/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

IDAG SÖRJER MÅNGA EN STOR SKÅDIS,

Bild Malena Ernman på hennes Instagram‏ 
 
Så var det dags igen! För en stund stannade tillvaron upp och jag fick gåshud. Sveriges Radio var först med den sorgliga nyheten att Rikard Wolff hade insomnat fridfullt efter en tids sjukdom igår fredagen den 17:e november på sjukhus. Han hade varit inlagd sedan augusti i år. Wolff led av en lungsjukdom. Han blev 59 år. 
 

"På Twitter skriver journalisten Alexandra Pascalidou om Rikard Wolffs bortgång. ”Den riviga rösten har tystnat. Det patosfyllda hjärtat slutat slå. Det där studsande skrattet som väckte de slumrande. Må du vila i frid Rikard Wolff. Ditt minne lever vidare”.

"Rikard Wolff var en enastående scenkonstnär, modig och radikal. Han hade en unik bredd som skådespelare och sångare – en varm och generös artist och samtidigt allvarlig och utforskande. Vi kommer att sakna honom mycket” säger Eirik Stubø, teaterchef vid Dramaten i ett uttalande på Instagram"

Benny Fredriksson, vd på Kulturhuset Stadsteatern.

– Rikard Wolff var en helt unik person, som människa och med de värderingar han stod för. En person som gjort skillnad på riktigt, som genom sin hudlöshet delat med sig av sina erfarenheter och genom det blivit folkkär på djupet".

"Rikard Wolff har en lång karriär på teaterscenen bakom sig. Bland annat har han spelat på Dramaten och såväl Malmö stadsteater som Göteborg stadsteate

Han har under flera år lidit av den ärftliga sjukdomen lungemfysem som gör att han hade det svårt att andas och som tvingat honom att söka akutvård flera gånger.

– Det har varit väldigt allvarligt ibland. Det finns några tillfällen när jag verkligen kommit in i sista sekunden. Det blir ett stort pådrag när man hamnat på intensiven vid de akuta anfallen, berättade Rikard Wolff ". ( Källor: Expressen,Malena Ernman Instragramkonto och press i övrigt)

 Jag blir betagen av Wolffs riviga rösten. Det där studsande skrattet. För en vecka sedan, såg jag om filmen "så olika" och njöt av samtliga skådespelarnas prestatiooner. Jag har också njutit av Wolffs biografi som utkom för några år sedan. Jag har nyss lagt in den som ljudbok i mitt bibliotek på BookBeat, så jag ska nog lyssna på den, då jag sitter i sängen och koppla av tankar före jag somnar.

 Rikard, ditt vinterprat var också bara så bra. Du har gett mig så många underbara stunder. Frågar mig själv varför talangfulla personer som du och Michael Nykvist ska lämna oss alltför tidigt - Ni som hade så mycket mer att ge oss - Men som sagt: över död och väder råder ingen över.. Det är bara så!

 

 /Ec

 

 

 

 

 

 

 
/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 9 2017

 
 
I eftermiddags slog jag mig ner i soffan under en paus. Lade i en DvD från mitt filmbibliotek. Filmen får bli mitt 9:e filmtips i år. Det är ett drama från 1993 med titeln "Hjärtat slår"  I Original heter den " Heartbeat". Filmen bygger påen roman av Danielle Steel. För regi står Micheal Miller. Huvudpersonerna spelas av John Ritter och Polly Draper. Speltiden är 89 minuter. Tyvärr går inte DVd:n längre att köpa. Kanske kan man hitta den i någon låda i något varuhus.
 
"Hjärtat slår" har sådana undeerbara miljöer vilka jag tycker är härliga, särskilt nu i november, då det är grått och trist här hemma. Ibland behöver vi drömma oss bort från verkligheten en stund för att hämta kraft och energi att fortsätta jobba.
 
Lite om filmen:
"De bär båda på en stor saknad. Bill (John Ritter) saknar både sina söner, som bor långt borta hos sin mamma, och en flickvän. Adrian (Polly Draper) saknar sin exmake trots att han övergav henne för att hon blev gravid. Bill och Adrian har ovetande om den andres existens länge arbetat på samma tv-station. Så en dag korsas deras vägar och de blir snabbt passionerat förälskade i varandra. Men Adrian kan inte sluta tänka på sin exmake och hon hoppas alltjämt att han ska komma tillbaka till henne. Detta skapar en ohållbar situation för Bill och Adrian, och när förlossningen närmar sig våndas Adrian inför det beslut hon måste fatta: ska hon chansa på att exmaken kommer tillbaka, eller ska hon istället satsa helhjärtat på en framtid tillsammans med Bill"?( Källa: discshop)
 
 /Ec
 
/ Allmänt / MY POEMS /

I MITTEN AV NOVEMBER 2017

 
 
 
Det är i mitten av november
Nu är det grått och trist
Regn och blåst är vad vi
Har upplevt hittills den här november
Saknaden efter de som stod mig nära
En gång, då livet var ganska sorglöst
 
I novermber månad kommer den allra 
Första frosten i södra delen av landet
En morgon upptäcker jag att sommarens
Sista ros har ett daggstänk eller kanske har den
ett tunt puder av snö och den är så skör
I naturen så här års är det en färgprakt som gör oss
Både ledsna och en aning överväligade samtidigt
 
I november månad blir kvällarna längre
Vi börjar tända ljus och pyssla hemma
Så här års får vi ett lugn inom oss
Vi kryper gärna  upp i soffan med en pläd
Och läser en bok eller tittar på någon DvD
Samtidigt som vi dricker något varmt
 
 © 2017 Ewacarin Holmqvist