/ Allmänt /

SNART NY VECKA...
så är det söndag. Klockan har redan hunnit bli över 17.00 Bara några timmar återstår av den här helgen, sedan börjar vecka fem av år 2012. I mitten av veckan vänder vi blad till februari. Hur min kommande vecka blir är svårt att säga, men ett vet jag: Jag måste till apoteket/hälsokost och köpa en burk D-vitamin och en burk med andra vitaminer. Mitt värde är ännu på tokt för lågt fast jag äter smör, fet fisk, grönsaker med mycket D-vitaminer i och går ut när det  är sol. Försöker verkligen äta frukt. Ändå är jag trött, när det är dags att stiga upp. Jag undrar vad det är med mig. Varje morgon är det samma sak:"Ok, jag ska bara ligga ytterligare fem minuter sedan kommer jag upp". Så kan jag hålla på i 45 minuter...

Ännu vet jag inte så mycket om hur min vecka fem kommer att te sig. Ibland kan det vara bra att inte veta. Jag får ta varje ny situation som den kommer. Lösa problemet eller njuta av stunden då den finns. Ibland tycker jag att vi människor har en förmåga att vilja planera saker alldeles för mycket i förväg. Det är som vi är rädda för att vi ska göra bort sig. Jag har i alla fall svårt för att  glädjas åt det som är "nu". Det är nog en av mina sämre sidor hos mig. En annan sämre sida är nog att jag är för perfekt och vill att det jag gör ska vara så perfekt. Den tredje sidan är att jag är ett "kontrollfreak". Men alla har vi våra negativa sidor som vi får dras med.

I slutet av veckan har jag en läkartid även denna gång i Lund. Jag måste erkänna att det känns skönt men också en aning oroligt att möta min läkare. Tidigare har jag gått till läkare en eller två gånger per år, så det känns ovanligt och lite skrämmande att nu behöva boka tider för det ena eller det andra med jämna mellanrum. Tänker ta upp min trötthet och så min värk på fredag.

Jag önskar er alla en bra vecka!

/Ec 


/ Allmänt /

FREDAG IGEN - UNDERBART SKÖNT -Fredagsförmiddag hos mig. Sitter här för att skapa ett kort inlägg. Om en halvtimme så där är det brunch eller snarare en liten försenad frukost. Som ofta kunde jag inte äta i morse. Min magkatarr spelar mig ett spratt just nu. Den har uppkommit på grund av att jag behöver ta extra värktabletter för min värk ska hålla sig i styr. Jag ska i alla fall försöka få i mig en hård macka och en actimel shot.

Förmiddagen har jag ägna mig åt att ta det lugnt och sköta om mig. Tog en välbehövlig dusch utan stress, tvättade håret och smorde in mig med bodylotion. Därefter fönade jag mitt hår och lockade det med min underbara plattång samt la en mycket diskret makeup. Självklart sprutade en droppe parfym här och där för att känna mig extra fräsch. Det är i alla fall fredag!

Vintern har kommit till Skåne. Idag är det både kallgrader och blåser. Det är skönt att slippa gå ut. Jag frågar mig: Varför kommer vintern nu? Kunde den inte hållt sig borta den här säsongen? Men som sagt: Över väder och död råder ingen, så det är bara att gilla läget...

På tal om att gilla läget, så är det som sagt fredag. En ny helg står för dörren. När klockan blir ca 20.00 stänger jag av min mobil för att koppla av hela helgen. Så kommer det att bli hädanefter. Även en arbetsledare behöver ha ledigt och komma igen med ny energi på måndagmorgon.

Trevlig Helg!

/Ec
/ Allmänt /

MEDAN JAG SOV...
Lördag hos mig. När jag skriver det här finns det snö i regnet som kommer och det verkar även blåsa. Trots att klockan snart är 14.00 på eftermiddagen, så är det mörkt som det vore sen kväll. Alltså ytterligare en dag som passar sig bäst för inomhusaktiviteter eller att bara "softa" och njuta av att det är helg och att jag kan njuta av stunden sådan det nu blir. 

Vet inte vad det är med mig. Jag är så trött och ur slag. Det har jag varit en längre tid. Ingenting är riktigt roligt bara tråkigt och jobbigt. På måndag är det jag som införskaffar vitaminer inte bara D utan också för min ålder. Jag vill inte vara den där grå musen som går omkring som en sömngångare. Det är absolut inte min stil. Sickan Carlsson sjöng en melodi i en film "Jag är så glittrande glad". Precis så vill jag vara, men just nu orkar jag inte. Det är märkligt för det var längesedan som jag har haft sådan tur med att få in bra assistenter och det verkar fyllas på efter hand. Fjolårets nykomlingar tycks ha en rik vänkrets som alla tycks vara i behov av extrajobb då och då och som även har mina intressen. Så min assistans är inte något problem just nu. Ärligt talat så tror jag att jag snart behöver miljöombyte, för att inte tappa fortfästet helt. Komma bort från min hemstad, om än bara för några dagar, låta andra sköta om mig och där jag kunde rå om mig och mitt inre rum. Jag kommer att undersöka möjligheten och kanske åka iväg...

Medan jag sov i morse, så hade min vän/assistent sett vad det fanns i mitt kylskåp den här morgonen och eftersom det är helg så... Han hade hunnit med att göra diverse plocktallrikar med olika läckerheter samt en liten fruktsallad. I den hade min privata kock mango, apelsin, päron och ost. Smakerna gifte sig verkligen med varandra och mangon var bara så perfekt. Jag hade haft den i kylen i två veckor. Efter julhelgerna sålde mitt ICA 2 st för 15;-. Min vän/assistent hade även kokt ägg. I torsdags, när jag veckohandlade, upptäckte jag att de hade paté för 5:- i deras billighetsdisk, så jag köpte ett paket. Hade jag vetat att den var så god, hade jag tömt lagret. Nåväl, I hastigheten glömde jag bort att köpa tillbehör till patén. Det bör vara cumberlandsås och små gurkor. Det är tur att min vän/assistent hittar i mitt kylskåp, men det kanske inte är så konstigt efter 23 år. Jag hade en burk röd vinbärsgelé och inlagd smörgåsgurka, så det fick bli den varianten. Som avslutning på den här frukosten eller brunchen för klockan hann bli runt 11, drack vi en kopp gott kaffe.

Tack min vän, för att min start blev så njutbar. Jag har sagt flera gånger tidigare: Varför blev du inte kock?

Om en stund ska jag få veta varför man kallar till presskonferans på en lördag och i Oskarshamn, även om jag misstänker orsaken. "Förlåt-turnéen" hjälpte nog inte... Synd att inte Margot eller Anna finns tillhands i det här läget men...

Ha en fortsatt lugn lördag!

/Ec