/ Allmänt /

MITT 500:E INLÄGG


Det här inlägget är mitt 500:e sedan den 6:e maj 2005. Jo, det är ett faktum även om jag själv har svårt att förstå det. När jag blev bloggist, trodde jag aldrig att jag skulle hålla på år efter år att skriva inlägg inom olika ämnesområden som sedan har blivit publicerade på min blogg.


Min avsikt var då, för snart tre år sedan, att se om jag kunde nå ut till den lilla skara människor som bloggade på den tiden. Jag ville också få klart för mig om jag hade förmågan som krävs för att förmedla saker och ting till personer som inte känner mig. Efter en tid, när kommentarerna började droppa in, förstod jag att så var fallet.


Mina kommentarer under de här åren som jag haft bloggen, har enbart varit mycket positiva. Ibland så positiva till och med så att jag har blivit otroligt rörd över den värme och omtanke ni sänt mig. Ja, jag har sannerligen fått mycket beröm under de här åren. Snart har jag fått tusen kommentarer av er, mina bloggvänner från norr till söder i vårt land... Ofattbart! Några har fallit ifrån och det är naturligt i dagens samhälle. Livet är rörligt, vi flyttar, byter jobb och vår livssituation kanske förändras. Andra läsare har kommit till, vilket är roligt att upptäcka och upptäcka att ni finns kvar efter en tid. Det betyder att även ni har hittat något matnyttigt i min blogg. En stor glädje sprider sig vid sådana tillfällen.


Det finns en läsare som har återkommit vecka för vecka, månad för månad och år efter år. En dam i huvudstaden har suttit och läst och kommenterat min blogg. Hon har skrivit, har gett mig stöd och även peppat mig när jag har behövt det. Det fantastiska med den här damen är att hon har också en blogg, trots sin aktningsvärda ålder. Hon skriver med verklig inlevelse och kan verkligen få oss yngre att vara med i hennes inlägg. Tack Rut att du finns och jag hoppas du orkar blogga länge än! Tack också för alla fina ord som du har skrivit om min blogg och om mig under årens lopp!


Tyvärr känner jag att jag inte hinner med att kommentera så mycket  som jag skulle vilja. Min tid räcker inte till. Jag försöker att sätta mig en gång i veckan och kommentera mina trogna läsares bloggar. Ni skriver alla fantastiskt bra!


Om förnyelsen av bloggen.


Inom kort kommer jag att förnya min blogg lite. Efter 500 inlägg tycker jag det är dags. En del kategorier kommer jag att ta bort. Var inte oroliga: Kategorin "kropp och Själ" kommer att finnas kvar. Dels för jag tycker att jag har alltid saker att skriva  som berör den här kategori och dels att jag har min examen bland annat inom det här ämnesområdet. Det är också inom "Kropp och Själ" som jag känner att jag får mest respons. Kanske beror det på att jag behärskar den kategorin bäst och således kan jag nog förmedla den rätta känslan till er läsare. Nåja, inte vet jag!  


Från och med förnyelsen av hemsidan kommer också en del inlägg att falla bort. Därför minskas ju totalsumman vad gäller antalet inlägg. Så det här inlägget är inte längre det 500:e. Jag kommer också att förnya eller lägga till undermappar på min hemsida, medan jag tar bort andra. Inom kort kommer min hemsida få ännu en ny bakgrund, som jag hoppas både jag och ni ska trivas med. I det här sammanhanget vill jag tacka Ann-Louise Sjöström för att hon tar sig tid att hjälpa mig med förnyelsen av bloggen.


Så har ännu en vecka gått igen och många av oss får vila ut efter en vecka av rutiner och jobb. Äntligen är det fredagskväll och vi kan slappa. Sedan kommer det en helg under vilken vi kan, om vi är lediga, göra vad som faller oss in. Själv älskar jag fredagskvällar och det har jag alltid gjort. De betyder lugn och mys för mig med ofta en sovmorgon följande morgon. Underbart skönt!


I morgon blir det nog inte någon sovmorgon, för jag ska få besök av Herr Knut. Han var förhindrad att komma den 13:e januari. Efter att han har varit här blir det så tomt och ett helt annat sken i lägenheten. Men då kan jag istället ta in lite vår. Om jag hinner ska jag gå och köpa säsongens första blandande tulpaner som ska stå på mitt soffbord.


Men om en stund ska jag koppla av och titta på Let's Dance. Tycker om att se alla dessa vackra kläder och Tony E:s kommentarer och hans MEN.


