/

EN ANANASPAJ SOM JAG KAN REKOMMENDERA

Se hela bilden
Den här ananaspajen är både lätt att göra och grymt god. Den tar dessutom inte lång tid att göra ifall någon skulle komma på oväntat besök.


Här är receptet:DETTA BEHÖVS:

 

125-150 G SMÄLT SMÖR

1 DL SOCKER

3 DL VETEMJÖL

1 TSK BAKPULVER

 

1 ÄGG

1 DL SOCKER

2 DL CREME FRAICHE

1 TSK VANILJSOCKER

 

CA 400 G AVRUNNEN KROSSAD ANANAS

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

BLANDA SMÖR OCH SOCKER I EN BUNKE SAMT VETEMJÖL OCH BAKPULVER I EN ANNAN. HÄLL MJÖLET I SMÖRBLANDNINGEN OCH RÖR OM TILL EN SMET.

 

RÖR IHOP ÄGG, SOCKER, CREME FRAICHE OCH VANILJSOCKER. HÄLL I DEN AVRUNNA ANANASEN.

 

KLÄ EN PAJFORM MED DEGEN. HÄLL I FYLLNINGEN.

GRÄDDA I 225 GRADER, 10-15 MINUTER.

 

SERVERAS MED GRÄDDE, VANILJGLASS ELLER CREME FRAICHE.


 

Av Ewacarin Holmqvist 

/

EN HÄRLIG OCH NYTTIG FRUKOSTSMOOTHIEÅr 2010 har jag verkligen blivit medveten om vad jag äter och dricker. Inte vet jag om min viktminskning har inneburit att jag är mer benägen att hålla den vikt jag nu har eller kanske den långa och kalla vintern. Jag är noga med att få i mig frukt och grönt varje dag, för att på så sätt undvika att bli sjuk på nytt. Anser att jag inte har tid med varken snuva eller något annat. En tid framöver har jag hårt arbete att ägna mig åt, så det är bäst att jag håller mig på benen. Dessutom måste jag hinna med att blogga både här och för lokaltidningen i Ystad. Då och då skulle det vara trevligt att ta en fika med någon vän och kanske hinna med en sväng i city.

För alla som tycker det är jobbigt att få i er frukt, är kanske att dricka en härlig och nyttig smoothie ett bra tips. (Jag känner mig nästan som Anna i "Du blir vad du äter" he he) Mitt tips kan ni ta till er eller strunta i - Det är ert eget val -

Här är receptet i alla fall:  

3-4 GLAS

 

¼ FÄRSK ANANAS

2 APELSINER

2 BANANER

1 PÄRON

2 DL VERUM BLÅBÄRSFIL

 

GÖR SÅ HÄR:

1. SKALA OCH DELA FRUKTEN.

2. KÖR DEN I MIXER EN HALV MINUT IHOP MED FILEN.

3. HÄLL UPP I GLAS OCH DRICK DEN KALL


Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

OM FREDAGEN DEN 26:E FEBRUARI 2010.
Klockan är snart 14.00 den här fredagen i februari. Den här dagen då det äntligen är flera varmgrader i Malmö och det tjocka snötäcket håller på att sakta men säkert försvinna från gräsmattor, buskar, träd, hustak och gator. Det har varit en mycket lång vinter och jag har svårt att minnas att snön legat kvar så länge i ett sträck. Fick ett sms igår, där det stod att våren var på väg. Jag skickade tillbaka:He, he. Men idag är jag benägen att hålla med. Jag ska inte säga att det är härligt för våren är inte min årstid. Ändå känns det härligt att gatorna snart är fria från snö och slask, så det är lättare att ta sig fram med Permobil. Snart kan jag gå i stan igen som jag brukar göra. Visserligen har snön gjort att jag varit hemma och sparat lite pengar he he. Nu är det mesta som jag har haft på lager slut, så snart måste jag ge mig ut antingen jag vill eller inte... Sådant är livet.

Den här fredagen har jag det lugnt och det är verkligen skönt efter alla bredvidgångar, anställningsintervjuer och olika träffar angående tekniska hjälpmedel. Saker som påminner mig om att jag faktiskt är funktionshindrad och blev det av en olyckshändelse på Ystads BB. Den händelsen har inneburit att jag inte har klarat mig utan hjälp i min vardag. Är tvungen att ha hjälp med vad andra tar för självklara saker. Men än så länge kan jag tänka, skriva och vara ensam mellan 00.00 till cirka 06.00. (Det vill säga om jag inte är sjuk.) Fast jag inte kan vända mig i sängen har jag valt att vara ensam för även jag har ett behov av att vara alldeles själv med mina katter och tankar under stunder jag är vaken dessa timmar. Kommande helg blir det lite jobb eftersom det är den sista februari på söndag. Personalens timlistor ska kollas och jag ska skriva under dem. Därefter ska jag skicka in dem till min assistansanordnare som jag gett i uppdrag att till exempel betala ut lönerna. Hoppas verkligen att jag också hinner med att ta en fika med en av mina nära vänner. Den fikan skulle vi ta sedan flera månader, men antingen har jag eller han blivit sjuk och varit tvungna att avboka. Trist men sant...

Även om det blir en arbetshelg, så har jag hela fredagskvällen kvar att njuta av Let´s Dance tillsammans med min vän/assistent. Innan jag gick in hit, gjorde vi lite citronfromage att ha i kväll. Vem som tackar för sig i kväll vet jag inte - kanske Molly, Gudrun eller Willy. Tiden får utvisa!

Ha en bra fredagskväll, helg och vecka!


Av Ewacarin Holmqvist