/ Allmänt /

SNART HELG - HÖSTENS FÖRSTA -

 
Sen fredagkväll den 31:e augusti 2012. Jag har smugit ifrån mitt fredagsmys med la familia för att skriva några rader före vi går in i september. Slutet av augusti blev kaostisk på många sätt. Det har tagit all min tid trots att jag älskar att sitta här i mitt sov- och arbetsrum och bara skriva, skriva och åter skriva. Men allt har sin tid. När jag får ordning och reda på min vardag, så att den flyter ....
 
I morgon är det september - Första helgen under hösten 2012.- Efter den här veckan som gått tänker jag bara koppla av. Jag vet inte hur mycket jag kommer att sitta vid datorn - Det kommer nog att bli en del för när jag sitter här försvinner alla problem i min vardag. Då har jag fokus på att publicera inlägg och göra de så bra som det är möjligt.
 
Så i morgon drar jag på mig en sliten tröja som är lång och så där härligt urtvättad ni vet som jag har endast här hemma och bland "känt folk". I morgon spelar vädret ingen roll för jag tänker inte gå utanför ytterdörren. Det får gärna regna. Det är så mysigt när regnet slår mot rutan och jag får en behaglig känsla inom mig att jag inte är tvungen att gå ut.
 
Tänker bara göra det som faller mig in. Äta gott och så vidare. Hoppas ni kan göra detsamma.
 
/Ec
/ Allmänt /

OM MIN FÖRMIDDAG. OM ATT FATTA SNABBA BESLUT.

Strömmingsrulader med krispig morotssallad
 
Bild: Google
Tisdag i vecka 35. Sådan förmiddag! Slog på radion cirka 6.45 och hörde "Tankar för dagen" i P1, medan jag morgnade mig. Det är så skönt att själv vakna till med klockradion som jag kan själv nå där den står på mitt nattduksbord. Jag tycker inte om att rusa upp med en person. Vill ligga och fundera lite över den nya dagen, vilka möjligheter den har. Jag har blivit en "slowstarter" med åren. Det tar tid för mig att komma igång. Nu menar jag inte att det bara är funktionshindret som gör det. Nåväl, klockan var 7.00 när jag slängde benen över sängkanten och kom upp.
 
Efter att ha hälsat godmorgon på mina katter och sett till så att de fått sitt blötmat och nytt vatten, gick jag ut i uterummet där fönstret var öppet. Inte underligt att jag små frös då jag steg upp men men... Än så länge lyste solen och det såg ut att bli en fin dag. Det gjorde att jag bestämde mig vid mitt morgonte att jag lika bra kunde handla före lunch som efter. Skulle ha ett personalbyte kl. 13.00 och ett som var planerat kl. 18.00. I kväll ska jag laga flera maträtter, så jag var tvungen att handla under dagen. Mot min vana trogen drack jag snabbt upp teet, tvättade av mig och tvättade håret, därefter klädde jag på mig och fönade till min kalufs och tog några droppar parfym på mig. Sedan lade jag ner plånbok, handlingslista plus mina nycklar och gick ut.
 
Min matbutik hade inte öppnat för dagen, så jag hängde på låset en stund. Allt utom färsk strömming fann jag. Jag som var så sugen på mammas strömmingsrullader med äggstanning över. Typiskt! Snabbt hem och lastade av det som jag hade handlat och iväg till nästa matbutik som är ändå närmare än den förra. Ingen strömming där heller idag trots att de får den här varan varje dag enligt personalen som jag frågade.
 
Iväg till en tredje butik, vilken är mycket större än de andra. Men kan ni tänka er att inte heller här fann jag min ingrediens. Nu var jag ganska så uppgiven. För en sekund tänkte jag."Jag hittar på något annat än fisk till i morgon". Antagligen såg jag väldigt uppgiven ut, för mannen bakom disken sa: Du får spättfilé för halva priset, eftersom jag inte har vad du hade tänkt dig".Jag log och tog emot hans erbjudande. Vad skulle jag göra i den situationen? Ibland gäller det att fatta snabba beslut. Ibland blir det inte vad man har tänkt sig. Ofta blir det bra i slutändan.
 
Nu ska jag bara leta efter någon god fyllnig och sås som passar ihop med spättfilé. Annars får vi bli försökskaniner i morgon...Jag brukar hitta något recept så...
 
/Ec
  
/ Allmänt /

SNART STARTAR EN NY VECKA - VECKA 35 2012 .

 
Sista söndagen av sommaren 2012. Den här söndagen har jag i stort sett bara tagit det lugnt. Vädermässigt har det också varit ganska bra, så jag gav mig ner i city under eftermiddagen. Trots att det blåste var det lite skönt att promenera i sakta mak.
 
Jag minns när jag var barn och min familj gick söndagspromenader i Ystad och när mina föräldrar mötte någon bekant lyfte pappa på hatten. Tyvärr kände alla varandra i en småstad under mitten av 1950-talet, så ni kan tänka er hur det blev och hade någon då en dotter som inte "var som andra" visste alla och en var vad vi hette och pappas yrke. Jag undrar om det inte är därför som jag älskar storstäder. I dessa är man mer anonym och det gillar jag trots allt.
 
Efter att jag hade varit hemma cirka en timme, så kom det ett störtregn. Jag tackade de högre makterna att jag hann hem.
 
I kväll har jag småpysslat här hemma. Gjort klart ett paket som jag ska posta i morgon till en äldre släkting som fyller år mitt i veckan. Som middag hade jag kålpudding från frysen. Eftersom jag frusit in en rejäl bit, ansåg jag att det nog var onödigt med potatis till, även om det är godare så är det nyttigare utan. Hm, hur länge ska jag orka att vara nyttig och tänka på att träna en gång i veckan nu när jag fått en egen PT i mitt stall. Nå, jag ska försöka hålla ut ett par veckor ytterligare och se resultatet. Bara jag får ha kaffe, ett kex med ost och lyxmarmelad då och då.
 
Kommande vecka ska mitt hem få sig en ansiktslyftning. Med detta menar jag att jag ska göra sådant som jag inte gör varje månad som till exempel torka av samtliga skåpsluckor i köket etc. Nu börjar den tid på året då man kryper in i sina lägenheter medan höststormarna viner kring husen.
 
Ha en bra vecka därute!
 
/Ec