/ Allmänt /

BARA VARA...Helg igen! Grymt skönt efter en ganska så krävande vecka. Det kan bli så emellanåt. Mitt liv är beroende av att min vardag fungerar väl. Gör den inte det, kan jag inte göra något alls. Så jag har inte något val än att se till att det rullar på här hemma. Vissa veckor har jag mycket att göra med personal- och andra administrationsfrågor. Det är arbetsamt både vad det gäller fysiskt och psykiskt. Igår var jag alldeles tom i huvudet när det var dags för "Idol" och fredagsmys. Slöt ögonen några minuter trots att mina nära vänner och jag hade det trevligt: Kunde inte hjälpa det. Klockan 22.25 var jag "på banan" igen och såg att det var Linni som fick lämna "idol" den här veckan. Hon tog det hårt, men den som ger sig in i leken, måste leken tåla.

Nu har jag en kväll och en hel söndag som jag bara ska koppla av. Om en stund är det dags för Go´kväll lördag med Ebba. Alltid kul att se. Sedan klockan åtta har tv4 seriestart av "Så mycket bättre". Eftersom det blev en succé förra omgången, så ser jag fram emot säsongens program. Hoppas deltagarna bjuder lika mycket på sig själva som de första gjorde. Då jag och min vän/assistent sitter i mitt vardagsrum, tänker vi även njuta av något gott.

I morgon vet jag inte vad som händer, en god frukost/brunch, kanske läsa en del bloggar, skriva ett mail om jag inte är alltför trött. Säkert en del tevetittande också och så klart: Umgås med katterna och se till så att de har det bra.

(Senare på kvällen ca 21.50.) Nu har jag sett "Så mycket bättre" och jag njöt av varje sekund. I kväll var det Tomas Ledin som var huvudpersonen. Sålunda skulle Eva Dahlgren,  Jason "Timbuktu" Diakité, Lena Philipsson, Martin "E-type" Eriksson, Laleh Pourkarim och Mikael Wiehe tolka Ledins låtar. I mitt tycke gjorde Laleh en fin tolknig av "just nu". Hon gjorde låten till sin egen, något som Ledin gillade. Dahlgrens tolkning av "Never again" fick mig att rysa av välbehag. Versionen var så finstämd och så naken så jag fick gåshud. Hoppas resten av programmen håller samma klass som det jag nyss sett. Kanske blir årets upplaga även en succé. 

Nu ska jag snart krypa till kojs, men först blir det en nattmacka med ost och päron på ett lantbröd med havssalt. Grymt gott!

Ha en bra helg därute!

/Ec
/ Allmänt /

INFÖR EN NY VECKADet har hunnit bli tidig kväll här hos mig. - Söndagskväll - Vad det nu kan betyda hos mig? Just i kväll kan jag tänka mig att softta i mitt höstlika hem och koppla av inför den nya veckan. Redan klockan nio i morgonbitti ska jag ha en bredvidgång under två timmar. Även om jag har träffat personen ett antal gånger nu, känns det ändå lite så där. Jag är ju ingen morgonmänniska och lär mig aldrig att riktigt acceptera att jag behöver hjälp med min personliga hygien, påklädning etc. Men å andra sidan vad har jag för val? Jo, det förstås att inte tvätta/duscha mig alls och bli nudist. Som det skulle lukta om mig efter ett tag. Jag som älskar underbara dofter skulle ju gå under. Därför får jag som sagt visa en del personer hygienbiten och min nakenhet. Personen som kommer i morgon råkar vara även massör, så nog har han sett halvnakna människor tidigare. Det är en bra tanke att ha med mig in i duschen!

Under tidig eftermiddag ska jag gå till frisören och försöka göra något åt håret. Såg i Nyhetsmorgon i morse att det är modernt med hårtofs och att man kan göra dem på olika sätt. Jag ska nog inte ha tofs, däremot hellugg som också är modernt i höst. Så helt ute ska jag inte vara, när jag går från frisören.

I mitten av veckan kommer jag att ha ännu en bredvidgång. Den är något lättare eftersom den är inbokad mitt på dagen. Senare på kvällen är det ju "Bonde söker fru". Tycker som Linda synd om Pelle som har fått känna på medias negativa sidor. Det är inte "rätt" att skriva då man inte känner personen i fråga. Men men... Hoppas Pelle fann en kärlek i somras.

Nej nu står middagen och håller på att torka in, så jag slutar det här inlägget. Hoppas ni får en skön höstvecka var än ni befinner er!

/Ec  
/ Allmänt /

OM HELGEN I VECKA 42Fredag vid lunchtid. När jag tittar ut, så lyser solen från en molnfri himmel. Då jag skulle sätta mig vid datorn i sov/arbetsrummet fick jag brått att stänga fönstret trots att det är en fin dag. Vi befinner oss i den senare delen av oktober och inte alls i sensommarens glans. Kylan slog emot mig när jag kom in i rummet. Kunde känna den härliga höga och också rena (trots allt) luft som endast finns så här års. Hoppas vädret håller i sig under helgen, så jag kan ta några promenader bland annat i Folkets Park, där jag ska plocka lite fina höstlöv till ett tänkt höstfat som jag kommer att dekorera under helgen. Det ska bestå av löv, rönnbär, kanske några kvistar, en ljuslykta i mitten med Halloweenmotiv. I den ska jag ha små halloweenvärmeljus, som jag köpte igår, och vita ljuskoppar som jag kan ha vanliga värmeljus i utmed fatets kant. Hoppas det kan bli vackert om jag inte tar i för mycket. Lagom är bäst!

 Den här helgen i vecka 42 kommer jag alltså att ägna mig åt diverse pyssel här hemma. Förutom höstfatet tänker jag ge min lilla älsklingsblomma, som är en minijulstjärna som har klarat sig under året med min omvårdnad, en större kruka och ny jord. Därefter får jag hålla tummarna för att den tål det här. Det vore trist om den sade adjö lagom till advent. Den har nya skott, men några röda blad tror jag inte att jag får se i år. Så ska jag även plocka fram en del löv som pappa skickade mig i ett höstpaket från landet i väst. Jag ska låta hösten komma in så där lagom i mitt hem. Saker som kan lysa upp, när höstregnet smattrar mot mina rutor. Några halloweenkort har jag också tänkt att hinna med att skriva, för jag är ju ickesvensk till min natur.

Denna veckan har min helg redan börjat, så jag har så att säga en långhelg. Det händer cirka en gång i månaden, då min vän/assistent är hos mig på fredagen istället för under helgen. Just nu hör jag hur han vispar grädde till våra pannkakor och hur han allmänt småpysslar i köket. Idag, trots att det är fredag, kommer vi att äta soldatens ärtsoppa. Den ärtsoppan är verkligen suveränt god och jag kan varmt rekommendera den. Däremot är de tunna pannkakorna hemlagade. 19 stycken gjorde jag i tisdags, medan regnet forsade. Jag frös in dem  fem och fem eller några paket med 2 stycken om jag är ensam. Det tog 1,5 timme att steka dem. Vad vore jag utan frys? Vet inte om vi ska äta pannkakorna till idol och ha dem som fredagsmys. Det blir i alla fall en kväll framför teven under vilken jag kan koppla av. Kanske tar jag lite cider. Det beror på hur jag känner mig.

TREVLIG HELG!

/Ec