/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

MUCH "LÖÖV" I GÄVLE

VINNARNA I GÄVLE
                                                          Bild Expressen

Inte vet jag om vi var mera kärlekstöstande igår kväll, eftersom det var just de bidragen i fjärde delomgången av  melodifestivalen som gick direkt till den svenska finalen i Globen den 10e mars. Något var det som fick Uggla att rusa ut, då det stod klart att det hade blivit en skräll i Gävle. Sarah Dawn Finer och så segertippade Andreas Johnsson tog hem det hela med deras kärlekslåtar "I remember Love" och "A little bit of Love".
Själv måste jag säga då jag hörde den senaste låten att den hade mycket 60-tals toner i sig som gick hem hos mig. Vem vill inte minnas när man är 17 år och nyss träffat Honom med stort H och är så där kär som man kan gå åt. Andreas Johnsson får sin publik med sig och trots att han hade en halsinfektion under veckan, så höll hans röst Jag tror att den här låten kan vara en segare i Globen för den är verkligen en schlager i mitt tycke. Om den sedan står som vinnare även i Finland kan vara osäkert.
Sarah Dawn Finer kom från ingenstans och knockade både herr Uggla och Fröken Lindarv. Det trodde de inte. Men ibland vill tittarna något annat. I mitt tycke var låten med After Dark lite annorlunda och rolig, men det är inte något som slår utanför vårt land.
Det tror jag inte heller att "I remember Love" gör om jag ska vara ärlig. Till detta krävs mera erfarenhet och vana vid att stå på en stor scen. Men låtens text högg tag i mig och när jag hörde den andra gången igår kväll förflyttades jag tillbaka till svunna tider. Tala om nostagitripp och jag måste erkänna att tårarna bröt fram, så visst minns jag Kärlek alltid...
Alla har rätt att sjunga, men vissa bör nog hålla sig till badrummet, särskilt om man råkar vara höggravid. Dessutom tycker jag inte man ska visa både strumpbandet och trosorna för en större publik. Jag är inte pryd av mig, men det får vara gränser.


Av Ewacarin Holmqvist
/

SKÅNSKT TRAFIKKAOS

SKÅNSKT TRAFIKKAOS
                                                                          Bild: expressen

Det är sen fredagkväll. Har sett Let's Dance och åter igen blivit förvånad hur Lasse B. kan vara kvar. Kanske har han charm som varken experterna eller lilla jag förstår. Det är synd om honom eftersom han inte vill vara kvar. Det är ju pest och pina att behöva öva in en ny dans per vecka med den där kroppen. Nu röstar ju tittarna på dig igen, så vår käre Lasse  hänger med ytterligare en vecka. Jag kan inte låta bli att tycka synd om honom. Lusten måste finnas där för man ska tycka det ska vara roligt, annars blir det tröttsamt. Men...Min favorit är ju redan ute så...
De senaste dagarna har Skåne sett ut som ett vinterlandskap. Den snön som jag ville haft runt jul, den kom över en natt i februari istället. När jag drog upp min persienn i går morse var buskarna täckta med nysnö. Jag skulle har haft en assistent i går som bor i Trelleborg, men jag fick snabbt omplanera min dag och ringa till mina vikarier, för varken bil, buss och tåg gick under större delen av gårdagen. Så jag hade fyra olika personer under olika tider på dagen. Då gäller det att planera in saker och ting bra, för att hinna med allt. Ni kan nog förstå att jag var gansla slut på kvällen efter en sådan dag. Allt det för lite snö och blåst skull. Dagen blev ganska skaplig.
Inte idag har trafiken löpt smärtfritt, men idag har jag haft assistenter som bor här i stan. Fortfarande är  det kallgrader, blåst och den snön som föll i går ligger kvar idag. Det är verkligen gott att ha ett varmt hem att vara i.
Den här fredagen har jag haft lite datorstrul, men annars har den varit lugn och behaglig. jag unnade mig en sovmorgon och det var otroligt skönt. Hur gärna jag än vill, går det inte att gå ut med en Permobi när det är sådant här väder. Jag brukar tänka hur bra det är med en frys i sådana situationer.
Hoppas det blir snöfritt under nästa vecka och att blåsten bedarrar, så jag kan ta mig en liten promenad. Man blir lite för dåsig då man inte kan komma utanför dörren. Nästa vecka har jag en del viktiga saker att sköta om, så då bör jag vara pigg och alert. Som sagt: Den tiden, den sorgen.
Nu ska jag först njuta av helgen som kommer. Helg för mig är något speciellt. Hemma njöt vi av helgerna och gjorde mysiga saker. Det är väl det som sitter i mig. Då kopplar jag av från vardagens rutiner och ägnar mig åt det som jag tycker är roligt. Blogga är en sådan aktivitet som jag gärna sysslar med under week-endarna. Nu uppfann jag nog ett nytt ord, i alla fall satte svensk böjning på ett engelskt ord. Så kan det gå, när timmen är sen!

Trevlig Helg på er där ute!


Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

TÄNK

TÄNKER


Tänk, vad dagar kan vara olika!
Och jag kan inte säga varför.
Det har sällan med vädret att göra
.En grå dag kan vara solig i ens själ
.Och en solig och het sommardag
kan påminna oss om en kall vinterdag.

 Tänk, vissa dagar kan jag stå ut med det mesta.
Andra dagar blir jag irriterad av den minsta bagatell.
Då tål jag inte att någon talar med mig på morgonen
Eller ens frågar mig vad jag vill ha till frukost.
Och just en sådan morgon går ingenting i lås. 

Tänk, vad jag kan sakna någon
Mer eller mindre vissa dagar.
Det är som hjärtat går i bitar.
Jo, det så klart –Det finns både e-post och sms.
Men Ibland - - -
Är en fysisk kontakt betydligt mer värd
Än tusen sms. och hundra mail. 

Tänk, vad en människas liv
Kan skifta från dag till dag!
Och under livets gång.
Men man måste ta vara på
Stunder av välbehag i vardagen
Och minnas dem när de där
Mörka och trista stunderna kommer. 

Tänk, att vi bara har en begränsad tid.
Lång eller kort – det vet generellt ingen.
Så lev och njut medan du kan.
Ofta finns glädjen i det där lilla
Och den finns i alla åldrar. 


Av Ewacarin Holmqvist