/ Allmänt /

OM VECKA 43. ETT NYTT LIV STARTADE FÖR EMMABILD: MIN EGEN


Förra måndagen var "husse" och Emma på djursjukhuset för att klippa hennes klor. Vi åker dit cirka en gång per kvartal och få gjort det här, även om vi mycket väl hade kunnat fixa det här själva. Kanske är vi för blödiga och rädda för att göra Emma och även Paddy illa. Nåväl nu är det som det är med den saken. Emma kom hem med fina tassar - Hon hade tagit av sina högklackade skor som klickade när hon gick i lägenheten. Åter kan hon smyga utan att matte eller husse hör henne.

Men det var inte fina tassar Emma kom hem med i måndags. "Husse" hade med sig ny sorts mat till vår alltför överviktiga katt - både blötmat och torrfoder. Han hade också nya regler, då det gällde mattider och mängden mat som Emma skulle äta per dag  Emma får äta mer nu än vad hon gjorde innan - 3 - 4 gånger per dag. Det är inte synd om henne på något vis. Snarare är det djurplågeri att låta bli att hjälpa henne gå ner i vikt.

Om vi i Emmas närhet inte ändrar på hennes matvanor kommer hon att dö från oss i snar framtid och det skulle inte vara rätt mot hennes kompis Paddy. Han har inte några problem med vikten. Sköter den själv alldeles utmärkt. Det har han alltid gjort och dessutom rör sig Paddy mer än Emma. Ibland far han fram i lägenheten, klöser sina klor på deras klätterträd i hallen. I alla år som jag haft dem, har Paddy vägt samma (4,7kg), medan Emma har ständigt gått upp i vikt. Jag förstår att djursjukhusets personal reagerade för en vecka sedan. De tog verkligen allvarligt på det här. I tisdags fick jag ett brev från dem, med samma info som jag hade fått av "husse" dagen innan och erbjudande om att jag kan ringa plus komma och väga Emma helt gratis. Det kan vara skönt att veta.

Här är Emmas nya mattider som jag och "husse" diskuterade oss fram till igår:

Klockan 8.00 på morgonen - en hel påse diet blötmat
    "      12.30. - 20 gram diet torrfoder
    "      16.30. - en halv påse av diet blötmat
    "      21.00. -  den andra halvan av påsen diet blötmaten

Emma bör vägas en gång i månaden, men något större resultat får vi vänta oss först i vår.

Paddy får äta åtskilt numera annars blir det kaos. Emma kan ta Paddys vanliga mat. Ack ja, innan de har lärt sig vid det nya, är det lite stoj vid mattiderna och att få  ner Emma från garderoben är inte så lätt heller. Allt går och efter en tid är dessa nya vanor naturliga för mina katter.

Ha en bra söndag och vecka!
/Ec   
/ Allmänt /

OM MINA UNDERBARA FREDAGAR ÄR GULD VÄRDA. OM hALLOWEEN.Sista fredagen i oktober och även Halloweenhelgen. Vad det är skönt att det är fredag. Min dag i veckan, då jag försöker vara lite "ledig" från assistansuppgifterna och tänka på mig själv. Jag tycker att jag är värd det att pyssla om mig själv till exempel ta en liten sovmorgon, inte slänga i mig frukosten utan sitta och äta den i lugn och ro framför teven eller i köket medan jag småpratar med någon av mina assistenter om väder och vind. Därefter brukar jag gå in i duschen, där jag stannar längre än vanligt. Idag lade jag en ansiktsmask och tvättade håret med ett special blått schampo, så jag liknade ett spöke. Om Paddy hade kommit in i badrummet just då hade jag nog skrämt slag på honom. När jag steg ur duschen, så fönade och lockade jag håret, gick in i sovrummet där min parfymsamling står, gjorde ett par sprut från en av flaskorna. Insåg att jag snart behöver fylla på samlingen, men parfymer är så gräsligt dyrt och jag har dyr smak, men om cirka två månader är det ju jul så...

