/ MY POEMS /

VÄLKOMMEN ADVENT


Välkommen Advent än en gång. Nu lyser mången ljus hos mig i min lägenhet under den här första söndagen i december och resten av vår julmånad. Ljus som värmer mitt hjärta, men också gör att jag blir tankfull. Jag kan inte låta bli att tänka hur det var en gång för längesedan.


Ute är det inte som det skulle vara i adventstid. Det skapar ingen julstämning. Ingen snö lyser upp det mörka där utanför. Kanske har jag bosatt mig i fel landsända. Regn och blåst skapar ingen stämning utan bara irritation. Men det finns inte mycket att göra åt det här eländet.


Istället får jag försöka göra mitt hem så ombonat i julens olika färger. Kanske baka egna lussekatter, just för att få in julens härliga dofter i mitt hem. Värma den där glöggen som jag köpte i veckan som gick. Saker som gör att jag märker att det lider mot jul.


Åh om du visste vad jag har längtat efter dig Advent. Du är min bästa tid på året Det finns ett visst lugn hos dig, om vi bortser från all stress runt om. Du har en viss förhoppning med dig som jag tycker om. Jag som är en positiv människa i grunden, vill tro att det kommer att bli bättre snarare än sämre.


Så, välkommen Advent. Det är trevligt att vi får vara tillsammans ännu en gång.
Av Ewacarin Holmqvist  

/

SÅ ÄR DET FÖRSTA DECEMBER
Nu är vi inne i julmånaden. Igår, fredag, höll jag på med att göra mitt hem adventsfint. Mina ljusstakar är på plats, liksom min stjärna i sovrummet. I veckan köpte jag två praktexemplar av julstjärnor till vardagsrumsfönstret. Det var lite för tidigt, men någon hade dränkt de blommor som fanns. Därför blev det som det blev. I vår familj fanns julstjärnor först på plats till Lucia.

Adventsstaken med fyra gröna ljus är också klar. Jag lade vitmossa runt om och pyntade lagom mycket med svampar, röda bär och så vidare.

Jag gjorde också vid mitt datumljus som jag tycker så mycket om. Det ska jag ha på köksbordet enda fram till julafton. När jag äter middag ska jag tända det.

Jag rekomenderar mina läsare att även klicka på undermappen texter, där jag kommer att lägga in en eller flera texter som rör den underbara månaden december. i undermappen foton finns det ett datumljus som kommer att vara där hela december.


Av Ewacarin Holmqvist