/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

NÄR JAG KOPPLAR AV SER JAG FILMER

Danielle Steel Bild Google
 
"Danielle Steel,, född 14 augusti 1947 i New York i New York, är en amerikansk författare. Steel skrev sin första roman när hon var 19 år Hon är en av världens bäst säljande författare och är med i Guinness rekordbok för att ha varit representerad på New York Times bästsäljarlista 390 veckor i följd. Ett tjugotal av hennes böcker har filmatiserats för TV  
 
Förutom sina romaner har hon skrivit en rad barnböcker och boken His Bright Light, om sin son, Nick Traina, som begick självmord till följd av bipolär sjukdom. Efter sonens död grundade Steel stiftelsen "The Nick Traina Foundation" med syftet att stödja organisationer som arbetar med psykiskt sjuka. Hon har även grundat en annan stiftelse som arbetar för hemlösa.
 

Steel bor i San Francisco och Paris och ger sällan intervjuer. Under ett par år drev hon ett konstgalleri".(Källa Wikipedia)

En av Steels böcker heter förändringar (Changes) från 1988 och har även filmatiserats. När jag vill koppla av från allt i min vardag, då slår jag mig ner i tevesoffan och ser en film som innehåller både romantik,  vackra miljöer  och vackra människor. Det är underbart skönt att få vara romantisk för några timmar och att bara bli serverad en historia, där jag inte behöver tänka. En sådan film är just förändringar.
 
Handlingen:
 
"Melanie Adams (Cheryl Ladd) är en mycket framgångsrik nyhetsjournalist på amerikansk tv. På en reportageresa till Los Angeles möter hon hjärtspecialisten Peter Hallam (Michael Nouri) och kärlek uppstår. Men med de heta känslorna följer många problem. Vågar de satsa på en framtid tillsammans? Kommer Melanies tonårsbarn att vilja flytta med till Los Angeles? Kan Peters barn acceptera en styvmor medan de fortfarande sörjer sin riktiga mamma?" (Källa discshop)
 
Kanske tycker jag om den här filmen på grund av att Melanie har just det yrket som jag hade önskat att jag haft.
 
Man kan köpa Changes på discshop för endast 49:-
 
/Ec
 
 
 
 
.
 
/ KROPP OCH SJÄL /

5:2 METODEN - DEL 2 - FEM ENKLA STEG ATT FÅ ETT NYTT LIV

Bild Google
 
I det här inlägget om 5 2 metoden tänker jag beskriva fem enkla steg vilka kan hjälpa oss att få ett nytt hälsosammare liv Metoden är mer än en renodlad metod att gå ner i vikt. Att gå ner i vikt är något vi får på köpet.
 
5:2 metoden fungerar så här:
 

 2 fastedagar (t.ex. mån och tors) äter du som kvinna i genomsnitt 500 kcal och som man 600 kcal

·5 dagar i veckan äter du en normal kost som kvinna i genomsnitt 2000 kcal och som man 2500 kcal

De fem stegen:

!/ Att sätta mål  är viktigt. och att motivera sig för det bästa resultatet. Har du bestämt dig för att förändra livet? Oavsett om målet är att gå ner i vikt, få en sundare livsstil eller förbättra hälsan på sikt är 5:2 dieten ett bra val. Det viktigaste för att fullfölja sina mål är motivation. 

2/ Mät dig När du skrivit upp dina mål så är det viktigt att mäta dig för att se framstegen Använda bifogat formulär för att kunna följa dina framsteg.

3/  Välj dina faste dagar – Vilka dagar känns bra att fasta på? Vill du kunna äta som vanligt på helgen så kan ett bra tips vara att lägga fastedagarna på måndagar och torsdagar, då är det ett bra mellanrum mellan dagar. Men det viktigaste är att anpassa dagarna efter ditt schema så att fastan inte tar över för mycket av din vardag.

4/ Lär dig att kaloriberäkna dina 5:2 recept - Fixa en köksvåg -– Det svåraste med att fastan är att räkna ut kalorierna. Här nedan hittar du min guide till hur du räknar ut hur mycket kalorier du behöver äta på fastedagen. En bra och smidig köksvåg är att rekommendera för att hjälpa till att beräkna hur mycket kalorier du får i dig. 

5/ Bestäm dina 5:2 måltider - Ät frukost som du brukar - Du får fritt lägga upp hur du ska äta antalet kalorier per dag. Enklast är det att äta frukost och hoppa över lunchen och äta ett lite större middagsmål. Men är du ingen frukostmänniska kan du bara ta en kopp te på. Ät mycket proteiner och grönsaker och skär ner på kolhydrater  Proteiner mättar och är bra att äta mycket av på fastedagarna. Tänk ägg, baljväxter och fisk så står du dig länge. Grönsaker innehåller väldigt få kalorier samtidigt som de har ett högt fiberinnehåll.  Detta gör att grönsaker mättar väldigt bra i en låg kalorimängd. Ett halvt kilo tomat innehåller endast 100 kcal, försök få i dig det om du kan!  Hoppa över kolhydraterna på fastedagarna. De har ett högt kaloriinnehåll och mättar inget alls.(Källa: Olika medier)

 

/Ec

 

 

 

/

SISTA DELEN AV ETT OVÄNTAT ÅTERSEENDE

Bild Google
 
Här kommer den sista delen av novellen "Ett oväntat återseende" som kanske blir till en roman, då jag har det lugnare i min vardag. Det tar tid att skapa flera huvudpersoner - Det är inte gjort på en kafferast - Att skapa människor till en novell/roman är sjukt roligt, men som sagt: jag har inte tiden som behövs just nu för mitt skrivande. Kanske är det bra att blivande personerna  mognar i min hjärna och det gäller även fortsättningen. Jag vet på ett ungefär hur det går. Trevlig läsnig och helg!
 

