BOKTIPS NUMMER 15 OCH FILMTIPS NUMMER 7 2018

 
 
 
Det är ovanligt att jag har ett boktips och filmtips i samma inlägg, men så är fallet idag. Bokenoch filmen har samma titel nämligen " Call me by your name" skriven av Andre Achman. Den kom ut på svenska  i oktober i år. Förlaget som har gett ut den är Brombergs. Boken omfattar 261 sidor och finns i två olika format än så länge. Den inbundna versionen kostar hos Bokus  179:- och E-bok versionen får du ge 134:- för.
 
För Regin till filmen" Call me by your name står Luca Guadagnino och det är ett drama från 2017 med  Armie Hammer och Michael Stuhlberg i huvudrollerna. Den här Italienska filmen fick en Oscars 2017 men den hade fyra nomineringar. I dag kostar Dvd;n hos Discshop 69:- (annars 149:-)
 
Lite om boken/filmen:
"Sjuttonårige Elios pappa är professor i filosofi och varje sommar bjuder han in en ung forskare till familjens sommarhus vid den italienska rivieran för att bo och arbeta där under sex veckor. Sommarens gäst heter Oliver, en attraktiv och världsvan amerikan i tjugofemårsåldern. Trots att Elio först uppfattar Oliver som ytlig och onåbar, dras han motståndslöst till honom och snart har en laddad kärleksaffär tagit sin början". (källa: Bokus)
 
"Under sommaren 1983 spenderar den 17-årige amerikanen Elio Perlman (Timothée Chalamet) sitt sommarlov i familjens sommarhus från 1700-talet i norra Italien. Dagarna tillbringar han med att skriva musik och flörta med sin vän Marzia (Esther Garrel). En dag, anländer den årliga sommarstudenten, doktoranden Oliver (Armie Hammer), för att i sitt examensarbete hjälpa Elios far (Michael Stuhlbarg), en framstående professor som specialiserat sig på Grek-Romersk kultur. Snart upptäcker Elio och Oliver en sommar som kommer att förändra deras liv för alltid". (Källa: Discshop)
 
Jag har hört att boken är bättre än filmen. men det är ofta så. Själv kommer jag att lyssna på ljudboksversionen när den kommer. Tror inte att jag kommer att se filmen även om den fått Oscars.Det är inte "my cup of tea. Varför vet jag inte.
 
 
/ Ec
 
 
 

 

 
Filmtips / boktips