/ Allmänt /

EC:S PENNA ANTECKNAR 26fredagskväll. Idag har jag haft en alldeles vanlig fredag som jag har en gång i månaden, då min vän/assistent är hos mig. Jag hade nästan glömt hur det känns att sova tills jag vaknar eller hur det var att gå upp i sakta mak, tvätta mig och klä på mig något favorit plagg. Hade nästan glömt hur helgfrukostar smakar av lite av varje på en tallrik. Idag innehöll den även någon av kommande säsongs bär i en liten fruktsallad. Jag satt där i mitt kök och bara njöt och tog det lugnt, något som jag behövde. Känner mig lite slutkörd mentalt. Skulle behöva en tids semester men när...Är glad för att jag får ha ytterligare två dagar i stillhet och med de som betyder mer för mig än någon tror.

Min vän/assistent lagade en gryta med Thailändsk touch som var god, fast "kocken" var inte nöjd. Han skulle bara veta vad jag har ätit de senaste två veckorna. Då var där inget lugn och ro vid köksbordet, där var inte heller något mys. Ibland jobbade jag också medan jag åt. 

Den här fredagskvällen som är regnig och kall för årstiden, kommer att avslutas med en cider i TV-soffan och lite mys-prat  om det mesta och ingenting innan jag hoppar i säng.

Trevlig helg!

/Ec
/ Allmänt /

SEN ONSDAGSEFTERMIDDAG I MAJKlockan är lite över fyra på eftermiddagen och jag sitter i min privata sfär i sovrummet en stund. En ljuvlig doft av nylagad fläskpannkaka sprider sig från köket. Åh, vad jag blir hungrig när jag känner doften! Men det är inte middagsdags ännu, så jag får luugna mig. Är det redan dags att äta middag? Jag som gick upp alldeles nyss ( 07.40 i morse) undrar så smått vart dagarna tar vägen. Jag hinner inte med allt som jag har tänkt eller vill. Förstår inte det och något som är också svårt att förstå är - vart tog solen och värmen vägen? -

Här i Skåne blåser och regnar det. Rätt som det är blir det mörkt som om det vore på natten. Är det askan från Island som kommit hit. Sådant här hände inte förr! Då var det vår i maj med blommande syréner, caprifoler och björken slog ut. Barnen spelade kula och hoppade hopprep. Tjejer gick i kort-kort som fick killarna att vända sig om. Ur led är tiden, men det var inte bättre förr - bara varmare - Hoppas sommaren är på väg för jag har verkligen längtat efter juni, juli och augusti vad gäller vädermässigt. Jag behöver "a tiny bit of sunshine on the nose" istället för den falska sorten som finns på flaska, burk eller på servetter. Personer omkring mig undrar hur jag kan vara brun, då ler jag i mitt sinne och tänker: "De skulle bara veta".

Nu är det dags att avsmaka fläskpannkakan, så I stop for now. I also hope all of you will have a nice night.

/Ec

/ Allmänt /

SNART NY VECKA....

URSINHOS CREDDY


Söndagkväll. När jag steg upp vid 8.30.-tiden sken solen. Det såg ut att bli en vacker dag, men hej vad jag bedrog mig. Vid lunchtid gick jag ut för att posta några brev som skulle med söndagstömningen. Då fick jag se hur mörka moln med regn började samla sig på himlen. Skyndade mig hem före ovädret var ett faktum. Hela eftermiddagen har det regnat och även åskat. En sådan där dag ni vet som passa för en bra film och en mugg varm choklad i soffan eller så kan det vara skönt att lyssna på musik eller blogga. Ja, ägna sig åt en inneaktivitet utan att ha dåligt samvete...

Hoppas jag får lite lugnare vecka än de senaste som gått och att solen och värmen återkommer. Känner att jag bör unna mig lite njutning av olika slag.

Ha en bra vecka vart helst ni befinner er!

/Ec