkinsons Mr Bean som fotbollsikonen David Beckham skapat öronbedövande jubel inne på den nybyggda Olympiastadion.

 

Liksom drottning Elizabeth II, som deltog i ett filmklipp från Buckingham Palace – tillsammans med Daniel Craigs James Bond". (Källa: DN)

 

Hur mycket jag själv kommer att se av de här spelen i London beror på en del faktorer i min omgivning, men jag hoppas jag ska kunna följa en del - i alla fall mina favoritsporter - Tyvärr kan jag inte sätta en lapp på ytterdörren: Har gått på semester, återkommer den 13e augusti utvilad men lite hes. Rutinmässiga uppgifter i hemmet genomförs under tiden".

 

Jag tror det kommer att lösa sig på något sätt, så jag får tid att se vad jag vill. Det hela handlar om att planera och organisera och till en viss mån även konsten att delegera uppgifter  Nu får jag se och bevisa att jag kan de här sakerna...

 

.

Trevlig helg Sverige!

 

/Ec

 

/ Allmänt /

ATT BÄRA 1960TALS KLÄNNINGAR I SOMMAR ÄR TRENDIGT

 
Bild: Google
 
Allt mode kommer förr eller senare tillbaka. Ibland blir jag lite sur på mig själv som ratade mina klänningar från min ungdoms glansdagar. Ok vi befinner oss på 2000-talet och jag må ha vuxit i omfång sedan mina klänningar var inne första gången, men ändå skulle det vara roligt att haft kvar dem. Vem vet, det hade kanske gått och sytt om dem till dagens figur. Istället ska jag ner i city, där de har värsta rean just nu, och försöka hitta en sådan där 1960-talsklänning som jag kan ha under den sista sommarmånaden (min månad) i år. Sedan lägger jag undan den och hoppas på att modet håller även nästa år.
 
I morse kom en av personalen klädd i en klänning från min ungdom. Hon befinner sig i 30-års åldern och väntar snart sitt första barn. Klänning är både sött och luftigt - allra helst i hennes tillstånd:-  Under den senaste veckan har den verkliga sommaren kommit till Skåne. Skööönt och min kropp mår som en prins utom när jag inte kan sova ordentligt på nätterna trots att jag har fönstret öppet. Det gör att man har lite svårt med klädvalet. Det mesta klibbar på kroppen och jag skulle önska att jag hade en dusch som satt fast på min Permobil, så jag kunde ta en kalldusch då och då under dagen. Jag klagar absolut inte på sommarvärmen som finns i Skåne just nu. Kan den blivande mamman kämpa på och dessutom jobba, så kan jag göra detsamma
 
Vid frukosten frågade jag den unga tjejen var hon hittade alla dessa tyger, för jag antog att hon sedan går hem och syr. "Flera av dessa klänningar jag har haft på mig här, har jag hittat på farmors vind och några har jag inte ens behövt sy om. Farmor hade ett verkligt intresse för kläder och tillbehör, så det är alltid roligt att gå upp på vinden och göra fynd". Det är trevligt att höra att vissa av dagens ungdomar vill sy men också bevara det gamla och göra om det till sitt eget. På så sätt blir ju kläderna genuina och inte en dussinvara som alla har en säsong.
 
/Ec