/ Allmänt /

IDAG SÄGER VI TACK OCH FARVÄL TILL EN FOLKKÄR ARTIST

 FOTO: BJÖRN LINDAHL
Barbro ”Lill-Babs” Svensson år 2017
 
Den tredje april 2018 kom nyheten att en av våra mest folkkära artister hade somnat in efter en kort tids sjukdom. I slutet av mars kom Barbro  Lill-Babs  Svensson in på sjukhus för hjärtsvikt. Läkarna upptäckte då att hon hade en obotlig cancer, som inte kunde botas. Hon fick sluta sina dagar på sjukhus. Runt henne fanns hennes familj. Barbro blev 80 år den 9:e mars i år.
 
Jag har vuxit upp med Lill-Babs, så det känns underligt att hon är borta. Det påminner om att vi är inte odödliga. Att den dagen kommer. Att allt tar slut en dag, men vi vet inte när. Det tror jag är bestämt redan från början och det är tur att vi inte vet när det är dags att lämna jordelivet och bli en jordgubbe.Tror inte på ett liv efter döden, men det är min egen åsikt.
 
Åh, vad Lill-Babs har roat oss och nu lever hennes melodier. Under senare tid var hon skådis i teve-serien "Bonusfamiljen". Hon var inte rädd att pröva på nya saker. Barbro var alltid vänlig och hade något på gång.
 
"Strax efter klockan 12 på söndagen ringlar kön lång framför kyrkporten till Storkyrkan i Stockholm. Ett sextiotal står i kön som fylls på allt eftersom. Många vill säkra en plats i kyrkan för att hedra Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Lill-Babs kollega och nära vän sedan 50 år, Ann-Louise Hansson är en av de första att gå in i kyrkan. Lill-Babs dotter Kristin Kaspersen är också på plats
 

Sett till antal besökare ser begravningen ut att bli den största i Järvsös historia. Ceremonin är främst utformad för familj och vänner, men 350 av de 999 platserna i kyrkan är reserverade för allmänheten. Men eftersom fler vill hylla den oerhört folkkära artisten hålls i dag en öppen minnesgudstjänst i Storkyrkan i Gamla stan i Stockholm". (källa Aftonbladet)

 

 

 
 
/Ec
 
.
 
 

 

 

 
/ Allmänt /

KUNGLIGT BRÖLLOP I ENGLAND

Bild Ebba von Sydow klintbergs blogg (förlovningsfotot i november 2017)
 
 
Bild Google                                                                  bröllopkyssen 19:e maj 2018(bild google)
 
 
Idag ringde kyrkklockorna för Prins Harry och Meghan i Storbritannien. Självklart satt jag där i min tevesoffa och såg härligheten. Jag är ju ett fan av kunligheter! Bröllopet var mycket vackert, bruden likaså. Det var ett kungligt bröllop men prinsparet hade gjort det till sitt eget.
 
"Förutom traditionsenliga högtidliga sånger, musikframträdanden och religiösa inslag innehöll vigseln även ett eldfängt tal av Episkopalkyrkans biskop Michael Curry. Han påminde brudparet och alla närvarande att: ”Det finns kraft i kärleken. Kärlek kan hjälpa till att läka när inget annat kan. Det finns kraft i kärleken att lyfta upp och frigöra när inget annat kan. (Dagens DN)
 
Vem är då Harry? "Prins Harry – eller Henry Charles Albert David of Wales som han egentligen heter – föddes den 15 september 1984. Han är prins Charles och prinsessan Dianas andra son. Vid födseln var han nummer tre i den brittiska successionsordningen, efter sin far och sin äldre bror. Numera är han nummer sex i ordningen till den brittiska tronen efter pappa Charles, storebror William och brorsbarnen George, Charlotte och Louis. Prins Harry var 12 år när prinsessan Diana omkom i en bilkrasch i Paris 1997.

Han lämnade försvarsmakten 2015 efter att ha tjänstgjort i tio år. Han gjorde bland annat två turer till Afghanistan med den brittiska armén.

Vem är då Meghan Markie? 36-åriga Meghan Markle, från Los Angeles i USA, är mest känd för sin roll i den amerikanska tv-serien ”Suits”. Hon har en examen i internationella relationer och brukade förr även frilansa som kalligraf mellan skådespelarjobben. I och med giftermålet med prins Harry så lägger hon dock ner skådespeleriet. I stället ska hon enligt BBC ägna sig åt välgörenhet.

