/ Allmänt /

ÄNNU EN TID ATT NJUTA - ÄNNU ÄR DET FAKTISKT SOMMAR -























Lördag - midsommardagen 2010 - Så är årets midsommar snart över. Den som man har sett fram emot och hoppats skulle bli solig och varm. Faktiskt slog det in i alla fall för oss som bor i Malmö med omnejd. Själv har jag tillbringat helgen i min lägenhet i stan. Ätit gott och i stort sett bara kopplat av. Sett lite på teve med mera. Det kan vara skönt, det också. Man måste inte alltid fara ut och segla eller till lantstället, där släkt eller vänner eller både och ska samsas för så har det varit under många år. Jag tror att gör man inte något av fri vilja, blir det gärna en irritation som leder till gräl. Är det så, så blir det ju ingen trevlig midsommar. Numera försöker jag undvika saker som jag inte vill eller har lust att göra (om det inte är något arbetsrelaterat, för då är det ju en helt annan sak). Jag har märkt att jag mår bättre och känner mig mer till freds, när jag får koppla av på mitt sätt och ta stunden av avkoppling som den kommer.

Fast det har vänt och nu går mot mörkare tider på nytt, så finns det tid att njuta. Både juli och Augusti finns kvar. Jag skulle vilja sitta i lä av livet och bara lyssna till naturens egna ljud och känna dess dofter. Se en solnedgång gå ned i havet en sommarnatt vid en brygga någonstans. Jag skulle vilja sitta i lä av livet och lyssna till den musik som jag tycker om, blunda och njuta. Läsa en bok och få nya infallsvinklar, medan jag hör trädkronorna vaja i den svaga sommarvinden. Eller sitta och dingla med fötterna i en varm sand medan jag smuttar på något läskande. Ibland kanske jag går upp i city och sätter mig på ett utecafé, där jag studerar människor bakom mina solglasögon.

Ännu är det faktiskt sommar och många börjar eller ska ha sin efterlängtade semester nu inom kort. Låt den bli skön och vilsam. Släpp efter på krav och "måsten". Fånga dagen och vila. Umgås med de som ger positiv energi, var ute i naturen och upplev vad Sveriges natur har att ge. Motionera mellan varven, så att nya krafter får en chans att infinna sig när sommaren är slut. Låt barnen också få vila. Tänk på att de också har en del "måsten" i sin vardag. Föräldrar är inga fritidsledare utan "bara" mammor och pappor. En aktivitet varannan dag räcker. Kort sagt: Gör det ni har lust till på semestern och njut av den unika svenska sommaren. - Det tänker jag göra mellan varven för att orka med att vara en bra arbetsledare i sommar. Semester får bli i höst.

Ha en fortsatt skön helg!  
/Ec