/ Allmänt /

OM TORSDAGEN DEN 24:E JUNI 2010




Torsdageftermiddag. Den 24:e juni är ett datum jag aldrig kommer att glömma, så länge jag lever. Det var nämligen pappas födelsedag. I år hade han fyllt 85 om han levt, men tyvärr ville någon högre makt något annat, för den 20:e december 2004 fick han sluta sitt liv på jorden i sitt "nya" hemland, där han bodde under 13 år tillsammans med en kvinna efter att han hade mist sin maka och mor till hans två barn 1983. Jag tror han tyckte mycket om min styvmamma. Han hade trygghet och gemenskap, men han längtade hem och saknade mamma många gånger.

Det gjorde att han valde att ligga bredvid mamma på en mindre kyrkogård i en liten by i södra Skåne. Den by som jag älskar av hela mitt hjärta, där är lugnet och harmonin. Hur många somrar har jag inte fått förmånen att vara där - hos mormor och morfar - Där låg jag i jordgubbslandet så här års och där läste jag till mina tentor i köket på senhöstarna och vårarna. Där i den byn har jag både skrattat och gråtit, gått på en byväg och tittat om den där snygga killen var hemma. Jag har även plockat midsommarblomster på en äng, som jag lade under kudden, men tyvärr jag drömde aldrig om min tillkommande, så det är väl inte så underligt att jag är singel he, he. Det är inte försent att drömma i morgon natt, men nu har jag fått diverse olater och vanor i största allmänhet som gör att jag tycker det är fruktansvärt skönt att rå mig själv.

Som sagt pappa ville komma hem till Sverige och till min mamma och till den by som betytt så mycket för hela vår familj. Och hem kom han i en plastpåse som fanns i en låda, typ skokatong. Den hade min styvmamma i knäet på flyget. Det var en lite märklig syn, då hon klev in i bilen och räckte mig påsen med askan av min pappa.
Men....

Jag vill gärna sluta med en vers som jag har skrivit till min älskade pappa kort efter hans bortgång. Den lyder:

”Ha det så bra till nästa gång”.
”Det ska jag ha”.
Nästa gång existerar inte längre.
Du  kommer alltid att finnas inom oss.
Alla ljusa minnen du gav oss.


 Älskar dig så!

/ Ec 
#1 / / Kerstin:

Så fint! Här har Du en till som saknar sin Far! Han skulle blivit 103 år i år!

Ha det gott!