/ KROPP OCH SJÄL /

HUR ORKAR JAG?

NYPONSOPPA

Jag sitter här framför Mr D under en stund före mitt kvällsfika och jag ska hoppa i säng. I kväll har jag inte min mobil på. Orsaken är att jag inte vill bli nådd. Det kan vara skönt ibland. Numera kan folk ringa var och när som helst, något som jag inte alltid gillar. Just nu är att få några timmar eller en kväll i lugn och ro guld värda, då min vardag tes sig inte vara den som jag vill. Vecka nio blir i det närmsta vad förra vecka var. Jagar vikarie cirka varannan dag och jag får böna och be för att huvudtaget få någon assistans. Ingen kan när jag ringer dem. Ändå har jag ganska gott om vikarie. Hur orkar jag? Ärligt talat så gör jag inte det. Nu tar jag av mina resurskrafter. Ett tag idag grät jag i badrummet, för jag var för trött att stå emot det här kaoset och att planera om i min vardag.
Det är inte nog med det ena bekymret utan i morse kom inte min morgonhjälp. Det var för sent att ringa efter henne, för när jag vaknade var kl 07.15 När jag ringde upp assistenten då jag hade stigit upp, hade hon ingenting att säga till sitt försvar. Ack ja... Håller på att få in en annons i  platsbanken hos AF. Se om jag får koden före fredag, så jag kan gå in och läsa alla CV som personer har skrivit för att söka jobb som personliga assistenter.
Det har snöat i Malmö idag och har varit några kallgrader. I kväll ligger ett litet täcke med nysnö återigen. Det är gott att vara inne och försöka få huset på fötter. I morgon går vi in i mars, så jag hoppas det var sista snön som kom idag. Just nu vill jag fly från snö och assistenter bara för en liten tid, för på så sätt hämta andan för att komma igen och göra nya utbildningar. Till någonstans där jag kunde vila och tänka på mig själv och göra sådant som är roligt. Inte behöva bekymra mig hur min morgondag blir. Just nu är det lycka!
Fy fasen, vad jag blev sugen på nyponsoppa, men tyvärr har jag inte sådan hemma i kväll,  så det får bli en varm kopp av något slag.
Till Andreas vill jag säga: Fick du tag på någon iskudde på Apoteket? Hjälper den lite i alla fall? Själv har jag lite ont i min vänstra skuldra, så jag har svårt att sova men... Vi hörs i morgon!
Till fru Lydia vill jag säga: Jag kommer att  höra av mig till dig, så fort jag får tid och orkar! Antagligen blir kommande helg lugnare. Tack också för ditt sms.
God natt på er där ute!

Av Ewacarin Holmqvist
/ KROPP OCH SJÄL /

DET HÄR bETYDER LYCKA OCH NJUTNING FÖR MIG

HÄSTSKO MED ROSOR

Njutning:
Vi kan tycka om något som gör att vi får en välmående känsla, det kan vara en njutning.Den brukar kännas i vår kropp som glädje. 
Är något som uppkommer i oss människor spontant. Känslor kan sägas vara ett naturligt och personligt sätt  att värdera eller förhålla sig till någon eller något.
Jag njuter när:
.  
Det är midnatt( måndag - torsdag) när min assistent stänger ytterdörren och jag är ensam med kattterna och mina tankar.
.  Jag kan ta en lång och skön dusch i lugn och ro och smörja in mig med någon god kräm.
.  Det är fredag och jag vet att i morgon kan jag sova ut.
.  Min assistent/vän lagar någon god brunch till oss på lördagarna.
.  Jag får ett fång rosor av någon 
. Jag får vara i den famn som är speciell för mig och får vara mig själv.
. Inte min mage bråkar med mig
. min hankatt kryper upp till mig under tidig morgon och lägger sin blöta nos mot min näsa.

Lycka betyder:
.
När jag får blogga utan stress
. När min vardag flyter på utan bekymmer
. När Andreas ringer
. När jag får träffa mannen som har mitt hjärta
. Kunna se en mysig film i soffan omsvept i en pläd
. Kunna resa tillbaka till Los Cristianos
. Kunna gå i gräs
. Glädja andra
. Kunna vara i en famn när jag behöver det
. Fred
. Kunna tala och säga jag älskar dig utan att skämmas eller bli blyg
.Ha  en god doft på mig + långklänning

Av Ewacarin Holmqvist  

/ Allmänt /

EC;S PENNA ANTECKNAR

EC;S PENNA
Min penna antacknar det här utan att mitt huvud hänger med efter en jobbig dag fylld med personalproblem. Detta kom som "grädde på moset".
Fy fasen, vilken vecka jag har haft. Det är inte klokt! Under nästan två dagar har jag haft problem med magen. Det är först idag som jag har ätit lite fast föda, men jag är rädd att äta. Tänk om magen börjar igen. Så jag äter inte, knappast dricker heller.Huvudvärken  gör sig påmind. Det blir en ond cirkel. Vissa nätter kan jag sova medan det finns de nätter jag inte får en blund i ögonen. Då snurrar tankarna runt med frågor typ: Hur kunde det bli så här? Lever jag det liv jag vill? Är jag för omtänksam? Glömmer jag bort mina egna behov? Det finns en person som är något alldeles speciell för mig och som kan få mig lugn men livet har sett till så det inte är så lätt att ses.
När jag mår lite bättre återkommer jag med ett vanligt inlägg. Hoppas det kan bli i helgen.
God natt på er där ute!

Av Ewacarin Holmqvist