 

Klockan är snart 17.30 Alexandra Mc Scott står i hallen och betraktar sig själv i spegeln innan hon öppnar garderoben med ytterkläderna. Hon snurrar flera varv för att se hur klänningen sitter på henne och om skorna passar i färg. Hennes svaghet är att allt ska matcha så in i hel...  Är skorna en aning för rödbruna till klänningen? Hon är i alla fall nöjd med höjden på klackarna. Nu kommer hon upp till Roberts längd. Hon tar sin ärvda skopåse som mamma hade och stoppar ner dem i, för inte kan hon gå i högklackat över Centralbron när det regnar och är kyligt. Då är det bättre med de vita bootsen. Plötsligt tänker hon: Som min väninna har gjort med håret” Det är alldeles för lockigt och stelt av spray. Nu är klockan mycket, så hon hinner inte ändra något – Och när hade jag snedlugg senast. Vår kvinna tar på sig den röda kappan och slänger den vita sjalen med guldstänk runt halsen. Hon känner tusen fjärilar i magen. Snart ska hon träffa Robert. Hon springer nedför trapporna. Nu är hon i alla fall på väg. Med raska steg går hon över bron. Ännu regnar det och det är kyligt. Hon har på sig hörlurarna för att skingra tankarna på den här förväntansfulla kvällen. Nu har hon Thomas Ledins låt – En del av mitt hjärta – Plötsligt kommer vår VD på sig själv att hon nynnar med i refrängen. Den sätter ord på allt vad hon känner just nu.

 

                                     *

 

Skönt att komma in i värmen. Det glimrar av kristall från taklamporna. Det passar bra mot allt rött som finns i möblerna. Soffgruppernas stomme är av mörkt konstläder. Alexandra går mot receptionen, där en portier tar hand om ytterkläderna. Därefter går hon till damrummet för att byta stövlarna mot skor och inte minst för att spegla sig en sista gång och sätta på ett skimrande läppglans. Hon lämnar sin skopåse till portiern.

 Vår journalist går sakta och söker med blicken. Hon rycker till när hon plötsligt känner en varm hand på sin axel.  En röst säger: Hi there. Alexandra känner så väl igen den där rösten trots alla dessa år. Mr Mc Scott böjer sig ner och nuddar hennes nacke med sina läppar som han brukade göra. Han står där, klädd i en mörkblå kostym och vit skjorta. Alexandra känner väl igen hans ljuvliga doft som sprider sig omkring dem. Deras blickar möter varandras och de kommunicerar några få sekunder med ögonen. Han har samma varma glans i dem som senast de sågs. Har det verkligen gått flera år? Kanske har han fått en liten rundare form än vad han hade då de träffades i USA på 1980-talet. Vad de säger där i foajén försvinner lika hastigt. Just nu behövs inga ord. Just nu är det bara de två här och nu. Allt annat är oväsentligt. De håller om varandra länge. Till slut går de sakta in i baren. De ber om drinklistan och hon tar en snowball, medan Robert som vanligt väljer en trea whiskey plus ett glas vatten. Efter en halvtimme reser de sig och går in i matsalen.

 De beställer in en trerätters middag. Under de närmaste timmarna får de veta vad som hänt på respektive håll. När Alexandra berättar för Robert att hon snart ska åka över frågar han henne om hon kan stanna lite längre. Vår karriärskvinna ska tänka på saken. Det blir mycket beröringar av händer och de fortsätter att tala med ögonen.

Robert följer sin dam hem efter middagen. Han är ju amerikan ut i fingerspetsarna. De går sakta tätt intill varandra över Centralbron. Av regnet som faller märker de ingenting. När de är framme vid Alexandras port får hon en avskedskyss. Such a kiss.  Hon blir knäsvag. Robert har inte förlorat konsten att kyssas. See you soon and say hi to Anna, viskar Mr Mc Scott i hennes öra. Han går tillbaka till hotellet.

 

                                     *

 

Dags för en ny arbetsvecka. När vår VD gör entré på tidningen, hör medarbetarna henne nynna på en låt från 1980-talet och vid deras möte letar Alexandra förgäves efter sin kalender.

Medarbetarna känner inte igen henne. Det gör inte Alexandra heller. Roberts beröringar och doft finns ännu kvar inom henne, liksom hans ord och tonfall. Such a weekend I have had, tänker hon och småler för sig själv.

 Det är helt underbart att fått upptäcka: Deras innerliga gemenskap fanns kvar efter åren som gått.

 

© Ewacarin Holmqvist 2014