/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

EN LJUVLIG TEXT 


Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Att vilja men inte känna är nog så svårt
Att se men inte höra
Du vände dig bort
Du sa: Inget här är givet, för sådant är livet
I mina ord finns ingen önskan eller någon lust och längtan

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Na, na, na...

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

                  Text: Marie Fredriksson och ur filmen sånt är livet


Det är en text som jag får gåshud när jag hör,  då kommer alla minnena från filmen tillbaka. Filmen är helt underbar. Försök hyr den. Jag lovar ni kommer inte att bli besvikna.Av Ewacarin Holmqvist

/ Allmänt /

OM DEFINITIONSSVÅRIGHET. OM ATT LE TROTS ALLT

For The One You Care!


Jag brukar sällan gnälla, tycker att det är ohövligt att  påföra människor mina bekymmer och negativa tankar. Det behåller jag gärna för mig själv! Den enda egentid jag har är nattetid måndag - fredag. Jo, jag skrev rätt. Ofta ligger en vän  över hos mig från fredag - måndag. Egentligen vet jag inte om jag har rätt på min presentation på startsidan av den här bloggen. Där står det att jag är självvald singel. Till viss del stämmer beskrivningen, men inte fullt ut. Min vän och jag har det vi nu har som kan te sig en aning svårdefinierat för människor som inte känner till det här. Man kan säga så här: Vi har tryggheten i varandra och finns där för varandra, när en av oss behöver stöd. Så kan jag nog definiera vår relation efter tjugo år. Vi har inga band eller krav som binder oss samman, men vi finns alltid där. När min vän finns i lägenheten under helgerna sover jag djupt och tryggt!
 
I alla fall kryper den riktiga Ewacarin fram under veckan nattetid. Då  släpper alla spärrar och jag får då tid att ömka mig själv en smula och vid dessa stunder kommer också tårarna. Hade en sådan natt i natt. Inte vet jag om det var nässelutslagen eller mina kraftiga spänningar som kan göra så ont i kroppen. Men gråten tog aldrig slut liksom min klåda. Totalt har jag sovit cirka 3 timmar och jag var tvungen att ringa jourassistenten (vilket tillhör ovanligheterna för jag vill inte störa) tidigare så jag kunde få hjälp med min klåda och att  öppna fönstret. Eftersom det var så grymt tidigt, så lade jag mig på nytt, och då kunde jag somna djupt! Då jag skulle ha en anställningsintervju på förmiddagen idag (trodde jag), beställde jag väckning kl 6.30. Senare berättade jourassistenten att hon hade varit inne hos mig fyra gånger, men det gick inte att få liv i mig förrän kl. 7.40. Hade jag vetat då vad jag vet nu, hade jag inte stigit upp då heller utan sovit vidare. Strax efter kl. 8 ringde min mobil och det var kvinnan som skulle komma idag. Hon hade blivit magsjuk under natten. Så kan det bli...

Det är fredagskväll och snart, mycket snart, flyger min vän in med sina påsar. Jag förstår inte varför han inte kan skaffa en bag till sina saker. Det brukar vara så att jag fixar det mesta för honom, fast  vi inte är gifta. I julklapp köpte jag nya kalsingar, så folk börjar nästan undra hur jag kan veta storlek, men efter tjugo år så bara vet man...

Till Let´s Dance blir det hemgjorda hamburgare och en fredagscider för min del. Tyvärr blir det tomt efter Magdalena och Daniel. De var nog mitt favoritpar den här säsongen. Jag kommer att  njuta av vackra kläder och den lyx som själva programmet skapar. Tror att det är många som mailar in och hör hur det är med  Magdalena eftersom Daniel ska vara med. Själv funderar jag på att skriva en rad direkt till Magdalena. Har fått tag på en e-mailadress till henne. Nåja, jag får se hur jag gör.

Plötsligt ler jag. Är det för att jag vet att jag kan ta det lugnt i helgen som kommer eller åt att slippa gå ut i den eventuella snön som de lovat ska komma. Det finns mycket att le åt när jag tänker efter. Åt min hankatt som jämt ska buffa mig på ögonen tidigt på morgonen eller när jag är på toaletten. Att le är i alla fall gratis och ingen skatt på det heller, så vi kan slösa med leenden.

Ha en fin helg och ni - Tomorrow is an another day, kanske min kropp mår lite bättre då -


Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

BÄTTRE INFO. OM MIN LEDIGA DAG.
Det är underligt när vi är lediga och kan verkligen ha en sovmorgon, då vaknar vi oftast tidigt - mycket tidigt till och med. Så var fallet för mig i morse! På köpet kände jag hur kaffetarmen gjorde sig gällande. Min jourassistent öppnade ytterdörren kl. 06.00. Efter en stund ropade jag på henne. Snart satt jag på toaletten och kände hur suget efter kaffe blev allt kraftigare ju längre tiden gick. Till slut bad jag "mina händer och fötter" sätta på kaffe. Min dagassistent började kl. 8.00. Tog det skapligt lugnt idag, eftersom min kropp inte har varit vän med mig den här torsdagen. Orsaken kan vara det väderomslag som förväntas komma in i nästa vecka. Eller så är det en efterreaktion från gårdagens arbete. Vet inte!
Efter att jag fått i mig en halv mugg fil ( jag är hopplös med frukost ), så gjorde jag en mycket lätt avtvättning av ansikte och händer ( hade beslutat mig för att duscha senare .) När jag kände att nu startar min dag, så gick jag och veckohandlade. Efter hemkomsten plockade jag in varorna i kyl och frys, därefter åt jag en lätt frukost eller lunch. Vid 13-tiden klev jag in i duschen och nu sitter jag här med rullar i hela huvudet. Det blir mer volym på håret om man rullar upp det och det håller dessutom en dag längre än om man fönar det. Resten av dagen tänker jag ta det lugnt. Göra det som faller mig in.

Plötsligt sitter jag här med nässelutslag. Inte så roligt, eftersom det innebär att jag har en klåda. Det bara kom som ett vingslag och det försvinner lika hastigt sägs det. Det hjälper om man baddar sig med sprit, så det har jag nyss gjort. Ack ja, alltid ska det vara något, men it could be worse, it could be better så.... Jag får väl tänka på något annat så jag glömmer bort klådan.

Mellan uppackningen och duschen öppnade jag datorn för att checka om det stod något nytt om Magdalena Graf. Daniel da Silva hade tydligen varit med i tv4:s nyhetsmorgon, för på webben finns ett klipp, där han berättade lite hur det var på förmiddagen och hur hon mår nu. Länken till tv.4 är: http:// tv4. se/nyhetsmorgon. Ni kan själva höra vad Daniel säger. Men han kommer att vara med i morgon.Även nästa fredag kommer han att vara där för då har han gjort koreografin till det inslaget där samtliga dansare som är kvar kommer att vara med. Vad jag har utläst från diverse tidningar mår Magdalena efter omständigheterna väl och hon kan tala och ben och armar har inte fått så mycket stryk.

Ha en bra torsdagskväll därute!

Av Ewacarin Holmqvist