BOKTIPS NUMMER 15 OCH FILMTIPS NUMMER 7 2018

 
 
 
Det är ovanligt att jag har ett boktips och filmtips i samma inlägg, men så är fallet idag. Bokenoch filmen har samma titel nämligen " Call me by your name" skriven av Andre Achman. Den kom ut på svenska  i oktober i år. Förlaget som har gett ut den är Brombergs. Boken omfattar 261 sidor och finns i två olika format än så länge. Den inbundna versionen kostar hos Bokus  179:- och E-bok versionen får du ge 134:- för.
 
För Regin till filmen" Call me by your name står Luca Guadagnino och det är ett drama från 2017 med  Armie Hammer och Michael Stuhlberg i huvudrollerna. Den här Italienska filmen fick en Oscars 2017 men den hade fyra nomineringar. I dag kostar Dvd;n hos Discshop 69:- (annars 149:-)
 
Lite om boken/filmen:
"Sjuttonårige Elios pappa är professor i filosofi och varje sommar bjuder han in en ung forskare till familjens sommarhus vid den italienska rivieran för att bo och arbeta där under sex veckor. Sommarens gäst heter Oliver, en attraktiv och världsvan amerikan i tjugofemårsåldern. Trots att Elio först uppfattar Oliver som ytlig och onåbar, dras han motståndslöst till honom och snart har en laddad kärleksaffär tagit sin början". (källa: Bokus)
 
"Under sommaren 1983 spenderar den 17-årige amerikanen Elio Perlman (Timothée Chalamet) sitt sommarlov i familjens sommarhus från 1700-talet i norra Italien. Dagarna tillbringar han med att skriva musik och flörta med sin vän Marzia (Esther Garrel). En dag, anländer den årliga sommarstudenten, doktoranden Oliver (Armie Hammer), för att i sitt examensarbete hjälpa Elios far (Michael Stuhlbarg), en framstående professor som specialiserat sig på Grek-Romersk kultur. Snart upptäcker Elio och Oliver en sommar som kommer att förändra deras liv för alltid". (Källa: Discshop)
 
Jag har hört att boken är bättre än filmen. men det är ofta så. Själv kommer jag att lyssna på ljudboksversionen när den kommer. Tror inte att jag kommer att se filmen även om den fått Oscars.Det är inte "my cup of tea. Varför vet jag inte.
 
 
/ Ec
 
 
 

 

 
/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 14 2018

 
september i år tipsade jag er om en roman med titeln "Strandcafeet" av Lucy Diamond. Nu har jag läst uppföljaren, vilken har titeln "Snöfall över strandcafeet". Också den utgiven av förlaget Printz Publilish. Boken omfattar 250 sidor och finns i olika format hos Bokus. Den inbundna versionen kostar just nu 149:- (annars 169:-).Om ni väljer E-boken är priset  147:- och som ljudbok får ni ge 119:-
 
Lite om "snöfall över strandcafeet":
"Efter en hektisk sommar på strandcaféet ser Evie fram emot sin första jul med nya pojkvännen Ed. Hon är fast besluten att det ska bli den mest perfekta, romantiska julen någonsin. Mysiga kvällar framför brasan bara de två, med vin och godsaker underbart! 

Men friden tar slut när Eds före detta fru plötsligt tar kontakt igen, och sedan dyker oväntade gäster upp: Eds grinige bror Jake och Evies bästa vän Amber, som just fått sitt hjärta krossat. Lägg till snöstormar och familjedraman, och det ser ut som om julen kommer att bli lite av en kalkon". (Källa: Bokus)
 
Snöfall över strandcaféet är en hjärtevärmande och charmig berättelse i ljuvlig miljö den perfekta verklighetsflykten när kylan kommer.
/ LIVETS NJUTNINGAR /

EN GOD OCH HÄRLIG GRYTA

 
För ett antal år sedan hittade jag den här goda gryta i någon tidning. Den gick under namnet "Hasses Myslåda" i tidningen. Vem den där Hasse var eller är, vet jag inte. Jag kan tänka mig att han var någon man eller kille som stod i köket och lagade middag åt sin fru/flickvän eller rent av ville imponera på sin familj en helg. Jag kallar den fortfarande för det ursprungliga namnet. Den här grytan passar nu när det börjar bli kallare även hos mig. Den är ganska enkel att göra och som sagt: Härlig och man blir varm inombords då man äter den!
 
Ingredienser för fyra portioner:
1 färsk ananas
200 g färska champinjoner
400-500 g fläskfilé
1 påse champinjonsoppa
4 dl gräddmjölk
cajennepeppar
salt
peppar
curry
 
Gör så här:
Putsa och skiva champinjonerna. Fräs fläskfilén och krydda med salt och peppar.
Skiva ananasen i centimetertjocka skivor och skär bort stocken i mitten.
Dela champinjonerna med en äggskärare och fräs dem gyllenbruna.
Blanda champinjonsoppan och gräddmjölken.
Tillsätt cayennepeppar, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
Smörj en eldfast form. Lägg ananasen i botten, därefter fläskfilén och toppa med champinjonerna.
Dofta curry över. Häll över såsen och sätt in i ugn, 225 grader cirka 30 minuter.
Gott med ris och grönsallad till. 
 
 
 
/Ec