/ Allmänt /

OM VECKA 13. TID FÖR ATT SKÖTA OCH RÅ OM SIG SJÄLV

love13.gif

Den här söndagen går jag  bara snabbt in hit för att önska er alla som läser min blogg en bra kommande vecka. Vecka 13 2009 tänker jag sköta och rå om mig själv riktigt. Det ska bli underbart efter en tids hårt arbete med olika saker rörande rekrytering av personal. Nu ska jag koppla av allt det här under en vecka och försöka bota min eländiga nackmuskel och även mina problem i korsryggen. Det är betydligt bättre, men smärtorna finns där. Massagen hjälper cirka ett och ett halvt dygn, sedan återvänder problemen på nytt. Därför har jag bokat in tre tider under den här lediga veckan.

Vad jag ska göra? Säg det. Jag har inte planerat något utan ska nog ta dagen som den kommer. Det kan vara skönt när jag annars känner att jag  har en mängd måsten att göra. Gå en promenad i Folkets Park om solen lyser. Umgås med mina katter. Som sagt: Ta det lugnt och se till så att jag mår bra!


Av Ewacarin Holmqvist 
/

VÅFFLOR MED PASSIONSFRUKT OCH JORDGUBBAR

Våfflor med passionsfrukt och jordgubbar

Bild: Arla-köket

4 st våfflor



INGREDIENSER:

  

1 ¾ dl                                              Vetemjöl

1 tsk                                                 bakpulver

1 ¼ dl                                              vatten

1 dl                                                   mjölk

50 g                                                 smält smör



Tillbehör:


250g                                                jordgubbar

2                                                       passionsfrukter

ev ½ msk                                        strösocker

2 dl                                                   Arla köket Kesella

                                                         Kvarg ,jordgubb/lime

                                                         Rivet skav av !/2 lime


Gör så här:


Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet. Vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölken och det avsvalnade smöret. Häll upp i våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna.  Lägg upp dem på galler. Dela jordgubbarna i bitar och lägg dem sedan i en skål. Dela passionsfrukterna och skrapa ur dem över jordgubbarna. Rör om. Dela ev. våfflorna i mindre bitar. Fördela jordgubbar och kvarg på och garnera med limeskal.


Man kan göra våffelsmeten i förväg eller använda  våffelmix.
 

källa: Arla-köket


Av Ewacarin Holmqvist

/

DEN GODA GUBBSTUBBEN

Ansjovisrulle

BILD: JULMATEN.SE

TILL 4 - 5 PORTIONER:


INGREDIENSER:

50 g                                                 smör eller margarin

4 dl                                                   mjölk

1 dl                                                   grädde(visp)

1 dl                                                   vetemjöl

3                                                       äggulor

2 msk                                              ansjovisspad

3                                                       äggvitor

0,5 tsk                                             bakpulver


FYLLNING:

2 stora gula                                     lökar

1                                                       purjolök

1 msk                                              olja (eller smör)

2 burkar                                           ansjovisfiléer (á 125 g)

2 dl                                                   riven ost (t.ex. präst eller grevé)

1 dl                                                   hackad persilja

1 dl                                                   riven ost till garneringen


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader.


Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och mjöl under kraftig omröring. Låt smeten koka någon minut. Tillsätt äggulorna, en i taget, och ansjovisspadet. Låt smeten svalna.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt bakpulver och fortsätt vispa en liten stund. Vänd ner detta i smeten.

Smörj ett bakplåtspapper noga och lägg det i en långpanna. Bre ut smeten jämnt över pappret. Placera långpannan långt ner i ugnen och grädda i ca 20 min.

Skala och hacka lökarna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs alltsammans mjukt i matfettet i en kastrull. Grovhacka ansjovisen och tillsätt den och resten av ansjovisspadet.

Vänd den gräddade botten upp och ner på ett stort bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt ovanpå. Strö över riven ost och persilja. Rulla ihop rullen från långsidan. Så här långt kan du förbereda.

Strö på lite ost och gratinera i250 grader i ca  8 - 10 min. Servera med något grönt.
 
kÄLLA iCA.SE


Av Ewacarin Holmqvist