/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 5 2016 - FALLET HENRY -

 
 
 
 
För några veckor sedan sände svt ett äldre amerikanskt drama från 1991. I de två huvudrollerna märktes en yngre Harrison Ford och Annette Bening. Filmens regissiör är Mike Nichols och den är  103 minuter lång. Jag satt som trollbunden under hela filmen och Ford gör sin roll med bravur. Undrar hur många timmar han har lagt ner i research. En annan skådespelare som är värd att nämna är Henrys fysioterapeut. Kanske känner jag igen hans beteende i mina otaliga gymnaster genom åren. Detta käcka och hurtiga sätt som de alltid har och som jag inte tål.
 
Filmens Handling:
"Henry Turner är en framgångsrik men kompromisslös advokat i New York som vill vinna till varje pris - även om det kostar honom hans familj. Men ett pistolskott sätter stopp för Henrys snabba karriär och gör i stället att han blir rörelsehindrad och förlorar alla minnen av sitt tidigare liv. När han nu tvingas börja om från början måste han först lära känna den bistra sanningen om en helt främmande man: han själv." (Källa Moviezone)
 
Den här filmen är svår att få tag på, men före jag skrev det här inlägget gick jag in på tradera. Där fanns den så jag kommer att ha Fallet Henry i mitt eget filmbibliotek så småningom. Det är verkligen en film att äga!
 
/Ec
/ Allmänt /

TILL ER ALLA - GLAD PÅSK -

Bilder Google
 
 
 
 
 
 
Påskafton 2016. En solig sådan i min hemstad. Härligt att våren är på väg! Hoppas att jag blir lite piggare av solen och ljuset. Jag tycker inte om att vara så trött som jag har varit under den senaste tiden. Det är inte min stil! Jag har haft mycket omkring mig och kommer att ha mycket att göra efter den här storhelgen vilken vi befinner oss i just nu. Lovar mig själv att bara vila under påsken, det vill säga umgås med de som betyder mycket för mig, äta och dricka gott i måttliga mängder, se någon film.
 
Jag kommer nog att kolla på den versionen av "det mest förbjudna" vilken Svt 1 sänder under påskhelgen. Det är en  fri tolkning av Kerstin Thorwalls bok med samma titel. Boken kom ut på 1970-talet och blev omtalad. Läste den då, men teveserien speglar ju en helt normal kvinna av idag. På 1970-talet var det alldeles förfärligt att en trebarns-mamma hade sexuella behov till en annan man än hennes man. Det var också förfärligt att en kvinna och mamma ville ut och arbeta. Tänk vad tiderna har förändrats. Idag kan vi skriva om vad som rör sig i kvinnors liv utan att vi höjer på ögonbrynen.
 
Hoppas att ni får en påsk såsom ni vill ha den och njuter av det som ni älskar.  Jag hoppas i alla fall ni hämtar krafter och energi så vardagen blir lättare att stå ut med, när den kommer.Men ännu är det 2 och en halv dag kvar av ledigheten. Underbart härligt!
 
/Ec
 
 
 
 
 
/ LIVETS NJUTNINGAR /

PÅSK PÅ M15

Bilder mina egna.   Foto Susanne Johansson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om ni befinner er i min hemstad i morgon och vill ha lite lyx till påsk, så kan ni göra ett besök på M15. Den här trevliga shopen ligger inne i affärscentrat Triangeln. Personalen är alltid tillmötesgående och tjänstvilliga.
 

"Påsken är här och utan att ha något bevis för mitt påstående tror jag att vi äter mer ägg i form av påskgodis än i form av ägg från höns. I vår statistik kan vi inte se hur mycket påskgodis vi äter. Det vi kan göra är att följa vår direktkonsumtion, alltså hur många kilo vi äter, av choklad och annat godis totalt och utslaget per person varje år.

Statistiken visar att vår konsumtion nästan har tredubblats sedan 1960. I början av 1960-talet åt vi 6-7 kilo per person och år. Nu äter vi 16-17 kilo per person och år". (källa Jordbruksverket)

 Det är klart att jag har köpt hem lite godis att njuta av i helgen, men inte några större mängder. Jag är nog mer för god mat & dryck, särskilt när jag ser någon film.

 

/Ec