/ Allmänt /

ETT BLOGGBLAD NUMMER 5 2014

 
 
När vi gick över till sommartid i natt så kom även vårvärmen tillbaka. I skrivande stund är det tolv grader i min hemstad. En svag vind blåser in genom fönstret i uterummet, där mina katter brukar sitta och andas in lite "uteluft" och känna på naturens dofter. Vi har satt upp ett hönsnät och min vän (deras husse) har gjort en bräda som vi har klätt med fleecetyg. De kommer lätt upp på brädan via en stol som jag har där För en tid sedan gjorde vi även en mindre bräda under den långa. Den ( som kan kallas för ett trappsteg) är mest till honkatten Emma, som blivit lite större under åren. Men vem har inte blivit det? Båda katterna älskar att sitta på sin bräda och titta ut. På så sätt får de utekänsla och ibland kommer ett barn förbi och säger: "Åh, så söt hon/han är" Någon gång har ett barn stoppat fingret in genom näthålet för att klappa katten. Då hoppar oftast den ner och försvinner in i lägenheten, där tryggheten finns.
 
Den här sista söndagen i mars ska jag bara ta det lugnt för nästa vecka blir tufft på många sätt.Strax innan jag gick in hit för att publicera det här inlägget, så smaskade  jag på en härlig "plocktallrik" som min vän gjort. Han sa med glimten i ögat:" Det här kanske passar nu när du går på "lätten", vilket jag inte alls gör.Ibland och ganska ofta tänker jag på vad jag äter. ("lätten" är ett roligare ord för banta inte något annat). På tallriken fanns det apelsin, päron i kuber, 2 skivor hårdost, och 2 tunna skivor kokt skinka. Bredvid stod en härlig kopp nybryggt kaffe. Kan en förmiddag börja bättre?
 
I morgon är det ju den sista mars. Ett datum som innebär mycket arbete för mig som arbetsledare. Då ska jag kontrollera min personals timlistor och skriva under dem. Se till så att timmarna stämmer med  schemat. Därefter går jag ner och postar dem till det kooperativ som jag har valt att sköta löneutbetalningarna åt mig. Förutom det här kommer jag att skriva två viktiga mail i veckan som kommer. Jag hoppas jag hinner med det i morgon. Mitt i veckan har jag dels en anställningsitervju och att uppdatera olika dokument samt skriva under dem. Vecka 14 har jag fullt upp, sedan bör mitt hem ses över.
 
Jag fick ett mail i fredags, där jag kan vara med i en ny tävling, som jag nappade på direkt. Jag ska skriva en berättelse om "vad ett eget hem kan betyda". En väninna till mig sade: Det är en uppgift som är klippt och skuren för dig. Du brukar vara duktig på att förmedla känslor". Inte vet jag om det stämmer. Berättelsen ska vara på högst 500 tecken och deadlinen är den 24/4, så jag vet att jag kommer att hinna och göra ett ordentligt jobb. Vinsten är inte fy skam och det vore gott att vinna!
 
Nu gör min kaffetarm sig till känna, så jag ska gå ut i köket och se om det finns lite kvar. För vi människor måste ju njuta av livet. Det som är så kort! Hörde på ett program i morse, där de talade om solskenskaka eller Kerstin kaka. Jag minns mammas goda solskenskaka vilken hon vispade ihop på två minuter. Men jag har inget kaffebröd idag, men till nästa helg kanske...Så jag får snällt nöja mig med kaffe - Inte dumt det heller -
 
/Ec
Kommentarer (1)
Helger, avkoppling, / Mitt arbetsledarskap / Vår / mitt skrivande
/ Allmänt /

DU GLÖMMER VÄL INTE KLOCKAN I NATT?

Bild: Expressen
 
"Sommartider.
Jag känner det är nånting på gång.
Sommartider.
Sommartider.
Kom och stanna ute natten lång.
Sommartider.
Snurra runt i en stad som glöder
som viskar: Bli min i natt...

