/ Allmänt /

SÅ ÄR DET FREDAGKVÄLL IGEN56.gif


Det har varit en vecka, där finanskrisen har fått mindre utrymme i media och det känns ganska skönt. Alla talar om en enda förlovning under veckan nio 2009. När en vanlig pojk från Ockelbo ämnar få en "riktig" sessa till sin lilla fru under år 2010. Nyheterna har varit minst sagt dystra den senaste tiden. Nedläggning efter nedläggning har vi hört talats om. Så nog behövde vi den här glada och efterlängtade nyheten  från hovet i tisdags. Den som har överskuggat allt annat den här veckan. I programmet "efter tio" gjordes det en prinsbakelse, en frisk sådan, med färska jordgubbar och färska rabarber med kardemumma + lemon curd. Säkert kommer det ett recept på bakelsen, annars skulle jag bli mycket förvånad om inte så blir fallet.

Hoppas alla mina läsare får en bra helg. Själv måste jag jobba på söndag och i morgon vet jag inte om jag hinner med bloggen. Dessutom har jag lite besvär med min rygg. Det är en muskel som inte trivs just nu. Så i morgon tänker jag ta det lugnt. Nu ska jag njuta av danserna på tv4. Hoppas rätt person tackar för sig i kväll. Ha det så mysigt där ni sitter den här fredagkvällen.


Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

SMYGER IN...

4.gif


Jag har smygit in i mitt sovrum/arbetsrum till min datorhörna, för att lämna ett  "skrivspår"  till er alla. Vecka nio 2009 har blivit lite annorlunda än vad det var tänkt från början, men så kan det bli emellanåt. Jag har en vän boende hos mig under den här veckan.

Trevligt, men för en självvald singel som jag nu är, kommer mina vanliga rutiner i oordning. Är ju van vid att göra saker när jag vill och kan gå till min dator när jag har en stund över. Nu sitter min vän ofta vid min dator och är inne på "Hemnet". Han söker ny lägenhet med allt vad det innebär. "Blocket" är en annan sida som ofta är besökt från min dator. Å andra sidan är det trevligt att ha honom här. Jag känner mig tryggare i hans sällskap, då jag har någon som sover över hos mig. Alldeles nyss frågade han mig: " Kan jag bli här över helgen också, då kan jag fixa det där med bilen på måndag"? Självklart svarade jag ja.

I går satt jag mest i telefon hela dagen. Puh! Jag går via nätets AMS-hemsida, då jag söker ny personal. Det har fungerat bra. I måndags skrev jag ut fem olika personers CV som jag tyckte lät intressanta som jag ringde upp, alltså i går. Det blir alltid ungefär en person av de fem jag plockar ut som kommer till intervju och kanske blir en assistent efter bredvidgång. Så även den här gången. Klockan 13.00 på söndag kommer en kvinna som verkar bra både i CV:n och per telefon.

Jag har ganska länge varit utan någon läkare. Min förra bara gick upp i rök. Han hade haft mig som patient i ca tolv år. Hans mottagning bara försvann med honom. Ingen vet var han gjort av sina journaler. Jag tog mod till mig och ringde upp en av cityklinikerna här i Malmö, där jag blev listad per telefon i går. Så nu har jag en ny läkarkontakt i Malmö. I nästa vecka ska jag begära att en neurolog i Stockholm skickar ner min journal till min nya läkare. Samtidigt som jag tänker skriva ett personligt brev till honom före vår första kontakt, så jag slipper ta allt på min talbricka. Vill gärna sköta den kontaken så mycket som möjligt på egen hand, eftersom det gäller mitt  liv och min hälsa. Det känns underbart bra att det äntligen är ordnat...

Idag är det gråväder med några varmgrader och regn här hos mig! Eftersom det är torsdag, har jag både veckohandlat och städat över här hemma inför helgen. Nu återstår en skön dusch och en kväll framför teven med "halv åtta hos mig" och "Lyxfällan". Inte dumt! Hoppas ni kommer att ha en likadan lugn kväll som jag förväntar mig!

Var Rädda Om Er tills vi hörs igen!


Av Ewacarin Holmqvist  
/ Allmänt /

DEN 24:E FEBRUARI 2009. EN HISTORISK DAG I SVERIGE

Daniel Westling och kronprinsessan Victoria. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.
Bild :Leif R. Jansson/Scanpix


Så kom äntligen dagen som vi alla gått och väntat på så länge. Under tidig eftermiddag den 24:e februari 2009 blev förlovningen mellan Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling ett faktum. Paret har då känt varandra i hela sju år efter deras första träff på Westlings gym. Egentligen var det Kronprinsessans syster som förde dem samman.

Vid den presskonferans som de unga tu gav klockan 17 idag undrade en journalist när det sa "klick", men det har aldrig sagt "klick" svarade vår blivande drottning utan kärleken har växt fram ur en djup vänskap. Den relationen är också en stor trygghet som är basen för vårt förhållande idag.

Själv tyckte jag att det var mest Kronprinsessa Viktoria som såg lycklig ut, när hon tittade på sin blivade prins. Kanske inte så underligt eftersom Daniel Westling mötte det stora mediahavet på slottet första gången officiellt idag. Jag tyckte han klarade sig ganska bra och när han blev osäker på hur han skulle svara, så tog hans fästmö över på ett snyggt sätt.
Får han lite mera mediaträning fram till deras bröllop under år 2010, så kan han säkert hantera det där  med pressen.

Från och med idag den 24:e februari 2009 börjar de stora hjulen rulla inför ett bröllop som vi har längtat efter så länge.. Nu när det äntligen är klart att vår Viktoria kommer att få sin Daniel.


Av Ewacarin Holmqvist