 När jag vaknade i morse cirka 07.30, var vädret gråtrist och regnet hängde i luften, men nu har det ljusnat! I morgon ska man ju ställa om klockan till "vintertid". Då kan man sova  en timme längre utan dåligt samvete, men det är synd att det sker en helg, då jag kanske sover längre än i veckorna. För mig  brukar det ta några dagar innan jag har anpassat mig till den här tiden. Egentligen är "sommartid och vintertid" något dumt påfund som jag inte förstår betydelsen av. Det gick ju bra när vi svenskar bara hade en tid, men det är mycket som ändras!

Så är det Halloween eller egentligen på söndag, något som kommit till vårt land på 1990-talet via USA Seden är ursprungligen Irländsk. Man firar Halloween genom att klä ut sig i spökkostymer och gå runt bland grannar och be om bus eller godis. Firandet kan ses som etablerat och omsätter varje år cirka en miljard kronor i Sverige. För min egen del har jag bara köpt nya blommor och några ljus som lyser upp höstmörkret.

Jag vill hinna med ytterligare några saker av privat karraktär, innan jag tar helg. Därför önskar jag mina läsare en skön och vilsam weekend.

/Ec
/ Allmänt /

MIN SÖTE LILLE KATTBILD: Min egen

I mitt liv har det kommit in något som berikar under de senaste åren. Jag fick möjligheten att rädda två katter som nog inte skulle funnits idag. Hemska tanke! En annan tanke är att varför skaffar personer sig djur om de inte förstår att det är ett något som de i regel har under många år eller kanske resten av livet. När jag fick möjligheten tänkte jag mig väldigt noga för innan jag tog mitt beslut. Ett beslut som jag inte har och kommer aldrig att ångra. De skänker mig mening med livet och glädje på skilda sätt vilket också kommer fram på olika vis.

Honkatten Emma är mer dam av sig. Den som tycker om att ligga och lata sig  Katt som hon är har hon något som inte katter brukar göra, nämligen att hon säger till hur hon vill ha det. Emma vill gärna att man tänder lampan och tar av huven på kattlådan före hon går dit. När hon är klar och har kommit ut, säger hon till. Det är en udda egenskap. Hon försöker trösta mig då jag hostar, men Emma kommer aldrig upp till mig även om hon vet att det är jag som är matte. De får blötmat cirka klockan 20 och när det börjar bli så dags, sätter hon sig på golvet, där jag befinner mig och tittar på mig: " Säg åt henne/honom att ge oss mat" När vi då går ut i köket, tassar hon efter oss.

Hankatten Paddy (bilden) är min vakthund och den kelaste av dem båda. "Padd" kan komma upp till mig när som helst och bara gosa eller pocka på uppmärksamhet. Han har något konstigt för sig. Då det är någon ny personal hos mig och vikarien ska väcka mig eller tar upp mig, så lägger sig "Padd" emellan och skjuter bort handen. Mest av allt tycker jag om när jag är halvvaken och känner hans blöta nos mot min kind. Då är livet underbart! Paddy har en annan sak. När jag har lagt mig på kvällen, så hoppar han upp och lägger sig bredvid mig en stund,. Det är väl hans sätt att säga godnatt. Trots att Paddy är så gullig, kan han vara riktigt spjuveraktig ibland men låtsas som ingenting. Hans uttryck säger, tolkar jag: "Menar du mig"? Ibland tycker jag synd om Emma, då "Padd" får all uppmärksamheten, så smyger Emma undan.

I morgon ska hon och min vän/assistent åka iväg till djursjukhuset och få hennes klor klippta. Just nu hörs det som hon går med högklackade skor. Jag väljer att åka iväg med henne var tredje månad istället för att någon ska klippa klorna hemma. Något som jag inte vet hur Emma reagerar på och hur resultatet blir. Den lilla kostnaden tar jag gärna. "Padd" sköter sina klor bättre, så han behöver bara åka iväg cirka två gånger per år. Det är tur eftersom han är livrädd och svettas samt tappar päls.

Så är det snart en ny vecka, en bättre sådan än förra blev. Hoppas också att skottlossningarna i min hemstad slutar och att polisen får tag på dem som håller på. Det är inte utan att jag är lite orolig även om jag råkar bo i en annan stadsdel men...

Ha en bra vecka!
/Ec