/ HEMMET /

ETT BLOGGBLAD NUMMER 2 2014

 
 
Här i min hemstad faller vita flingor, medan jag skriver dagens inlägg och det är några kallgrader. Det är verkligen skönt att jag inte behöver gå ut för det blåser så snön fyger och det är inte så trevligt att få in snö i ögonen. Tänka sig att det blev vinter i alla fall, men tiden är ur led på många sätt. Snö och jul hör ju ihop och nu efter helgerna går många av oss och väntar på våren. Hemma hos oss hette det förståss "att vintern håller i sig tills mamma fyllt år". Detta gjorde lilla mamma den 16e februar, så det är alltså en tid kvar. Föresten bryr jag mig inte om när våren kommer. Jag tycker bättre om höst och vinter, då jag slipper ha dåligt samvete om jag sitter inne och skriver. Dessutom får jag "spring i benen" varje vår, men det är så det är inte mycket att göra något åt.
 
Jag är stolt över mig själv när jag sitter här framför datorn. Efter en ganska sen kväll, klev jag ändå upp 7.15 i morse. Kan ni dessutom tänka er kära läsare att jag lagade en portion havregrynsgröt och drack en mugg kaffe före nio. En kvart senare hoppade jag in i duschen och gjorde mig respektabel. Vid lunchtid kommer en kvinna på anställningsintervju. Dessutom har jag hunnit med att tvätta två maskiner. Ibland får jag tummarna loss trots att jag inte är morgonmänniska och det faktum att jag försöker ha fredagar till mig själv. Ibland är jag tvungen att ge avkall för att få saker och ting gjorda.
 
(Några timmar senare)Tillbaka till er kära läsare. Nu har det hunnit bli eftermiddag och det mesta av mina uppgifter rörande min assistans är  gjorda.. Framför mig ligger en alldeles orörd weekend. Härligt, efter två jobbiga dagar! En helg som jag inte vet så mycket om ännu förutom att "Mello" startar i morgon. Jag är inte så glad åt detta program, tycker att det är segdragit med alla dessa deltävlingar i olika städer, sedan sista chansen, den stora svenska finalen och slutligen den största av de alla - Själva finalen i maj -Men men smaken är som baken och jag har en synpunkt till: Det är ju svårt att tävla i musik, för det är en fråga om tycke och smak. Lyckligtvis finns det andra kanaler än bara SVT 1.
 
Mitt fredagsmys i kväll blir som många gånger förr varma mackor med skaldjur. För att få lite variation på mackorna, bjuds det i kväll på musslor i vatten. Det ska bli intressant och höra vad mina gäster säger om den här variationen. Om en stund trots allt ska jag ge mig ut till allra närmsta butik för att handla ett matnyttigt toast och lite annat som jag glömde vid veckohandlingen. Det är inte alltid så lätt att ha sitt minne med i den här åldern...
 
Sist men inte minst önskar jag mina läsare en trevlig fredagskväll!
 
/Ec
/ Allmänt / KROPP OCH SJÄL /

DET HÄR ÄR MIN BUCKETLIST

Bild Google
 
filmen "Love in Manhattan" gör den manliga huvudrollsinnehavaren upp sin Bucket-list(saker som han ville hinna med före han dog. Tyvärr var hans tid utmätt då han hade cancer. Han hade alltså inte så lång tid på sig. Det här inlägget är inte något filmtips, men det är en sevärd film som jag rekommenderar verkligen för alla som tål verklighetens smärta. Varning! Det krävs många pappersnäsdukar, men filmen skildrar också  människors hopp. Jag har den i mitt filmbibliotek så jag har sett den ett X antal gånger.
 
Jag försöker leva i nuet och inte tänka för långt fram. Mammas tumör fick oss i familjen att ändra tankesätt och som pappa sade före han dog år 2004 i telefon från USA. "Allting tar slut en dag". Jag visste inte då att han hade levercancer och bara några veckor kvar att leva. Orden som han sa var/är så sanna. Det är bara det att vi inte vet vilken dag som är den sista. Kanske är det tur att inte veta, så behöver man inte oroa sig att man är nära uppbrottet. Jag som är ett fan av livet tycker inte alls om att tänka på döden eller att personer som jag tycker om kommer att dö. Jag är av den uppfattningen att det inte finns något efter att jag har satt mig i det där sista planet. Då är det Godnatt eller farväl punkt och slut.
 
Om jag skulle trots allt göra en Bucket-list så skulle det stå:
 • Rensa ut alla papper, brev och lägga de på en brasa
 • Förstöra min hårddisk - trampa på den -
 • Se till så att Hemfrid gjorde en flyttstädning och att jag hade renbäddat.
 • Skriva om mitt vita arkiv
 • Jag skulle dela ut saker som var värdefulla för mig till mina nära vänner
 • Se till att mina katter skulle få det bra
 • Resa till min ö ännu en gång - Teneriffa -
 • Se till så att mitt manus var färdigt och skickat eller en nära vän som jag litar på hade fått det och skulle se till så att det skulle bli tryckt
 • Att ännu en gång bli så där kär som jag var en gång
 • Åka till London och uppleva teaterlivet
 • Se till att de klädde mig i en fin långklänning samt sminka mig
 • Strunta i allt nyttigheter och smalmat. Bara njuta av mat och dryck
 • Leva upp mina pengar.
/Ec
/ TV & RADIO /

ETT AV MINA FAVORITPROGRAM

Bild: Fyndtorget
 
Det  här året kommer jag att skriva olika inlägg som tillhör mina favoritprogram i Radio & Tv. Det kan vara program från förr som inte finns längre i tablån, men även sådana program som hängt med mig under min uppväxt. Först ut kommer programmet  Go´kväll.
 
Det här programmet sänds måndag - lördag i SVT 1 mellan klockan 18.15 - 19.00. Go´kväll är ett magasin som ersatte det populära Café Norrköping. Men det första caféprogrammet hette halvsju  Tv-progrrammet producerades av Åke Falck och det startade från den fjärde oktober 1971 till påskafton 1973. Halvsju sändes mellan klockan  vardagar18.30 - 19.30. och med kända namn, för oss lite äldre, som Karin Falck, Lennart Svahn, Gun Hägglund, Lars Weding och Karl Axel Sjöblom. Det var också i programmet Halvsju som alla barn fick lära känna dockan John Blund. (Om denna docka har jag publicerat ett separat inlägg här på bloggen). Efterträdaren till programet halvsju blev alltså Café Norrköping. Den 30 september 1997 bytte programmet namn till Go´kväll. och har nu hunnit passerat över 1800 program. Från år 2007 sänds programmet från Umeå.
 
"Go'kväll innehåller reportage, intervjuer, tävlingar, artistframträdanden och matlaging . Ett populärt inslag i programmet är Gör om mig, där en person får professionell hjälp att hitta en ny stil till exempel kläder och frisyr. Go'kvälls kockar heter Susanne Jonsson, Maud Onnermark, Fredric Andersson, Johanna Westman samt konditorn Roy Fares Programledaren för Go´kväll lördag är Ebba von Sydow"(källa Wikipedia)
 
Helst ser jag Go´kväll på torsdagar, fredagar och naturligtvis lördagar. Jag älskar mode och godis som är ofta temat i lördagens upplaga av programet. Roy Fares kan verkligen konsten att få alla bakverk att se goda  ut. Funderar på att skaffa mig en kokbok av honom.
 
/Ec
.
 
.