/ Allmänt /

DET SKULLE VARA GOTT MED...
Tidig tisdagseftermiddag. Vintern fortsätter här hos mig. I morse klockan 7.00, då jag klev upp till en ny dag, var det nio kallgrader, men snön hade slutat att falla och inte heller någon vind. Något som brukar vara vanligt här nere i Skåne. Därute lyste det vita täcket upp det mörka. Det blev en hastig vädring denna morgon, ty jag märkte hur kallt det var.Under förmiddagen har solen tittat fram och solstrålarna har reflekterat i snön. Det var verkligen vackert men bländade. Det sägs att det här vinterväder ska vara över  andra advent och i övermorgon ska det komma mera snö och då även blåst. Hoppas vädret är som idag, för i morgon har jag tänkt bege mig upp i Malmö, mest för att beskåda "min stad i adventstid". Det var en tid sedan nu som jag var riktigt uppe i stan och gick i någon bokhandel etc.

När det är sådant här väder skulle det vara gott med varm choklad gjord på ögoncacao plus mjölk. Inte som jag brukar dricka nu för tiden varm oboy.Vill ha precis den där chokladen som mamma gjorde en kall vinterdag, istället för saft, när jag kom hem från skolan. Den som var så god och varm. Kanske är det bara i minnets arkiv som den var så. Lyx var det också om jag fick en nygräddad pepparkaksgris med glasyr så här års. Tänk vad man minns! Har ni lagt märke till en sak? Ju äldre man blir dessto starkare blir minnena från förr. Lustigt!

Nu ska jag gå och dricka mitt "afternoontea" före mina naglar blir omskötta. Kanske tar jag en liten köpt pepparkaka. Inte lika gott som mammas hembakade men...

Ha en skön tisdagkväll!
/Ec 
/ Allmänt /

OM DEN 28:E NOVEMBER 2010. FÖRSTA ADVENTBild: min egen


Så har det blivit första advent ännu en gång. Den där sköna stämningen som bara finns där, då jag tänder det första ljuset i ljusstaken eller i mitt fall i adventskransen blir så påtaglig på något sätt. Den är starkare i år eftersom vi har vit, ren snö utanför mina fönster. Mina tankar går tillbaka till en svunnen tid, då vi tände ljuset hemma när vi hade klivit upp första adventssöndagen och skulle äta frukost. Mamma tog ton och sjöng en rad eller två på årets första julsång:

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla att fira få advent.

I tv4:s nyhetsmorgon hade de Magnus Carlsson som musikgäst. Han skulle ju promota sitt nya julalbum. Jo, han har gjort tre julskivor tidigare, men nu har han samlat alla 40? i en box. Magnus sjöng några ur sin nya box.

Nu väntar strax säsongens första glögg och lite annat gott och mys framför teven. I morgon börjar en ny vecka. Undrar hur den blir när det gäller vädret. Kommer jag att kunna gå ut med Permobilen? Min kommande vecka ser än så länge ut att bli den lugnaste på evigheter, så jag tänkte ta mig upp i själva city mitt i veckan och känna av julstämningen som finns i min hemstad så här års.

Ha en bra vecka i adventstid!
/Ec
/

LITE OM VINTERMODET. EN LUGN KVÄLL FÖRE ADVENT


Bild: Naturfoto.se

Tidig fredagkväll. Snön ligger kvar hos mig och det har snöat också idag. Det är även kallgrader. Nu tror jag på att jag får en vit första Advent. Det här vädret sägs hålla i sig över en vecka ytterligare, så det är varma kläder och framför allt mössa, halsduk och vantar som gäller framöver.

Såg lite på programmet "Förkväll" där en modeexpert berättade och visade att mössor med tofs är på modet igen liksom benvärmare. Att gå till plugget utan mössa och i tunna kläder är alltså ute. Nu är varma stövlar som gäller. Stövlar med riktiga traktorsula, så att man inte halkar omkring i snön. Pilotjackan är också tillbaka i alla utförande och prisklasser liksom fuskpälsen. Tänk om jag hade sparat lite från 70-talets kläder främst då mina vinterkläder (ytterplaggen) Men så klok var jag inte och jag har flyttat runt i vårt land, så jag undrar var jag skulle förvara dem i så fall.

Nu ska jag se idol och dricka min fredagscider. Var på systembolaget igår och de hade fått in årets olika jul och vinteredition. Men i kväll får det bli en vanlig sort. De andra får vänta till i morgon till middagen när jag har pyntat klart inför advent på söndag. Nu väntar en lugn kväll med en behaglig känsla av att slippa gå ut. I kväll myser jag med mina katter och njuter av ett rent hem tillsammans med min vän/assistent. Hoppas ni gör det detsamma, njuter av lugnet och att det är helg på nytt!

/Ec