/ Allmänt /

RECEPT PÅ VÄNSKAP
Du tar 2 dl med vänligt bemötande
1 dl med ett stort leende
Lägg till ett fast handslag
1 dl av kärlek
En nypa sympati
4 dl av gästvänlighet

Fylllning med många leenden
tillsätt separat lite handskakning
rör i kärlek, sålla lite sympati och tillslut varsamt
Lägg till gästvänlighet, baka den i ett varmt hjärta
och servera detta ofta

Bo GrapenskogAv Ewacarin Holmqvist

/ Allmänt /

EN SOMMARDAG LIKT DEN JAG MINNS FRÅN FÖRR


Klockan är runt 11.30 den här sista söndagen i juli. Jag måste förmedla känslan som jag har inom mig. En känsla som går tillbaka till min barn- och ungdom för ganska längesedan. Då sommaren var verkligen sommar med full av sol och värme och då himmeln var så oändligt blå. Det fanns inget ett moln så långt ögat kunde se och havet var blått och badstranden var också vit av sand - vit och ren - Ja, livet lekte och jag var ledig en evighet. Allting var så bekymmerlöst på något underligt sätt.

Idag verkar det vara en sådan sommardag som jag minns från förr.  Solen skiner på stora och små från en alldeles molnfri himmel. En lätt vind rör buskarna utanför mitt sovrums/arbetsrumsfönster. Nyss har svensktoppen klingat ut i Radios P4. Sanna Nielsen ligger kvar som etta med sin empty room även den här veckan. På väderleksrapporten lovade de att det ska vara soligt i hela Sverige från 17 till över 30 grader här i Skåne. 

I eftermiddag ska jag nog gå ut lite och sätta mig i skuggan och lösa ett kryss i någon gammal veckotidning. Jag köper sällan veckotidningar. Kanske tar jag med en skål med glass som jag lagt någon sylt ovanpå. Det är underbart gott när det är varmt. Idag ska jag njuta av att finnas till och i kväll lägger jag in den här dagen i mitt hjärtas minnesbank. Hoppas ni alla får en ljuvlig sommarsöndag!


Av Ewacarin Holmqvist 
/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

DEN NYSS INKÖPTA LJUDBOK - HIMMEL AV TORBJÖRN FLYGT
För några dagar sedan var jag i stan och passade på att köpa en ljudbok att höra på i trädgården, då jag måste vila mig från hemuppgifterna som jag har på min dialogkurs. Även om kursen är det jag kommer att ägna min mesta tid åt, är det viktigt att koppla av emellanåt. På så sätt får jag nya krafter.

Som sagt valde jag "Himmel" av Torbjörn Flygt. Den här författaren är okänd för mig, så det ska bli trevligt att göra en ny bekantskap. Bokens inläsare är Björn Kjellman. Hos en av våra nätbutiker kostar denna ljudbok 221 Kronor och det är Norstedts Audio som givit ut den i år. Bandtyp: CD-skiva.


Beskrivande text

Louise och Fredrik är väldigt lyckade. Han är en arkitekt i ropet, med ständigt nya iögonenfallande projekt. Louise passar perfekt vid hans sida. Konstigt nog är en av dem konstant otrogen.
Parvaneh från Esfahan blir misshandlad av sin man, och gör det som ingen hade trott. Hon måste bara få vara för sig själv ett litet tag. Vara sig själv. Men så träffar hon en annan man som gör det svårt att vara ensam.
Lena är gift med Janson. Hon är beredd att ge upp hela sitt liv för honom. Och det har hon fått göra också. För Janson spelade en gång bort det de hade. Hon tror att han har slutat, men Janson vet ju hur man ska vinna.
De lever i samma stad. Då och då stöter de ihop. Att säga att deras vägar korsar varandra vore att ta i. Så ser det inte ut i livet. Men de bor ju faktiskt under samma himmel. Och ibland får de syn på denTorbjörn Flygt återkommer nu med en rik roman om tre kärlekar, i ny och nedan. Precis som den Augustprisbelönade Underdog är detta en roman som är ett tvärsnitt av vår tid lika mycket som den är en skarpsynt gestaltning av enskilda öden i olika hörn av samhället.


Källa: Bokus på nätet


Av Ewacarin Holmqvist