/

HÖSTFRÖJD FÖR ÖGAT



BILD AFTONBLADET.


I Aftonbladet ger de tips hur vi kan göra trädgården/balkongen höstfin. Här Återger jag en del tips:

"Det är inte bara blommor som platsar i höstens krukor.

- Dekorera gärna med något från grönsaksdisken, det kan vara citron, lime eller lök, säger Jenny G Ericson, blomsterdekoratör på Zetas handelsträdgård.

Andra fina dekorationer i krukorna är silverkulor som enligt gammal tro sägs skrämma bort onda andar och häxor. Silverkulor eller små speglar blir ett trevligt blickfång och gör krukan levande.

- Det är också fint med en lykta i eller marschaller bredvid. Och häng gärna upp en plingande mobil över, säger Jenny G Ericson.

Mycket färg

Hon förespråkar färgstarka växter i höstkrukorna men också växter som är snygga även efter de dött, som till exempel ljung.

- Tänk gärna i olika höjder som i våningsfatet. Där fram ska det hänga, på mitten ska det vara fylligt och bygg upp på höjden.

Våningsfatet som Jenny använt är i järn men om du använder en terrakottakruka till dina höstblomster, se till att den är väldränerad annars samlas vatten i krukan som gör att den expanderar.

Och du behöver inte alltid köpa nya krukor, en lövkorg med plast i, en trätunna eller ett fat på fot kan fungera lika bra. Använd helt enkelt det du har hemma."(En del av en artikel skriven av Elin Gunnarsson på Aftonbladet)

Av Ewacarin Holmqvist

#1 / / britten:

va fint....undrar varför man så gärna glömmer trädgårdar när det blir höst tro ? kanske för att naturen i sig är så vackert skrudad med sina höstfärger..vad vet jag / ha en fin vecka