/ Allmänt /

EC:S PENNA ANTECKNAR 2

EC;S PENNA

i kväll orkar jag inte skriva mycket. Mår inte så bra just nu! Augustis sista dag blev dyster för min del. Alla gör vi våra val här i livet, så även jag! Jag måste kunna ändra lite på min situation. Det är svårt då man är funktionshindrad. Upplever att människor tycker att jag ska vara tacksam - ett ord som jag hatar - att de vill vara här i mitt privata hem och hjälpa mig med det som är så självklart för andra att göra på egen hand. Tro f... att jag föredrar att hålla tyst eller att gå i samma lunk år in och år ut. Nu ville jag testa något nytt. Jag var beredd att det skulle bli en diskussion och kamp, där jag behövde använda alla mina psykologiska kunskaper för att vara iskall.
Jag förstår inte varför reaktionen kom idag, för det var ju 14 dagar sedan jag sade ifrån att jag skulle texta ett nytt system i höst. Eftermiddagen började lugn och skön, men sedan helt plötsligt vände personen handen utan att jag sagt något. Nåväl, personen har kanske en orsak till sitt beteende. Hon lät mig veta en sanning om mig som jag borde tåla. Den var: Var rädd om dina assistenter och lär dig skilja mellan privat och jobb.
Hoppas jag kan gå in i september med den framtidstro jag hade i onsdags. Jag har för en gång skull gjort ett eget val och det känns skönt!

Av Ewacarin Holmqvist 
/

VÄLKOMMEN HÖST!

HÖSTBILD 4

Nu är det så dags att välkomna nästa årstid. Visst är det lite sorgligt att sommarens sista ros håller på att dö, men så är livet! Vi människor kan råda över mycket men över döden och vädret kan vi aldrig ha någon åsikt. När jag skriver det här inlägget, regnar det och jag hör någon knall. Om en stund ska jag ta min lilla bil och köra till Trelleborg som ligger ca 3 mil från Malmö. Min "extra-familj" och jag ska grilla en sista gång i kväll. Därför hoppas jag på att änglarna slutar gråta, så vi kan sitta utomhus och äta. Det smakar betydligt bättre, men kaffet på maten går vi in och dricker. Jag ser fram emot den här kvällen!!
På fredag är det den 1a september och jag vänder blad  i min kalender. Nu är de flesta semestrarna över, så jag får lite lugnare omkring mig. Det behöver jag! Den 12 september ska jag börja en skrivarkurs som är helt datorbaserad och sträcker sig över en termin. Är ju en människa som måste ha något sådant att göra annars blir jag mer eller mindre knäpp. Nej var inte oroliga, jag kommer aldrig att sluta blogga. Det är en aning spännande att se vad en sådan kurs kan ge mig och hur mycket nytt jag kommer att lära mig, Det är inte klokt att vid 56års-ålder ger jag mig frivilligt in på att studera på nytt och dessutom betala pengar för det! Den kursen kommer att gå på 1 500 Kr. Tycker att vi inte kan få nog med kunskaper genom livet! Alltid lär vi oss något nytt!
I höst ska jag också ta mig i kragen och simma en gång/vecka, för att få upp mitt flås.Jag har ju en bassäng i huset, så jag behöver inte ens gå ut, utan bara gå genom källaren till Friskis och Svettis. Det är slött att inte utnyttja bassängen när jag har den runt hörnet.Men motion är inte min grej, men normala människor motionerar för att må bra och sköta om sig. Varför ska  inte jag kunna göra samma sak och få en bättre kropp. Om kroppen blir sämre kanske jag inte kan skriva som jag brinner för. Så vad har jag för val? Det kan bli för sent en dag. Jag får tänka så och försöka göra något åt det medan jag kan...

Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

EN TVÅA NÅGONSTANS I SVERIGE

                           MATPLATSEN I KÖKET

Matplatsen i ett kök
EMMA I KÖKET

Emma i köket – Mat på gång? –
VARDAGSRUMMET

Vardagsrummet, kanske lite mossigt eller?
SKRIVARVERKSTADEN

Här ser många bloggar sitt första ljus

Skrivarverkstad i sovrummet

BADRUMMET

Det beryktade badrummetUTERUM 1

Inglasat uterum med vacker utsikt över oasen
UTERUM 2

Jo de är äkta!

Katterna sitter här på brädan och njuter av dofterna utifrån.

En vy från uterummet

  Nu kan ni bilda er en uppfattning hur jag har det här hemma. Samtliga bilder är tagna med min mobil.

 Av Ewacarin Holmqvist