Sommartider, hej, hej sommartider.
Ge mej din hunger, ge mej din hand.
Ge mej allt du villoch allt du har.
Sommartider, hej, hej sommartider.
Läppar mot läppar som tar mej i land
som ger sommartider till varann".
                      ( delar ur Per Gessles text Sommartider)
 
När vi vaknar i morgon är det sommartid och vi har förlorat en timmes sömn i natt. När klockan är två i natt, är den redan tre. Inte så roligt för oss som är morgontrötta! Det är tur att det är söndag och de flesta av oss är lediga. Nu blir morgrarna åter lite mörkare under en period, men kvällarna blir längre. Själv vaknar jag när det är ljust, så därför tycker jag att det är skönt att det är mörkt, så jag kan sova något längre.
 

"Sommartid innebär att lokal tid justeras fram 1 timme under en del av året i syfte att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren genom att människor följer klockan vid uppstigning. I länder närmare polerna, som i de nordiska länderna, gör sommartid ingen skillnad, eftersom dagsljuset på sommaren sträcker sig längre än den delen av dygnet de flesta är vakna. Många ifrågasätter därför bruket av sommartid på dessa breddgrader.

Att använda ”normaltid” som motsats till ”sommartid” är inte korrekt, normaltid har länder vanligen i den mening att det finns en fastslagen standardiserad tid. Sommartiden är ett förskjutande av normaltiden med en timme. Det korrekta är således att sommartid börjar och sommartid slutar. I dagligt tal används dock ibland uttrycket ”vintertid” om den tid, då sommartid inte gäller och normaltiden inte är förskjuten"(Källa Wikipedia

vårt land infördes sommartid första gången år 1916,  men bönderna protesterade så mycket att försöket inte upprepades efterföljande år. Det skulle dröja till år 1980 innan Sverige erhöll sommartid. Denna gång skulle den stanna. Här har vi den från den sista helgen i mars till sista helgen i oktober.

/Ec
/ TV & RADIO /

VÄLKOMMEN TILLBAKA MISTER SELFRIDGE

 ITV
 
Bild: svt:s hemsida
 
Den sista lördagskvällen i mars ser ut att bli en kväll i tevesoffan.Är det något jag behöver just nu, så är det avkoppling. Vecka 13 har varit arbetsam. En kropp som inte har tyckt om att kylan och dimman kom tillbaka. Den blir stel så det är svårt att röra mig, som jag inte vanligtvis har några problem med utifrån mina förutsättningar. När det börjar bli vår, har jag extra mycket att göra med min personal. De ska ansöka om semester och jag ska ha så kallade "medarbetarsamtal" vilka ska mynna ut i nya löner så småningom. Det här är inte gjort på en kafferast om jag ska få ut något av samtalet med den enskilda anställda/(e). Så här års syns dammtussarna mer, vilket påminner mig om att jag skulle behöva göra en rejäl städning här hemma innan sommaren kommer med full fart.Ack ja, var är hemfrid? Nå, vad hjälper det - jag har inte råd ändå att anlita något städbolag -
 
Som sagt i kväll blir det avkoppling och tur som en tok har jag också för i kväll återkommer en ny säsong med min käre Mister Selfridge  i svt 1.Har längtat efter att få veta hur det gick sedan i februari förra året. Nu är det alltså dags! Men när vi får möta den här udda Mister har det gått fem år. Mr Selfridge är producerad av ITV och bygger på boken ”S hopping, Seduction and Mr Selfridge” av Lindy Woodhead. Serien består av tio delar.
 

"Harry Selfridge är en udda figur i det livliga och glamourösa London. Han rör sig mellan fashionabla Mayfairs bjärta ljus och glamour och styrelserummens intriger. Uppbyggnaden av varuhuset kantas av svårigheter. Mottagandet från pressen är frostigt och hans partner drar sig ur i sista minuten. Personalstyrkan växer och med den löneutbetalningarna. Samtidigt anländer Harrys familj från USA. Pressen på Harry är stor och han tvingas eliminera alla hinder, oavsett kostnad"(Källa svt hemsida)

Jag brukar inte gilla historiska serier, men det finns ett fåtal som fångar mig. En av de är just Mister Selfridge. Varför vet jag inte. Serien bara gör det!

 

/Ec