/ TV & RADIO /

SÅ HAR ÅRETS ALLSÅNG PÅ SKANSEN DRAGIT IGÅNGBILD: GOOGLE


Tisdagskväll. Så har säsongens allsång dragit igång. Efter en eftermiddag i solen var det ganska skönt att skölja av sig och lägga det svettiga linnet i tvättkorgen. Smörja in mig med After-Sun och ta ett fräscht linne på mig, samt äta lite mat. Ut igen för att snabbt köpa mjölk före nystarten av "Allsång på Skansen" började i SVT 1. När den är ett faktum är det sommar i Sverige liksom då radioprogrammet "Sommar" startar i midsommartid i P1.

Men tyvärr blev jag besviken, där jag satt i tevesoffan. Visst ska ungdomen komma fram, men hur duktig och snygg Måns Zelmerlöv än är har han inte samma rutin som "gubbarna" hade. Det gäller att kunna ta publiken med storm unga som gamla och även icke-skåningar. Hoppas för övrigt att teman är olika i varje program, annars kan lätt vår nya och unga programledare framstå som om han framhäver Skåne.

Kanske är jag för negativ, men det var för lite allsång och för lite snack med artisterna. I alla program med "gubbarna" har det funnits lite inslag av skämt. Men Vebb-Anton och Måns gjorde skämten onaturliga och fåniga som inte gick hem hos mig.

Hoppas att det var på grund av nerverna och att programmet höjer sig efter hand, annars är jag rädd för att den här säsongen blir det sista däruppe på Solliden och därmed skulle en tradition lägga sig för att dö. Så snälla Måns, bevisa för oss att du kan och behärskar rollen som Allsångsledare på Skansen.

Sov Gott!

/Ec 
/ Allmänt /

LJUVLIGA SOMMAR MED DIN SOL OCH VÄRME...
Idag, tisdag, är inte klockan alls mycket och här sitter jag. Vad har hänt? Dessutom är jag redan "färdig för dagen" före klockan elva. Jag har till och med ätit ett crisp med ost och gurka. Efter att jag tvättade av mig och fusktvättade mitt hår - Jag har nämligen köpt "räddaren i nöden" (som jag kallar torrshampot ) Äntligen har det kommit tillbaka, då man inte hinner eller vill tvätta håret om det är lite fett i luggen eller nacken. När jag hade gnuggat med en torr handduk så att pudret skulle försvinna, så satte jag upp håret. Det var längesedan som jag hade det uppsatt. Efter det  tog jag på mig ett vitt linne samt ett par militärgröna shorts. Jag har till och med hunnit med att få i mig en kopp kaffe.

Idag är sommaren på besök. Ljuvliga sommar med sol och värme. Varför försvinner du så ofta? När jag har publicerat dessa rader, ska jag gå ut i hyreshusets stora trädgård och få en mängd naturligt D-vitamin på min kropp. Det visade sig att jag har brist på den vitaminen och nu vet jag också varför jag är/varit så trött och har sovit dåligt samt småilsk på allt och alla. Värst är all den muskelvärk jag har haft/har. Inte nog med att den finns, den flyttar sig också runt i kroppen. Det här med D-vitamin är något som skulle få ett eget inlägg någon regnig dag. Idag vill jag bara njuta av att finnas till. Inte tänka på bekymmer och oro för något. Ibland måste även jag få vara i lä av livet.

Medan jag njuter, ska en snäll själ förbarma sig över mina naglar både på tår och fingrar. Det är tur att det finns sådana personer runt mig. Vitt nagellack blir det den här gången. Det passar till alla kläder!

Min lunch kommer jag att inta i trädgården. Den består av lite ihopplock från kylen såsom bär, grönsaker lite rostbiff - ja, en GI lunch utan bröd -

Ha det bra i sommarSverige!

Ec
/ Allmänt /

OM DEN 24:E JUNI. OM MIDSOMMARAFTON 2011.
Midsommarafton hos mig. Tyvärr blev den en grå och sval i år - Bara korta stunder har solen tittat fram - Den här dagen som vi svenskar längtar så efter under hela året. På något vis börjar den verkliga sommaren för de flesta av oss. Nu drar vi ut på landet eller till någon paradisö utomlands, där vi kan ta det lugnt och njuta av att bara "vara" - Med andra ord: Ladda våra batterier och fylla på naturligt D-vitamin. - Tyvärr har inte alla möjlighet att åka från stadens brus. Jag tillhör den här gruppen. Då får man ändå ta till vara på de soliga dagarna. Till exempel gå till en park som är stadens "andningshål" så här års. Där på en bänk kan man sätta sig och läsa några rader ur en pocketbok och bara njuta av nuet och av sommarens prakt. Man behöver inte göra stordåd utan huvudsaken är att man lever i nuet och njuter av det. Även om jag vet att det är svårt att koppla bort morgondagen så försök, för vem vet om den kommer  

Snart ska jag äta min middag, men det blir ingen traditionell midsommarmat. Jag har valt att ha stekt laxfilé, färsk potatis, vit sparris och varm sås. Kanske tar jag en bit av rabarber-och jordgubbspajen under marängtak som finns över sedan igår kväll som dessert. Till huvudrätten dricker jag gärna en sommarcider som jag köpte i veckan. Årets version har en ton av päron i botten och har smak av vildäpple och fläder. Den är i min smak inte för söt och inte för sur - God att dricka till mat - Under de senaste åren föredrar jag att dricka en kall cider än ett kallt vitt vin, varför vet jag inte. När fredagen kommer och helgen nalkas, så njuter jag av min välförtjänta cider efter att ännu en arbetsvecka är i hamn.

Den 24:e juni är pappas födelsedag. Han blev född till kyrkklockors klang i en skånsk by utanför Ystad just i midsommartid. Det här datumet var tidigare midsommardagen. Så midsommartårtan blev alltid också pappas tårta. Han älskade bakverk men nog mest marängtårtor eller jordgubbstårtor för det var de två tårtorna som vi hade efter den hemmagjorda sillen i min familj. I kväll tänker jag lite extra på pappa och minns att jag har haft en underbar pappa som fanns där för oss barn. Jag bär med mig alla fina minnen av dig.

En Fortsatt Trevlig Helg!

/Ec