/ Allmänt /

JAG SKRIVER NÅGRA RADER

EWACARIN SKRIVER

Plötsligt har vi gått över till sommartid. Den här söndagen har verkligen gått fort. Själv fick jag ha en lång sovmorgon som jag så väl behövde. Klockan var elva när jag klev upp. Underbart skönt! Efter att jag gjort mig iordning, åt jag en härlig frukost eller ska jag säga bruch framför teven. Ville se Martin dansa sin, i mitt tycke, underbara vals ännu en gång. Jag tror att det var mest för låtens skull. Den var populär, när jag var ung, kär och galen i min första pojkvän. Martin och hans danspartner hade gjort en bra koeragrafi till valsen. Fick gåshud och drömde mig tillbaka till svunna tider.
 Det härliga vädret har vi även haft idag. Vi börjar ta fram våra vårjackor - i alla fall när vi promenerar någonstans under dagtid - Ännu är  kvällar och morgnar kalla. Vi befinner oss i mars, som är en nyckfull månad. Den ena dagen kan det vara kyligt, ja till och med kan det snöa, medan den andra kan vara likt en sommardag. Otroligt! 
I eftermiddag kom min väns snart 17åriga son och en av mina vänner, för att fira våffeldagen, som är idag. Jag hade fuskat lite, köpt en våffelmix för att underlätta det hela. Eftermiddagen blev lyckad! Det blev goda våfflor och pappa och son talade mycket inför sonens första körlektioner framöver. Tänk vad tiden går! Nyss hade jag honom i min famn, när han bara var två veckor gammal och nu satt han här och pratade om sitt körkort. Vad har alla år tagit vägen? Jag är glad att jag har fått följa honom hela vägen och så blir det nog resten av livet. Det är en fin pojke med mycket social kompetens. Vi har roligt tillsammans.
I kväll kommer jag att umgås med min vän/assistent och ladda upp för en ny arbetsvecka. Hoppas att det finns någon bra film att vila ögonen på!

Ha en bra avslutning på helgen där ute!


Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

TILL ALFONS

ÄNGEL


Din kamp är över.
Du lilla tappra människobarn.
Som knappast hann uppleva
Vad livet var utan smärtor och slangar.
Allt tar slut en dag - Javisst - 
Men inte före det har börjat
Och på ett sådant grymt och obarmhärtigt sätt
Som Ditt korta liv blev lille Alffi
Det är så himla orättvist som Alfons Åberg sade.  

Nu börjar en annan tid för Din familj
.Kampen att hitta tillbaka till ett liv som De
Kan kalla "normalt"  -Men egentligen finns -
Det inte något sådant liv längre. -
Det försvann i samma ögonblick
Som Dina blå ögon blev grå.
Det kommer att ta tid att finna
En ny sorts vardag utan Dig
.Men ändå med Dig på något sätt.  

Så småningom finner De ett sätt att leva.
Lämnar sorgen och hittar en väg
Tillbaka till vardagen på nytt
Där också Du får utrymme.
Minnen som är ljusa. -
Minnen som De alltid har med sig

I sina hjärtan. -Alla mina ord har tagit slut, så jag ber mina läsare klicka på den här länken http://alfons.blogg.se. Visst har vi andra mycket att vara glada över eller? Sänder en varm tanke till föräldrarna och syskonen.

Av Ewacarin Holmqvist

/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

ÖVERVIKT HANDLAR OM KÄNSLOR

BÖCKER


Boken vänder sig till dig som är trött på att gå upp och ner i vikt. Trött på att känna tillfredsställelsen av att gå ner några kilon och på att uppleva besvikelsen av att efter ett tag gå upp samma kilon igen.
I boken redovisas ett program för viktkontroll som tar vid där andra metoder slutar. Det är ett program som leder till större självinsikt och bygger på en ny och framgångsrik kognitiv behandling av övervikt och fetma som har använts av patienter på Huddinge Universitetssjukhus.
Boken är ingen vanlig ?bantarbok? utan presenterar en ny inställning till varför man faktiskt är överviktig och ofta har svårt att behålla en viktnedgång. Bokens program handleder dig till ett balanserat ätande och visar hur du genom förändring av förhållningssätt till vardagliga situationer kan påverka stress och alltför stora egenkrav. Upplevelser som kan leda till det som i boken kallas för ett kompensatoriskt ätbeteende och till viktuppgång.
Boken kan användas av dig som vill komma tillrätta med dina viktproblem själv, och av dig som vill göra det i grupp tillsammans med andra.
Till boken hör en handledarbok ?Kognitiv behandling vid övervikt och hetsätning? som vänder sig till vårdpersonal.

Den här boken av Psykoterapeut Lisbeth Stahre utkom redan hösten 2002 på Studentlitteratur AB. Den är i häftat band och omfattar168 sidor. Hos en av nätets bokhandel kostar boken 178:-Kr. Ute på stan är cirkapriset 318 för samma volym.

Den här boken kommer att finnas i min facklitteratur bokhylla mycket snart.

Källa en av nätets bokhandel.


Av Ewacarin Holmqvist