Markle har varit gift tidigare. Hon gifte sig 2011 med filmregissören Trevor Engelson, men äktenskapet varade bara i två år. Hon kommer inte officiellt att bli prinsessa, eftersom den titeln bara får användas av dem som föds in i kungafamiljen. Däremot är det troligt att drottningen ger paret ett hertigdöme vilket skulle göra Markle till hertiginna. Före bröllopet har Markle döpts och konfirmerats i Engelska kyrkan. Hon har också meddelat att hon kommer att bli brittisk medborgare men samtidigt behålla sitt amerikanska medborgarskap.

Så möttes de. Prins Harry och Meghan Markle började träffas i juli 2016 sedan gemensamma vänner presenterat dem för varandra. Prinsen har berättat att han visste att han ville gifta sig med Meghan Markle ”redan vid första mötet”. I hovets uttalande konstateras också att Markles föräldrar gett grönt ljus till det kommande giftermålet. De säger sig vara mer än nöjda med sin dotters val av make.

”Vår dotter har alltid varit en vänlig och kärleksfull person. Att se henne bilda par med Harry, som delar hennes egenskaper, skänker oss stor glädje som föräldrar”, skrev de tidigare i en kommentar.

Romansen har dock stött på patrull på ett oväntat sätt. Efter att förhållandet blev känt så utsattes Markle för trakasserier med rasistiska undertoner.

Framtiden.  Paret ska bo i Nottingham Cottage, ett av husen vid Kensington Palace i London, där Harrys äldre bror William bor med hustrun Kate och deras tre  barn". (Dagens DN)

 

 
/Ec
 
 
/ KROPP OCH SJÄL /

ATT ÅTERHÄMTA SIG

Bild Google
 
 I en ny undersökning från Novus  kan man se att sex av tio tjänstemän i den privata sektorn känner sig stressade på jobbet. Bland dem som uppger sig vara stressade är det lika stor andel som upplever att stressen på jobbet har ökat det senaste året.

"De flesta blir stressade av en för hög arbetsbelastning (66 procent), men även otydlighet i vilket ansvar, mandat och vilka befogenheter man har väcker stresskänslor (42 procent). Andra faktorer som stressar tjänstemän är otydligt ledarskap (40 procent) och en slimmad organisation (35 procent).

Stress i sig är inte något farligt eller ens problematiskt. Stress är kroppens sätt att kraftsamla inför upplevelsen av ett yttre hot eller en påfrestning, så utan den funktionen skulle vi vara ganska utlämnade som människor i många situationer

 Problem med stress uppstår när stresspåslagen under en längre tid kommer för tätt eller när man inte har möjlighet att varva ner och återhämta sig. Möjligheten att få återhämtning är helt avgörande för att vi ska hålla oss friska i längden.
 
Att återhämta sig handlar om allt från att ta korta pauser och en riktig lunchrast under arbetsdagen till att kunna koppla bort från arbetet under fritiden och semestern". (Källa: Artikel från må bra)
 
Fem sätt som du själv kan göra för att återhämta dig effektivare
 
 1. Blunda på en plats som du känner dig trygg. När vi blundar skall hjärnan skifta ner i återhämtning. Idag blundar vi allt för sällan under vardagen. Redan efter några minuter så gör det gott för nervsystemet.
 2. Uppmärksamma allt inom och utanför dig som du känner dig avslappnad och trygg av att vila din uppmärksamhet på. Fyll på med det som ger dig resurser.
 3. Förläng din utandning och tag gärna korta pauser när du andats ut.
 4. Sträck din rygg och nacke bakåt så det känns bekvämt. Håll gärna händerna i vekryggen. Stå så minst en minut. Det främjar återhämtningen på flera plan.
 5. Drick ett stort glas vatten med lite mineralsalt (t ex 1/4 tsk Himalayasalt i 5 dl vatten).(källa welledge.nu)
 
Det är svårt för mig att ta någon längre semester/ledighet och jag vill absolut inte lämna över mitt arbete till någon annan även om jag har börjat med att försöka ge vissa uppdrag till någon som jag har förtroende för I mitt fall är det därför viktigt att hitta stunder i min vardag, där jag kan slappna av och känna mig trygg. Numera kan en sådan stund vara:
 
 1. Att se en film
 2. Att äta något gott tillsammans med en vän
 3. Att lyssna på en ljudbok
 4. Att blogga
 5. ta min mugg kaffe och titta på hur träden fått knoppar
 6. Ha Weekends lediga, så gott det går
 7. Att kela med katterna
 8. Att fixa mitt hår och naglar
 9. Att ha en god duschkräm på + en sprut av parfym
 10. Ett varmt och ärligt leende
 
 
 
 
 /Ec