Så är det bara att börja på de 500 nästa inlägg och hoppas ni hänger med!


Ha det gott i både slott och koja!Av Ewacarin Holmqvist.

  

/

SÄG DET MED BLOMMOR

  

  

  

Jag hittade den här listan i ett av mina reklamblad som jag fick i eftermiddags. Innan den sätts upp på kylskåpet, vill jag gärna dela med mig av vad som står i listan. Alltid kan ni ha nytta av det någon gång:


Blå - Jag vill bli vid din sida intill döden.

Gul -  Du är solen i mitt liv.

Lila - Jag önskar dig all lycka och välgång.

Mörkröd - Jag saknar dig så.

Orange - Jag är din trogne vän.

Rosa - Jag är förälskad i dig.

Röd - Jag räknar dagarna tills vi möts igen.

Vit - Jag tror på din renhet och jungfrulighet.En - Du är mitt allt.

Två - Låt oss resa bort tillsammans.

Tre - När får jag träffa dig igen?

Fyra - Jag ser upp till dig och är dig tacksam.

Fem - Jag gör vad som helst för dig.

Sex - Jag tvivlar på ditt ord.

Sju - Jag älskar dig.

Åtta - Jag förblir dig trogen intill döden.

Nio - Jag vill vara ensam med dig.

Tio - Vill du gifta dig med mig?
Av Ewacarin Holmqvist

  

/ KROPP OCH SJÄL /

ATT TÄNKA LITE MERA PÅ MIG OCH MIN KROPP
Om någon undrar var texten " En oerhörd saknad under en vinterkväll" tagit vägen, så finns den i undermappen "texter". Generellt kommer jag att lägga en del av mina texter där, efter att de har varit ett tag på den här sidan. Ni är hjärtligt välkomna att titta in också i undermappar. Kanske hittar du nåågot av vikt därTänk om jag kunde resa iväg och sitta så här på en strand i något varmt land. Det skulle vara underbart härligt! Tyvärr förblir  det bara en dröm just nu.... Andra saker och delvis min kassa tillåter inte alltför många utsvävningar för tillfället. Det finns saker som jag prioriterar hellre än en resa, där solen finns  Här i Skåne fick vi visserligen en liten glimt av den idag, men jag skulle behöva många glimtar. Snart kommer vårsolen.... Den som väntar på något gott, väntar inte förgäves.

Under tiden får .jag koppla av så gott jag kan och ta så kallade mikropauser för att orka med vardagens slit och släp. Kanske måste jag inse att jag inte behöver vara så duktig eller ha flera bollar i luften samtidigt. Jag kanske duger ändå precis som jag är. Det är bättre att ägna mig åt aktiviteter som rör min hälsa. Aktiviteter som förebygger olika sjukdomar och skador längre fram. Tänk om jag inte skulle kunna skriva för att jag har vanskött min kropp. Då skulle inte livet vara mycket värt att leva. Den tanken är fruktansvärd. Vad tjänar det till att spara, (om det nu skulle bli en slant över, när jag har betalat mina fasta utgifter per månad) då jag har en eländig kropp? Ingenting !

Under de dagarna som jag har varit down så har sådana här angående min hälsa tankar farit runt i mitt huvud, samtidigt som jag har gjort en del omorganisation i min vardag. Det är alltid svårt att ha hand om anställda, för tyvärr, hur gärna man skulle vilja, så  är det omöjligt att tillgodose allas önskemål. Jag försöker så gott jag kan men jag vill också tänka lite på mig. I veckan som gick tror jag att jag lyckades få fram en godtarbar lösning som både jag och min personal är nöjda med utan att vara alltför  egoistiskt. Det känns väldigt skönt

Igår, fredag hade jag en hel timmes masssage. Jag unnar alla en sådan utbildad medicin massageterapeut som jag har hittat, för han är verkligen kunnig inom sitt yrkesområde. Det gör inte alls ont, när han masserar, fast han berör miina ömma punkter. Han får min kropp i balans och avkopplad! Till och med en sådan sak som sömnen blir bättre och det är mycket värt. Tyvärr får jag bekosta det här på egen hand, men alla andra ägnar sig åt någon form av friskvård. Massagen blir min friskvård.

Nu ska jag gå och ladda inför EM i handboll. I kväll möter Sverige Frankrike. Matchen sänds direkt i tv4 kl 20. Tyvärr tror jag att Frankrike blir svårslaget för vårt nya landslag, men man vet ju aldrig. De unga pojkarna kan ju ha mera energi och styrka än man tror inom sig.


Av Ewacarin Holmqvist.