/ Allmänt /

ÄNNU ETT BLOGGBLAD
Tidig fredagskväll. ( Nu sitter jag här för att skriva ett litet inlägg i alla fall.) Jag bör åtgärda rastlösheten som finns i kroppen före jag sätter mig i soffan och smuttar på min fredagcider medan jag ser Lasse Kronér på SVT. Jag njuter av att det är fredag och vetskapen om att jag är "bara" ledig under helgen. Jag ska vara social på söndag. Min bror med fru kommer på s.k. brunch, senare ska jag träffa en av mina nära vänner.Så  det blir en aktiv helg fast jag anser att jag är ledig. Det är något helt annat än att veta att jag är tvungen att jobba med en mängd som hör till min assistans eller något här hemma. Sedan vet alla som känner mig väl, att jag kommer att smyga in och skriva under de korta stunder mellan besöken - något som jag inte kan förneka. Skrivandet är för mig inte något krävande jobb utan det är som sagt  min stora passion i livet. När jag får göra det jag brinner för, blir jag glad ochdå mår jag bra. Det här innebär att jag får mer energi och kraft. Även mina "måsten" går lättare att genomföra om jag har den positiva energin som mitt skrivande ger mig. Har inte påbörjat det där inlägget som jag nämnde i det förra inlägget, så jag tänkte att...

 
En ny weekend står alltså för dörren. - Den sista för sommaren - Man bör försöka pressa  ur det där allra sista ljuvliga och härliga ur en årstid som håller på att dö. Sommaren 2010 har gjort sitt. Det är bara att acceptera. Om jag ska vara ärlig så har jag inte alls svårt att göra det. Även om jag tycker mycket om sommaren på ett sätt, är hösten som sagt min tid på året då jag får ett behagligt lugn inom mig.  

Nästa vecka går vi in i september. Kunde inte låta bli att publicera den här fina bilden trots att det är något för tidigt.

Nej, nu väntar tevesoffan och Finnkampen med mera så jag säger Trevlig Helg!
/Ec
/ Allmänt /

BACK TO......
Söndagsmorgon i sensommartid. Klockan är 10.30.  Så sitter jag här framför min PC  på nytt. Påklädd, frukosten uppäten trots att jag inte var speciellt hungrig och sängen bakom mig bäddad. Så min hankatt kan komma till ro. Ja, en ny dag har tagit sin början i det Holmqvistska hemmet.

Den här söndagen ser vädret ut att bli si och så. Den riktiga sommaren som vi har haft i år åtminstone hos mig har nu försvunnit med tropisk hetta och tropiska nätter. För tillfället är det mera normal väderlek som gäller med en del regn, lite sol och blåst. Vi är som sagt inne i augustimånad, så det är inget annat att vänta. Skolorna har ju börjat för höstterminen och det mesta annat har också börjat rulla som vanligt efter en underbar sommar och för de flesta en välbehövlig semester. Ack ja, vad en sommar - tre månader eller 90 dagar - går fort. Det underbara är kort. Nu är det back to reality som gäller.

Kan ni tänka er att på tisdag är det bara fyra månader till julafton. Jo, jag vet personer som redan är i färd med att köpa klappar. Jag menar är det inte att stressa på tiden? Om man börjar med  detta i oktober, då affärerna börjar så smått ta fram julgrejer, vore det en annan sak. Men i augusti, nej det är på tok för tidigt. Låt det bli höst först. Med ljuvliga färger på träd och buskar. Ljudet av nedfallna löv  när man går. Man gör sitt hem mer ombonat efter sommaren - låter höstens färger även komma in och så alla ljus som tänds för att det ska se hemtrevligt ut. Hösten är min årstid - har alltid varit det - Jag tycker om den. Kanske för att då är man tillbaka till lugnet och vardagen efter all stress som finns omkring oss under sommaren.

Idag ska jag bara vara. Kanske spåna lite på ett annat inlägg till min andra blogg - som är mer eller mindre enligt mig själv en arbetsblogg. Där väljer jag ut ämne med omsorg. Jag skriver oftast en kladd först, så jag vet att jag formulerar mig korrekt. Det är kanske lite larvligt att göra så, men jag är så petig när det gäller arbetsbloggen. Den betyder så mycket för mig.  

