/ Allmänt /

EN NY SOMMARVECKA
Måndagförmiddag strax före kl 11.00. Åh, vilken underbar morgon att vakna upp till. Även idag tycks det bli en sådan där sommardag som man ser i någon film om barnen i Bullerbyn, där barnen har sommarlov och solen lyser från en klarblå himmel. Så är det hos mig just nu. Har precis varit nere runt hörnet och lagt på ett brev, så jag vet att jag tog fram rätt kläder sent igår kväll ( min svartvita solklänning utan band och ett par svartvitrutiga bikinitrosor). För gårdagens värme håller i sig och jag är glad för det.

Mycket snart ska jag bege mig ut i hyreshusets trädgård, med en bricka med min frukost som idag blir minimal till sin storlek troligen bara några kex med ost och rädisor som blev kvar från helgen. Givetsvis innehåller brickan även min första mugg kaffe för dagen. Efter frukosten tänker jag luta mig tillbaka i min Permobil och fundera på hur jag ska kunna få ett skrivjobb som ger lite klirr i kassan. Har några idéer som jag ska testa och se vad som händer. Satsar man inte, så vinner man inte heller. Live to win så att säga. Just nu är jag ganska oåtkomlig för min omgivning. Jag är inne i min egen glaskupa.

Hoppas ni får en lika fin sommardag som jag kommer att få!
/Ec 
/ Allmänt /

ÄNNU EN TID ATT NJUTA - ÄNNU ÄR DET FAKTISKT SOMMAR -Lördag - midsommardagen 2010 - Så är årets midsommar snart över. Den som man har sett fram emot och hoppats skulle bli solig och varm. Faktiskt slog det in i alla fall för oss som bor i Malmö med omnejd. Själv har jag tillbringat helgen i min lägenhet i stan. Ätit gott och i stort sett bara kopplat av. Sett lite på teve med mera. Det kan vara skönt, det också. Man måste inte alltid fara ut och segla eller till lantstället, där släkt eller vänner eller både och ska samsas för så har det varit under många år. Jag tror att gör man inte något av fri vilja, blir det gärna en irritation som leder till gräl. Är det så, så blir det ju ingen trevlig midsommar. Numera försöker jag undvika saker som jag inte vill eller har lust att göra (om det inte är något arbetsrelaterat, för då är det ju en helt annan sak). Jag har märkt att jag mår bättre och känner mig mer till freds, när jag får koppla av på mitt sätt och ta stunden av avkoppling som den kommer.

Fast det har vänt och nu går mot mörkare tider på nytt, så finns det tid att njuta. Både juli och Augusti finns kvar. Jag skulle vilja sitta i lä av livet och bara lyssna till naturens egna ljud och känna dess dofter. Se en solnedgång gå ned i havet en sommarnatt vid en brygga någonstans. Jag skulle vilja sitta i lä av livet och lyssna till den musik som jag tycker om, blunda och njuta. Läsa en bok och få nya infallsvinklar, medan jag hör trädkronorna vaja i den svaga sommarvinden. Eller sitta och dingla med fötterna i en varm sand medan jag smuttar på något läskande. Ibland kanske jag går upp i city och sätter mig på ett utecafé, där jag studerar människor bakom mina solglasögon.

Ännu är det faktiskt sommar och många börjar eller ska ha sin efterlängtade semester nu inom kort. Låt den bli skön och vilsam. Släpp efter på krav och "måsten". Fånga dagen och vila. Umgås med de som ger positiv energi, var ute i naturen och upplev vad Sveriges natur har att ge. Motionera mellan varven, så att nya krafter får en chans att infinna sig när sommaren är slut. Låt barnen också få vila. Tänk på att de också har en del "måsten" i sin vardag. Föräldrar är inga fritidsledare utan "bara" mammor och pappor. En aktivitet varannan dag räcker. Kort sagt: Gör det ni har lust till på semestern och njut av den unika svenska sommaren. - Det tänker jag göra mellan varven för att orka med att vara en bra arbetsledare i sommar. Semester får bli i höst.

Ha en fortsatt skön helg!  
/Ec
/ Allmänt /

OM TORSDAGEN DEN 24:E JUNI 2010
Torsdageftermiddag. Den 24:e juni är ett datum jag aldrig kommer att glömma, så länge jag lever. Det var nämligen pappas födelsedag. I år hade han fyllt 85 om han levt, men tyvärr ville någon högre makt något annat, för den 20:e december 2004 fick han sluta sitt liv på jorden i sitt "nya" hemland, där han bodde under 13 år tillsammans med en kvinna efter att han hade mist sin maka och mor till hans två barn 1983. Jag tror han tyckte mycket om min styvmamma. Han hade trygghet och gemenskap, men han längtade hem och saknade mamma många gånger.

Det gjorde att han valde att ligga bredvid mamma på en mindre kyrkogård i en liten by i södra Skåne. Den by som jag älskar av hela mitt hjärta, där är lugnet och harmonin. Hur många somrar har jag inte fått förmånen att vara där - hos mormor och morfar - Där låg jag i jordgubbslandet så här års och där läste jag till mina tentor i köket på senhöstarna och vårarna. Där i den byn har jag både skrattat och gråtit, gått på en byväg och tittat om den där snygga killen var hemma. Jag har även plockat midsommarblomster på en äng, som jag lade under kudden, men tyvärr jag drömde aldrig om min tillkommande, så det är väl inte så underligt att jag är singel he, he. Det är inte försent att drömma i morgon natt, men nu har jag fått diverse olater och vanor i största allmänhet som gör att jag tycker det är fruktansvärt skönt att rå mig själv.

Som sagt pappa ville komma hem till Sverige och till min mamma och till den by som betytt så mycket för hela vår familj. Och hem kom han i en plastpåse som fanns i en låda, typ skokatong. Den hade min styvmamma i knäet på flyget. Det var en lite märklig syn, då hon klev in i bilen och räckte mig påsen med askan av min pappa.
Men....

Jag vill gärna sluta med en vers som jag har skrivit till min älskade pappa kort efter hans bortgång. Den lyder:

”Ha det så bra till nästa gång”.
”Det ska jag ha”.
Nästa gång existerar inte längre.
Du  kommer alltid att finnas inom oss.
Alla ljusa minnen du gav oss.


 Älskar dig så!

/ Ec