/ Allmänt /

"MIN KUSK" VANN ELITLOPPETBild: DN

Söndagen den 31:e maj blev verkligen svensk inom sportvärlden. Mycket roligt! Zlatan slog in två mål och därmed leder han den  italienska skytteligan. Söderling slog världsettan i tennis och "min kusk", Åke Svanstedt vann Elitloppet för andra gången. I år heter hästen Torvald Palema. Säga vad man vill om den här kusken, men duktig är han. Idag bröt han ihop efter segern.

" Det gick undan rätt bra sista biten och hästen är alltid bra när han får gå i snabba ryggar. Den här var den senaste drömmen jag haft och nu har den gått i uppfyllelse säger Åke Svanstedt." ( källa: Expressen 090531 ) 

Pingstdagen 2009  var solig ooch härlig på olika områden och så kan det bli ibland.


Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

DEN 31:E MAJ. OM MORS DAG OCH PINGSTDAGEN.

glittergraphics.com


Idag saknar jag mamma, fast det är över tjugo år sedan den elaka tumören sakta men säkert spreds sig i hela hennes hjärna. I ett och ett halvt år fanns cancern ständigt där i familjen som en objuden gäst, som vi inte  brydde oss om. Vi försökte leva ett vanligt liv - vara glada, ledsna ibland - Ja precis som livet ju är. Ändå var cancern en tidsinställd bomb som bara tickade och tickade. Ingen av oss kunde göra något,  bara vänta. Jag är glad att jag fick ha dig mamma när jag mest behövde dig som barn och i tonåren. Du formade mig till den kvinna jag är idag. Du gjorde mig självständig redan tidigt. Jag fick göra mina egna misstag. Men mamma, du fanns alltid där då jag behövde råd och stöd. Något som jag saknar idag: Idag gör jag saker i din anda och jag hoppas du tycker om det vad du ser. Hoppas du är stolt över mig ibland, så det var värt att försaka så mycket som du gjorde för min skull.  Den här buketten är till dig. Tack att jag hade en sådan mamma som du!

Den 31:e maj är också pingstdagen och elitloppshelgen. Sommaren är här!  Solen skiner från en klarblå himmel och det är över tjugo grader varmt. Snart ska jag bänka mig framför teven och följa sändningen från Solvalla, där det är folkfest och årets höjdpunkt inom den svenska traveliten.

Jag är något lite bättre i nacken, men långt ifrån helt bra. Hoppas det blir bättre och bättre.

Önskar er alla en härlig avslutning på maj 2009 och en bra början på juni!


Av Ewacarin Holmqvist
/ KROPP OCH SJÄL /

DET ÄR TRIST ATT BARA VILA MEN...

07.gif


Just nu är det bara vila som gäller för min del. I fredags fick jag från ingenstans en kraftig nackspärr som har delvis även berört min "friska" arm/hand. I två nätter har jag suttit och slumrat till i min stol. Det gick inte att ligga. Huvudet är för tungt!
Jag  återkommer här på bloggen när spärren har gett vika. Tills dess;


Ha det underbart och njut!


Av Ewacarin Holmqvist