/ Allmänt /

MIN KÄNSLA SOM INTE VILL GE VIKA

 
 
Tidig eftermiddag. Har just ätit lunch. Det blev en rest från igår - en liten bit fläskpannkaka med äppelmos och en kopp kaffe.
 
Förmiddagen ägnade jag mig åt att gå ner i city där jag behövde shoppa lite av varje som mediciner, lite hygienartiklar av olika slag. Jag passade på att ta en sväng in till min kaffeshop, där jag köpte färdigmalt hasselnötskaffe. Idag köpte jag även ett nagellack av Essie, men tyvärr inte exakt samma som fru Obama har - I den nyansen men det får gå. Det blev grått i alla fall, så jag kan känna mig lite modern. Då jag har publicerat det här, är det dags att se hur det blir i verkligheten alltså på mina händer. Spännande!
 
På hemvägen mötte jag min bror. Vi hade båda brått. En hastig kram sedan på väg åt skilda håll på nytt. I kramen lovade vi varandra att höras av och att ses.
 
Den kram som min bror gav mig får väl ersätta den saknad jag känner för en annan person som kom mig att stå så nära en tid, men som försvann lika hastigt.Har inga ord som täcker min saknad. Undrar ofta vad som hände och hur personen mår idag. Vissa människor stannar kvar i mitt hjärta just för att de är så fina. Sådana människor är för bra att skadas, såras eller utnyttjas av samhället.
 
/Ec
 
/ Allmänt /

SÖNDAG I OKTOBER

 
Bild: Google
 
Ännu en helg i oktober är snart över. Det blev också den första helgen med kyligt väder  i min hemstad, så nu är väl den första snön snart på väg. Temperaturen har legat mellan 6 - 8 plusgrader med strålande sol. I natt blev det också "normaltid" (klockan tre satte vi tillbaka klockan en timme, så att den blev två igen). Det gjorde att jag fick en timme extra att sova, något som kändes underbart för en morgontrött person som jag.
 
 Det har varit en helg med en del assistansjobb i form av skicka mail etc.etc. Ibland föredrar jag att få "undan saker och ting", då jag har lugn och ro omkring mig. Nu är det så här att i mitten av veckan som kommer är min teammedlem tillbaka efter två veckors semester, något som känns skönt. Då kan jag rådfråga i knepiga situationer och jag kan också delegera saker till min teammedlem. Vi skojade före hon gick på semester att när hon kom tillbaka var det min tur att ta lite ledighet och ägna mig åt andra saker t.ex mitt projekt, en runda på stan etc. I kväll känns det ganska behagligt med vetskapen att bara om några dagar, kan jag koppla av.
 
Trots att jag har jobbat en del, har jag och min vän/assistent hunnit med att se invigningen av Friends arena i Solna som SVT direktsände i går, lördag. Otroligt pampig! Än en gång förvånas jag över Nuttley´s känsla för det svenska. Invigningen hade han kallat "Svenska Ögonblick" Allt från Astrid Lindgren, Christina från Duvemåla, folkmusik, skön operasång till folkparksmusik med Sven-Ingvars och finalen stod Roxette för. Tack Colin, att du förgyllde en och en halv timme av en lördagkväll i oktober.
 
På grund av att invigningen var samtidigt som tv4:s seriestart av "Så mycket bättre" - också en liten pärla bland teveprogram - såg jag reprisen i eftermiddags. Dagens huvudperson var Pugh Rogerfeldt. Det sägs att han var den första rockartisten i Sverige. Han har skrivit många otroligt bra texter.
 
När jag satt där och hörde på ett urval av dem, så kom jag att tänka på en kväll i Åre år 1971, då jag och Pugh satt och pratade i en pub. Det hela slutade med att han tog fram gitarren och sjöng "små lätta moln". Ett roligt minne som dök upp i eftermiddags. Tänk så mycket och så många människor av olika slag som jag har mött i olika sammanhang på min väg genom livet...
 
Ha en bra vecka!
 

/Ec
 
 
 
 
 
/ Allmänt /

PÅ JAKT EFTER ETT NAGELLACK

 
Bild: Petra Nyman
 
I eftermiddags gick jag ner i city. Jag gick till en av våra varuhuskedjor, där jag vet att de har ett amerikanskt märke som heter Essie. Nagellack hos Essie står för vad jag menar med kvalitet, även om priset är högre än andra märken. Det lönar sig i längden och dessutom får jag en större flaska, då jag köper det här amerikanska märket för ca 125:- När jag använder Essie och lägger underlack samt Topcoat, så kan jag ha snygga målade naglar i en vecka trots att jag skriver mycket.
 
 I höst ska vi tänka alla nyanser av grått, plommon och vinrött. Jag kom in i ett inslag som tv4 nyhetsmorgon hade i början av veckan, där de talade om vad the first lady in US hade för färg på naglarna. Hon har den färgen som visas på bilden ovan, men som ännu bara finns på salonger världen över. Emellertid tror jag att den nyansen kommer att kunna köpas i våra varuhus. Det vore bra, för i mitt fall är det lite svårt att gå till en salong för att fixa naglarna, då kanske min vänstra hand inte ger med sig att bli målad på grund av att mina fingrar kryper in i handflatan vid ovana situationer. Under de senaste åren har jag blivit noga med mina naglar och jag känner mig naken om jag inte har haft tid att måla de en vecka.
 
Kan nog säga att naglar, hår och dofter är det som jag sätter värde på att de/det är snyggt förutom kläder. Jo jag vet att det är inte bara utsidan hos en människa som räknas, men den är den som syns vid första ögonblicket. Min personliga åsikt är när man sitter i Permobil är det också ganska viktigt hur man ser ut. Det är inte alla som har möjlighet att upptäcka insidans kvalité.
 
Får väl forrtsätta min jakt på grått nagellack i nästa vecka, för ett sådant lack ska jag ha nu när det är höst. Envis som synden är jag så...
 
/Ec