/ Allmänt /

VIT LINNEDUK, BRUTNA SERVETTER OCH LEVANDE LJUS

 
 
Den 27e november betyder något speciellt för mig, även om mina föräldrar är borta. Det var deras bröllopsdag, så det var alltid något speciellt med den här dagen i det Holmqvistiska hemmet. Mamma och pappa hann uppleva sin 33e bröllopsdag. Jag minns det så väl för 1982 låg mamma inlagd  troligen för en cellgiftsbehandling eller för inställning av medicin. Diagnosen ställdes i augusti 1981, så hon var i slutet av sin sjukdomsperiod. I alla fall hade pappa köpt 33 långa rosor och gick upp till mamma på sjukhuset. Tala om att hon blev tårögd och sjukhuspersonalen avundsjuka.
 
Jag minns att varje 27e november hade mamma gjort något extra till middag. Hon kunde verkligen trolla med det mesta. När vi barn kom hem från skolan den här dagen stod bordet i köket redan dukat och det luktade enormt gott från ugnen. Vi fick alltid dessert på deras bröllopsdag om den så inföll mitt i veckan. Mamma kunde konsten att ta tillfället i akt för att fira men med små medel. Tror att jag fått det där nedärvt i mina gener och visst är det trevligt att förylla vardagen en smula.
 
Ett år kom vår granne in när mamma hade dukat bordet. Grannen utbrast med förvånad röst:"Vit duk, brutna servetter,  rosor i kristallvas och levande ljus därtill på en måndag! Har någon av er vunnit på peninglotteriet eller äter ni alltid så här"? Mamma svarade med glädje i rösten: " Nej verkligen inte, men jag har vunnit en av de bästa männen och idag är det vår bröllopsdag". Flera år efter fick vi höra av andra grannar att Holmqvists äter på vit duk etc. Vi bara skrattade åt det hela.
 
/Ec
 
/ MY POEMS /

BARA DROG

 
 Jag sitter i mitt sovrum. 
Försöker arbeta på min hemsida
Liksom jag gjorde en gång
Jag kan fortfarande höra din röst
Och våra skratt eka i rummet
Nu är det inget kul
Att sitta ensam och kämpa
Jag är inget geni på hemsidor
Det var ju du och jag som var det tillsammans
 
Du bara drog en julimorgon
Jag satt vid köksbordet
Vinkade hej då när du öppnade dörren och försvann
Så som jag alltid brukar göra
Plötsligt kom du tillbaka som om du hade glömt något
Du kom in i köket och gav mig en kram och puss
Du sade ett hastigt: "Ha det så bra"
Så drog du ut ur mitt liv.
 
Du kom aldrig tillbaka efter sommaren
Du lämnade många frågetecken efter dig
Frågetecken som jag aldrig kommer att få svar på
Det som känns svårast är att veta att du
fått en viss insikt i mitt liv -
Till vilken nytta undrar jag nu -
Vad gör du med det idag
inget kul i så fall
Tänk om jag bedömde dig fel
Tänk om du inte är den människan du visade mig
Jag blundar och önskar att jag slapp
tvivla på dig för det gör så ont
 
 Jag får väl sitta här ensam i mitt sovrum
 Hoppas att tiden hjälper mig att glömma
Tills dess får väl min hemsida ligga nere
Våra skratt kanske förbleknar efterhand
Jag blundar och önskar att jag slapp
Att de ska förblekna med tiden.
Saknar våra stunder och beröringar
Ja, jag saknar allt vi gjorde
 
 
 
copyright Ewacarin 2012
/ Allmänt /

ETT BLOGGBLAD NUMMER 12 2012

Den sista söndagen i november. För mig har den här helgen varit en arbetshelg, trots att jag brukar hålla styvt på helg och vardag. Ibland räcker inte tiden åt för all administation som kommit under årens lopp. Då måste jag ta till helgerna till ett och annat, men roligt är det inte...
 
När jag har publicerat det här inlägget kommer jag att äta min middag framför teven. Idag bjuder köket på fylld lövbiff med potatisterrin. Tror att jag ska ta den resterande cidern som blev över från gårdagens middag och verkligen koppla av. Senare i kväll blir det en kopp Hasselnötskaffe och en bit äpplekaka som också den blev över från gårdagen. Den smälter i munnen så god den är! Detta är min belöning efter en hård helg. Det gäller att hitta guldkornen under sådana dagar. Ute öser regnet ner, så jag tordes inte gå ut, för att inte dra någon förkylning på mig eller ännu värre kräksjukan som just nu går i min hemstad. Det är åtta varmgrader men grått och mörkt. Känslan av att vara inne är underbar.
 
Kommande vecka blir det en del assistansjobb varvat med en del adventspyssel och en bättre veckostädning, så jag har den här kvällen att koppla av , sedan kör jag igång på nytt. Så är mitt liv just nu. Kvällens Beck-film får vara. Tänker se om "den svaga länken" finns på DvD. Jag har ingen Beck i mitt filmbibliotek och höstens omgång är bättre så varför inte välja någon av dem. Kan inte göra någon skillnad mellan Wallander och Beck. Jag har en äldre Wallander, där Rolf Lassgård gestaltar den kända Ystadspolisen.
 
/Ec