/ Allmänt /

HA EN BRA VECKA - DEN FÖRSTA I AUGUSTI 2011
Söndag den 31:a juli. När den här kvällen är till enda vänder vi blad i vår kalender och plötsligt är det augusti. Augusti - Sensommar 2011 i Sverige. Smaka på ordet sensommar. Vad smakar det? Mogen frukt att göra något av eller bara att plocka och äta. Nykokta kräftor i dill och ljudet av en snapsvisa här och där, när man går ut med hunden under veckosluten. Doften av nystekt svamp en kväll just så här års.

Än en gång säger jag och jag får medhåll av Lasse Bengtsson, att ta vara på livet och den frihet vi har här att röra oss och att uttrycka vår åsikt. Var rädd om vår demokrati och vår natur. L B som är hemma i Sverige var gäst i nyhetsmorgon söndag. Han jobbar numera i ett land, där man inte tar livet för givet, för man vet inte om man lever nästa timme, nästa dag. I Afghanistan är sorgen vardagsmat. Det finns alltid någon som mist en nära anhörig.  När jag satt och lyssnade önskade jag att han skulle komma tillbaka till Nyhetsmorgon lördag även om L B är färdig med det där. Min uppfattning är att det är svårt att nå upp till hans klass, att göra intervjuer som han kan. Han får de flesta att öppna sig på ett äkta sätt som Agnetha Fältskog, Mattias Flink, Ulf Lundell men även ministrar och folk inom affärsvärlden som P G Gyllenhammar.

Min första augustivecka ska jag ägna mig åt att få ordning i mitt hem, se till så att min honkatt får sina klor klippta + inhandla blötmat till henne och kattsand. Kanske hennes matte själv skulle försöka bli klippt. Mitt hår börjar bli så trassligt i topparna. Det vore toppen om jag hann med att färga det i veckan. Inte för att jag skäms för mina gråa strån som syns mer än här och där numera utan att det känns skönt när man gjort vid håret. Dessutom måste jag ägna någon tid åt papperarbete som rör min assistans. Hoppas att jag hinner med att njuta av eventuell sol och värme om vädret slår om...

Sköt om er!

/Ec
/ Allmänt /

SNART SENSOMMAR...
Skrivit den sista lördagen i juli. Hittills har det varit en lugn lördag. Jag har inte gjort så mycket, men det kan vara ganska skönt ibland att ta dagen som den kommer. Är ju van vid att planera min vardag och nästan timme för timme för att hinna med det som jag tänkt göra. När detta då bryts, känns det en aning underligt. 

Jag gick alldeles nyss ut i miitt uterum och hörde hur det hade börjat regna igen. Sommaren 2011 har nästan regnat bort helt och hållet. Vädret gör mig galen eftersom jag är i stort behov av att få i mig så mycket D-vitamin som möjligt för att höja mitt värde. Är det inte skrattretande att juust den sommaren har vi extra lite sol - i alla fall under juni och juli? - Det finns en månad kvar så klart, men under augusti ligger ju höstdoften i luften och det mörknar tidigare på kvällarna. I vår familj hette det alltid: När morfar fyllt år, som han gjorde den 14:e augusti, då började hösten och så gör den ännu för mig. Tänk vad vi har med oss från barndomen/ungdomen före vi flyttade hemifrån! Helt otroligt!

Solen och värmen kunde komma på besök under nästa vecka, då jag har tid att njuta. Sola lite i hyreshusets stora trädgård medan jag tar av mitt gamla nagellack och målar på nya lager, Det kunde också vara mysigt att äta lunch därute samt dricka en underbart god kopp kaffe som är tillagad på alldeles nymalda kaffebönor. Att sitta där ute några timmar mitt i vardagen och bara finnas till och njuta av tillvaron, det är ett guldkorn för mig. Vi kan ju inte bestämma hur det blir utan vi måste snällt ta vad som bjuds. Drömma eller önska sig kan vi, där finns inga gränser.

I kväll ska jag nog titta på en ny "Sommarkväll" på SVT och kanske också en film som sänds på någon tevekanal. Vädret inbjuder till att krypa upp i tevesoffan med en mjuk pläd och en varm mugg choklad istället för att grilla utomhus med familj och vänner...

Fortsatt Trevlig Helg!

/Ec
/ Allmänt /

VÅRA TANKAR GÅR TILL NORGE

Det var en alldeles vanlig dag.
På en sekund förändrades allt.
En huvudstads byggnader och gator blev till spillror.
Oskyldiga personer som var levande när dagen började
skulle inte finnas på kvällen.
Ett grannlands trygghet har blivit raserat.
Detta har hänt flera gånger på 2000-talet.
Då var det betydligt längre bort –
Eller det kändes så –


Ungdomar hade samlats på läger
För att diskutera vad de trodde på.
Deras ögon lyste av framtidstro och hopp
För en bättre värld där demokratin sattes högst.
Ingen trodde att lägret skulle bli ett inferno av skräck,
Där så många skulle mista sina liv för något de stod upp för.


Låt inte det som hänt förlama oss i vår kamp
för det vi tror på och som är viktigt för oss.
Låt inte någon inkräkta på vårt öppna samhälle
eller inkräkta på våra olika uppfattningar.
Låt ingen hindra oss från att vara trygga i våra städer .

 
I kväll tänder jag ljus för Norges befolkning!

 
/Ec