Jag undrar hur mycket jag hinner att skriva under nästa vecka. Nu gäller det att söka nya assistenter och göra en del intervjuer och ha bredvidgång(ar) till den första veckan av september. Det är ett krävande jobb rent psykiskt. Då blir jag påmind om mitt funktionshinder och att jag trots allt är beroende av människor. Om jag inte har personer till hjälp, så skulle min vardag sett mycket annorlunda ut. Vad vore en tillvaro på något boende, där det mesta går på rutin, där det inte finns någon valmöjlighet? Det är inte mitt sätt att leva. Naturligtvis kunde jag vara med i ett assistansbolag, där de annonserade och gjorde intervjuerna åt mig, men jag är för mycket kontrollfreak för det. Jag lägger hellre ner jobb med hela biten och får min vardag såsom jag vill ha den och ta ut personer som ska hjälpa mig med detta. Känner jag mig rätt hittar jag luckor under veckans lopp, där jag kan ägna mig lite åt andra saker än min vardag.

Njut av nuet och av livet!
/Ec
/ Allmänt /

EC:S PENNA ANTECKNAR 23. OM FREDAGEN DEN 20:E AUGUSTI 2010
Så är det fredageftermiddag i mitten av augusti. En behaglig känsla sprider sig i kroppen. Snart kan jag koppla av. Mysa så där ni vet som man gör, då det är fredag. Ta på sig något mjukt och gott som inte spänner någonstans. Plagget som man bara har hemma med "känt" folk.  Krypa upp i soffan med lite gott och kanske en cider, tända ett ljus på bordet och bara slappa. Låta teven stå för underhållningen. Ett sådant där program, där man bara blir road.

Just en sådan kväll behöver jag efter en något annorlunda vecka om jag så säger. Inte jobbig i vanlig bemärkelse utan den har varit mest knölig att få allt att stämma. Det som verkar så lätt vissa veckor, kan vara otroligt svårt andra veckor att få tid till eller gjorda. Trots en underbar massagetimme i tisdags, där jag fick lite egentid och nästan halvsov mot slutet av behandlingen, så har jag inte varit på topp den här veckan.

Min kropp har inte velat som jag. Den har stretat emot, vilket gör mig otroligt ledsen och så är cirkeln igång med tankar och funderingar. En av dessa tankar är: Varför just jag"? En annan är: "Hur skulle mitt liv sett ut om barnmorskan inte hade tappat mig tre minuter efter att jag kommit till världen"? Visst, it could be worse och jag vet också att det finns många många personer som har det ännu värre än jag, men it also could be better. Tänk att vara en kvinna i karriären, en framgångsrik journalist, som Anne Lundblad med egen talkshow. Säkert har det sina negativa sidor som allting har. Men ändå... Tänk att ha haft ett "normalt tal", sköta all kommunikation själv - så underbart.-  Men nu är det som det är. Alltså är det bara att se möjligheterna istället för svårigheterna och keep on walking eller i mitt fall keep on "rolling":)

Tack min "gnällgubbe" att du har funnits under den här veckan och har fått ta emot  en del av mina tårar, min ilska men också min oförmåga att kunna göra något åt saken. Nästa gång vill jag vara din "gnällgumma":) 

Har ni märkt att det mörknar och mörknar minut för minut på kvällarna? Nyss var det ju högsommar med ljusa och ljumma eller tropiska nätter och så kom regnet och med det början till hösten. Det här gjorde att jag tog fram lite nya färger här hemma igår. Satte en ljuvlig bukett med Calla och Rose Glow i en glasvas och ett orange blockljus på mitt soffbord.  Mitt kök fick en touch av lila i textilerna. I helgen blir det viltskav tillsammans med min vän/assistent. Det är något vi båda tycker väldigt mycket om och som passar så här års.

Lite nytta har jag gjort idag. I morse klev jag upp och bytte underlakan och kuddvar, som nu finns i tvättmaskinen som inte är okej, så jag får se om det hinner torka innan min tid är ute så att säga. Numera har vi taggsystem, vilket innebär att jag måste passa tiden annars låses tvätten kvar i tvättstugan, men jag har en timme på mig så...

Nu önskar jag er alla en Trevlig Helg och njut av den på det sätt som ni tycker är bäst!
/Ec