/ MY POEMS /

GOTT NYTT ÅR

 ett annat nyårsfat    Foto: Christian Jimenez
 
 

Vid tolvslaget på nyårsafton är himlen i brand

Vackra färger lyser upp i vinternatten

Ännu ett år ska lägga sig att dö

Ett annat är redo att ta vid.

Lyfter våra glas med något bubbel

och önskar Gott Nytt År

Vid tolvslaget varje nyårsafton rings det nya året in av samtliga svenska domkyrkor

Deras dova klang dånar ut i vinternatten

För en stund går mina tankar till en liten vit kyrka där de mina nu ligger

Radions P1 sänder från samtliga domkyrkor

Klangernas ljud vill låta oss hoppas om fred och 

Om förhoppning om Ett Riktigt Gott Nytt år!

 

©Ewacarin Holmqvist december 2013

 

/ Allmänt /

GOTT SLUT ALLA LÄSARE

Nyårsfat här hemma. Foto: Christian Jimenez
 
Om cirka tretton timmar är det krig på himlavalvet, något som jag inte ser fram emot. Jag är och förblir skotträdd. Mitt funktionshinder tål inte höga ljud och värre är om de kommer plötsligt. Av den här anledningen blir det inte någon galastass i kväll, för när en raket eller snarare bomb hörs, så hoppar jag upp i taket. Det vore synd att förstöra en nyinköpt klänning med vin eller dylikt. Färgerna som skjuts upp är vackra att se på, men ljudet som det här för med sig gillas inte...
 
Nyårsafton 2013 är som julhelgen var mycket märklig. I skrivande stund lyser solen och det är fem varmgrader hos mig. Jag förstår de som älskar vinter och snö, att de åker iväg. Men snön kommer väl efter helgerna, då den inte skapar stämning utan bara problem i trafiken men väder och död rår inte vi människor på. Det är bara att ta det som det kommer.
 
År 2013 har inte varit ett toppenår för min del, så egentligen tycker jag det ska bli ganska skönt att ett nytt tar vid vid tolvslaget. Ett helt nytt år står vid dörren och väntar på att komma in. Ändå känner jag varje år att det är lite svårt vid avskedet. Hur som helt är det gamla invant medan man inte vet något om nästa år. Kommer drömmar och förhoppningar att slå in? Kommer mina nära vänner att ha det bra och får de vara friska? Hur kommer det att gå för Sverige? Ja, det finns frågor som vi inte vet svaret på. Jag brukar ta en dag i sänder och försöka njuta av den. Det är klart att jag funderar lite ändå längre fram hur det ska bli.
 
Nu önskar jag alla mina läsare som följer mig ett Gott Slut och en trevlig nyårsafton vart helst ni befinner er.
 
/Ec
 
 
Kommentarer (1)
Drömmar och Förhoppningar / Egna tankar / Helger, avkoppling,
/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

EN PLATTA SOM JAG SKULLE VILJA HA

 
Bild: Cdon
 

Den 26:e december 2013 var det releasedatum för Lill Lindfors nya platta med titeln "Det bästa med Lill"
Under hösten har vi sett henne i alla möjliga sammanhang. Orsaken till det har troligen varit att hon var med i tv4:s "så mycket bättre"säsong 4. Trots sin ålder är hon ännu en fantastisk artist och underhållare. Numera föreläser hon också om vårt kroppsspråk. Förutom "Det bästa med Lill" finns hon med på plattan som innehåller musiken från "Så mycket bättre", men jag skulle vilja ha hennes egen platta. Varför? Jo förstår ni, jag har alltid varit ett fan av den här kvinnan, så jag hade hela hennes skivsamling. Tyvärr har den kommit bort under alla mina flyttar i Sverige. Nu har jag en chans att få tillbaka de allra bästa. På Lills senaste album finns låtar som:
 
  • Musik ska byggas av glädje
  • En man i byrån
  • Sången han sjöng var min egen
  • Jag tycker inte om dig
  • Du är den ende
  • Jag vill nå dig
  • En sån karl
  • Månskugga
och många många fler. Just nu säljer CDON det här albumet för endast 149 kr och det innehåller tre CD. Lill har med 6 titlar från "Så nycket bättre". Kan det bli bättre? Knappast...
 
/Ec